תופעות לווי

05 מיכל

New member
מסתייגת מההסתייגות

לא כדאי למהר לקטול את הרופא. תופעות הלוואי החזקות דווקא מדגימות למה חלק מהרופאים מעדיפים להתחיל ממינון נמוך, ואפילו נמוך מאוד.
ואליך אודי:
העייפות הרבה שאתה מרגיש בסוף השבוע יכולה לרמוז שעם קונצרטה אתה יוצר לעצמך "אוברדראפט" של כוחות.
כלומר, במשך השבוע אתה עובד ביעילות רבה יותר ממה שהיית רגיל, לכן אוסף עייפות רבה; אבל הקונצרטה מעוררת אותך, ואתה ממשיך - עד שאתה מפסיק לקחת אותה וכל העייפות פוקצת החוצה.
זה קרה גם לי בתחילת השימוש בקונצרטה, אבל אני עובדת רק 4 ימים בשבוע, אז בימי שלישי הייתי אוספת את הכוחות בחזרה.
חוץ מזה, חלק מתופעות הלוואי פוחתות במשך הזמן, אחרי הסתגלות, כך שאולי כדאי למשוך עוד קצת.
ואם הן לא עוברות - אולי כדאי באמת לנסות סוג אחר.
ההתאמה של מינון וסוג יכולים להצריך תהליך של ניסוי וטעייה, וזה דורש סבלנות...
בהצלחה!

יעלארי

New member
איה - קראתי את התשובות שלך ולמרות שכעסת עדיין

רוצה להגיד לך שהתשובות שלך מאד מפורטות ומאד עוזרות.
לא נורא, מותר למישהו להביע הסתייגות וזה לא פוסל אותך או מבטל את מה שאמרת. ככה זה בפורום וככה זה בחיים - אנחנו יכולים לא להסכים.
תמשיכי להגיב ולעזור, רואים שאת עושה את זה מהלב!
אהבתי את התשובות המפורטות שלך.
יעל

יעלארי

New member
איה - אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד

עבודה סוציאלית :)

ehud 77

New member
תודה על התגובות,

חשוב לי לציין,
אני ספורטאי חובבן, רץ למרחקים ארוכים, מאז התחלת הטיפול כבר שלושה חודשים לערך ירד לי החשק שלא לומר הצורך לצאת לרוץ. ירדתי באחת אין חשק מריצה של כמה עשרות קילומטרים בשבוע לאפס פעילות.
יכולת ההנעה וההנאה העצמית לא קיימת. בנוסף אבד לי הדרייב הפנימי שיצר את המחויבות לאימון בכל שעה ובכל מזג אוויר. בפרספקטיבה אני מניח שהפעילות המונוטונית של ריצה אותה אני עושה לבדי שימשה ככלי לזיכוך עצמי.
מוזר אבל אובדן הפעילות הגופנית בשגרה אינו חסר לי, מה שחסר זו המחויבות למטרה כלומר הצד הנפשי אישי של הפעילות.
לנושא העייפות, היום אני למעשה נח יותר במהלך ימי השבוע. עם הורדת המינון של הקונצרטה אני גם מצליח לישון. יחד עם זאת העייפות בסוף השבוע פוגעת בתפקוד באופן משמעותי.

אודי

ehud 77

New member
תופעות לווי

שלום,
לפני מספר חודשים עברתי אבחון להפרעות קשב וריכוז לאחר שבני אובחן.
להפתעתי (האמת לא ממש, תמיד ידעתי) הסתבר שגם בגיל 36 אתה מגלה דברים חדשים על עצמך.

התחלתי הטיפול בקונצרטה 27 מ"ג אשר שיפרה (שיפרה זו מילה עדינה) את היעילות שלי בעבודה, הורידה משמעותי את מפלס העצבים והפכה אותי לרגוע (זו המילה היחידה שמצאתי למרות שגם היא לא מתארת את השינוי) יותר. יחד עם זאת באות תופעות הלווי:
ימים של שינה של שעה בלילה
אי תחושת רעב וצמא קיצוניים
כאבי ראש נוראיים
כאבי בטן
......
בעצה עם הנוירולוג עברתי למינון נמוך יותר של 18 מ"ג רק בימי השבוע כאשר בסופ"ש אני ללא כדור. כדור זה אינו משפיע באופן מוחלט, אני עדין מוסח ומושפע אם כי באופן משמעותי פחות ממצב ללא התרופה.
במקביל החלו תופעות הלווי חדשות:
רעב בלתי פוסק
כאבי ראש (מסוג אחר מאשר מהכאבים של 27 מ"ג)
והגרוע מכל עייפות קיצונית בסוף השבוע כאשר אני לא צורך את התרופה.

אני משייך עייפות זאת לאי לקיחת הכדור בימים אלו.
אבקש לדעת האם מישהוא חווה תופעה דומה?
האם מישהו מכיר התמודדות עם התופעה ללא צריכת תרופה בסוף השבוע?

תודה,
אודי

למעלה