תופעות לוואי

• פותח הנושא ogsh
  • פורסם בתאריך

ogsh

New member
תופעות לוואי

היי לבנות, אני סובלת מאנדומטריוזיס מזה כמה שנים, אבל רק מהשנה האחרונה אני מודעת לזה יותר או יור נכון לכל הבעיות שנובעות מזה - אצלי אין אמנם כאבים וזה מזל, אבל אני סובלת מבעיות במערכת העיכול ויש חודשים שזה ממש חמור. זה בא לידי ביטוי ביציאות תכופות לרוב שלשולים, בעיקר בתקופת המחזור והביוץ ולעיתים בלי קשר גם במשך שאר החודש. תופעה נוספת היא פגיעה בפריון, כן נראה לי שזהו אני עוברת ל- IVF, אני אתחיל בקרוב. יש מישהי שסובלת כמוני לאו דווקא מכאבים? אני רוצה לומר לכן שזה פשוט מטרד, מה גם שזה גורם לעייפות ולהרגשת חולשה. עדיין לא בא לי ללכת לניתוח, בעיקר כשלאחר טיפולי IVF והורמונים זה יכול לחזור - אז מה עשינו בזה? הרופא גם המליץ לי לא לטפל בזה עכשיו אלא ישירות ל- IVF. מישהי עברה טיפולי IVF בהתלחה בעקבות האנדו'? האם יש הצלחות במכה ראשונה? מקווה לשמוע מכן.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo42.gif

תחשבי שאם את קוראת לחיים בלי כאבים מטרד, איך זה מרגיש לחיות עם כאבים
לגבי הצלחות- בסרגל הכחול למעלה את מוזמנת להיכנס לקישורי הפורום ולקרוא על הריונות הפורום. לגבי טיפולים והורמונים- מסכימה עם הענין שההורמונים מחמירים את המצב - "מה עשינו בזה"? כשרוצים להרות במצבים מסויימים אין ברירה כך שאם את מעוניינת להרות וללדת ויש לך אנדו' ברמה כזו או אחרת ואין לך אפשרות להרות ספונטנית / את לא מצליחה להרות ספונטנית - הדרך הבאה והישירה היא IVF. רוב הנשים שתקראי עליהן בקישורים הרו באמצעות טיפולים. בהצלחה

ogsh

New member
איפה קישורי הפורום בדיוק...?

אני לא מוצאת איפה להיכנס לקישורי הפורום.

gala1234

New member
גם לי לא היו כאבים

והיו לי שלשלוים, אני חייבת להגיד שמאז הלפרסקופיה זה נעלם ועכשיו אני קצת סובלת מעצירות
והאמת היא שאני מעדיפה את השלשולים

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קודם כל זה באמת מזל שאינך חשה בכאבי האנדו' (גם אצלי היו תקופות כאלו ובירכתי על כל רגע). כאבי אנדו' הם לא מחוייבי המציאות, אך גם לא מעידים על דרגת האנדו'- ישנן נשים שלא חשות כל כאב וסובלות מאנדו' בדרגה גבוהה וישנן נשים הסובלות מכאבים איומים, אך בסופו של עניין מתברר כי האנדו' אצלהן דווקא ברמה נמוכה. ע"מ שיהיה מעניין זה יכול להיות גם ההפך
איך אובחנת? לגבי IVF - ישנן נשים שהצליחו להרות גם ב-IVF ראשון, אך זה תלוי בהמון משתנים כגון- גיל, איכות ביציות, דרגת האנדו', פרוטוקול הטיפולים, איכות הזרע, איכות העוברים וכו'. כעיקרון הנתון הסטטיסטי הכללי מראה כ-20% הצלחה לטיפול ראשון לכלל האוכלוסיה. שיהיה בהצלחה כבר בטיפול הראשון

ogsh

New member
היי

אני אובחנתי בניתוח - היה לי הריון חוץ רחמי לפני כשנתיים, בדו"ח שלאחר הניתוח להוצאת חצוצרה נכתב בין היתר אנדומטריוזיס דרגה 2. עשיתי אתמול US לבדיקת החצוצרה השנייה והיא עובדת אבל למרות זה אני לא מצליחה להרות מזה כשנה וחצי והאפשרות שנשארה היא אנדו'. יש לי 2 ילדים מהריונות רגילים, אבל נורא בא לי שלישי וזה פשוט לא הולך. הרופא שלי ייעץ לי לעבור ישירות ל IVF ללא ניתוח לקרוסקופי, פשוט כי זה יהיה קל יותר ובעל סיכוי גבוה יותר להרות. הוא טוען 45 אחוז סיכוי להצלחה בניסיון הראשון אצלי. אני בת 31 וחצי כך שאני מניחה שהגיל עדיין לטובתי. אני מאוד מקווה להצלחה מהירה - זה ממש מלחיץ כל הקטע הזה. אני ככל הנראה אתחיל בינואר פברואר השנה בטיפול ראשון. האם מומלץ ללכת מההתחלה על דיכוי ארוך? או ללכת על דיכוי קצר ?- קראתי בפורומים מקבילים שכאשר יש בעיית אנדו' אז לעיתים הולכים על דיכוי ארוך. מישהי כאן התנסתה בזה? האנדו' הזה מסבר ממש בעייה, ולא נעים כל התופעות לוואי שלו.

ברוכה הבאה!../images/Emo20.gif

קודם כל לא יודעת למה הרופא שלך טוען ש- 45% של הצלחה.. לא בדיוק נכון, למרות שאני לא פוסלת הצלחות בפעם ראשונה! היו הרבה מאוד מקרים (ולזה אני כבר קוראת הצלחה של 100%
) ודרגה 2 היא מהקלות יותר, אז אכן יכול להיות סיכוי (אני מאחלת לך שתוסיפי לעוד הצלחה בטיפול ראשון
). לגבי טיפולים באנדו, בד"כ עדיף דיכוי ארוך. יש כמה הריונות מוכחים בפורום שאכן צלחו בזכות הדיכוי הארוך (ליותר מחודש אחד). שוב - הרבה מאוד

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo12.gif 45% סיכויי הצלחה?

מי זה הרופא המבטיח הזה???
חייבת להודות שהמספר שניתן לך לא מסתדר לי עם שום סטטיסטיקה שאני מכירה... גם אצל זוג המוגדר כפורה, היינו ללא כל בעיות, הסיכוי להרות בחודש נתון עומד על כ-30%-35% ואצל זוגות אשר אותרה אצלהם בעיית פוריות הסיכוי יורד לכ- 20%-25% למחזור טיפולי IVF . בכל אופן מאחלת לך שההצלחה שלך תגיע כבר בטיפול הראשון ולשאלתך לנשים עם אנדו' מומלץ פרוטוקול טיפול ארוך.

ogsh

New member
היי

השם של הרופא לא יעזור לאף אחת כאן לצערי כי אני נמצאת בחו"ל. הוא לקח מדדי גיל, הריונות קודמים ולא יודעת מה עוד - והגיע ל- 45 אחוז. מה גם שבטבלת הגיל פה ב- 2 מרפאות שונות נותנים אחוזי הצלחה של 40 אחוזים כבר בטיפול הראשון לפי שנת 2004 עם 35 אחוזי לידה. מה אני יכולה לומר עדין יש 55 אחוז סיכויי כישלון וזה לא מעט אבל בהחלט עדיף על 25 אחוז לא? אני הולכת לעשות את כל התהליך פרטי והמדינה אמורה להחזיר לי רק משהו כמו שליש מזה, שזה ממש מעט. מה גם שמי אמר שאכן אצליח בטיפול הראשון - ואז הכסף ימשיך לזרום. מכה. אכן אני אבקש פרוטוקול ארוך - ממש לא ידוע לי מה מקובל כאן. מתי אמור פרוטוקל ארוך להתחיל - מאיזה יום במחזור? לכמה זמן? תודה!

ר ו מ י ה

New member
בואי נחזיק אצבעות שתצליחי כבר

בטיפול הראשון ואז זה יהיה 100% הצלחה וכל הטבלאות ממש לא יהיו רלוונטיות עבורך. מצרפת לך הסבר שנכתב ע"י מנהלות פורום הורם בטיפולי פוריות על תהליך ההפרייה כמו גם מושגי יסוד. מקווה שיהיה לך לעזר. בהצלחה

ogsh

New member
ממש תודה - כל מידע עוזר והלוואי

ונצליח לנצח את האנדו' כמה שיותר מהר.

למעלה