תופעות לוואי

תופעות לוואי

אני לוקחת קונצרטה בסביבות חודש וסבלתי מתופעות לוואי והמינון לא התאים לי. ניסיתי כמה מינונים שונים והוחלט כי אני צריכה לקחת 54 מ"ג. השאלה שלי היא האם אני צריכה לסבול מתופעות לוואי (שעכשיו הן קלות יחסית להתחלה) למרות שזה המינון המתאים ולאט לאט הן יעלמו או בגלל שיש לי תופעות לוואי עדיין, זה אומר שהמינון לא מתאים? אני מרגישה מוזר כשאני בהשפעת הכדור, ולא בגלל שזה ממקד אותי יותר וזה ממש מתסכל אותי לקחת את הקונצרטה. אני כבר לא יודעת מה לעשות.

האם אותן תופעות היו גם עם ריטלין

רגיל? האם יש שיפור בקשב עם התרופה או לא? מהן תופעות הלוואי? אנא הגדירי- מוזר? ניתן לפרש לא נכון- ולהחמיץ את העיקר...

אז ככה

לא לקחתי ריטלין מעולם מכיוון שאובחנתי רק לפני חודש + אני בת 17.5, כתה יב וישר התחלתי לקחת את הקונצרטה. כמו שכבר אמרתי קודם המינונים שעד עכשיו לקחתי לא התאימו ממש והיו פעמים שהרגשתי יותר גרוע בהשפעת הכדור והיו פעמים שיותר טוב. מיום ראשון אני לוקחת 54 מ"ג. אני מרגישה שאני יותר מרוכזת בכתה והרבה יותר קל לי, אבל יחד עם זה אני מרגישה שזאת לא אני, אני לא יודעת איך להסביר את זה,מלווה אותי תחושה מוזרה. כשהתחלתי את הטיפול היו לי דפיקות לב מהירות ורעד וחוסר סבלנות קיצוני- מה שעכשיו אין לי. יכול להיות שאני "מאשימה" את הכדור בכל מה שקורה לי בגלל שאני מודעת להשפעה שלו, ואולי אני מצפה ליותר מידי, כי עדיין אני לא מרוכזת כל הזמן ולא שמה לב לפרטים. יש לי הרגשה שכל מה שכתבתי עד עכשיו לא היה מובן אז בקיצור, כשמוצאים את המינון המתאים עדיין מרגישים תופעות לוואי שלאט לאט נעלמות? או ברגע שמוצאים את המינון המתאים הכל עובר על מי מנוחות?

zivadina

New member
כדאי להפריד

בין תופעות הלוואי לבין תחושת הרכוז: תופעות הלוואי אמורות להשתפר תוך שבועיים שלושה של שימוש עקבי. הרכוז אמור להתבטא תוך שעה מלקיחת התרופה. אין ספק שתרופה איננה דבר טבעי לגוף, והיא גורמת לשינויים בהרגשה בכל משך הזמן שהיא פועלת. (קונצרטה משפיעה עד 12 שעות). אני מציעה לך לחכות שלושה שבועות, ואז לשקול אם שווה לך להמשיך בקונסרטה או לא.

spidergirl

New member
דעה משלי

אני משתמשת בקונצרטה כבר שנה ומלבד תקופת הסתגלות קצרה, אין שינויים בהרגשה אלא ריכוז נטו אז בהחלט הייתי מחכה עם זה. אולי לגוף שלי הקונצרטה טבעית

תודה על התגובות

אני אחכה עוד קצת ואראה איך זה משפיע עליי. אני מקווה שהכל יהיה בסדר עם זה

למעלה