תופעות לוואי?

marinac

New member
תופעות לוואי? ../images/Emo10.gif

לדר' אלקיים שלום רב! כבר הרבה זמן שלא חזרתי אליך. אני נמצאת בתוך הניסוי של ה-MABTERA (בעוד שבוע יהיה חודש). אני לא יכולה לדעת עוד אם קיבלתי או לא את התרופה. אבל שכן יכולה להגיד זה שיש לי תופעות לוואי קשות מהסטרואידים. או לפחות נראה לי שזה מהם. אני מתנפחת במחזוריות (ז"א פעם נפוחה, פעם לא, אפילו באותו יום או כל כמה ימים), יש לי התקפי חום נוראיים עם קשיי נשימה ולאחרונה (כבר יומיים) מלווות בסחרחורות. כמו כן יש לי כבר כמה חדשים, בעיות בבליעה שלפי מאמרים באינטרנט, מדובר בהתנפחות ה-CRICOARYTENOID JOINT. ההרגשה של "עצם תקוע" בגרון היא מאוד קשה. האם ניתן לעשות משהו בקשר לזה? האם תופעות הנ"ל באמת קשורות לסטרואידים או למשהו אחר? אודה לך אם תוכלי לענות לי על שאלותיי, בכבוד רב MARINAC

תופעות לוואי

אכן התופעות שהזכרת כנראה קשורות לסטרואידים- זו אחת הבעיות של המחקר כי מינון הסטרואידים אכן גבוה בשבועיים הראשונים של הניסוי- אך אם את בשבוע 3 , את בעצם היית אמורה לחזור למינון ההתחלתי של הפרדניזון (לפני הניסוי) ותופעות הלוואי שתארת אמורות להשתפר לגבי הבעיות בבליעה כדאי לעבור בדיקת אף אוזן גרון כדי לנסות לדייק באטיולוגיה אני באמת מקווה שהמבטרה תעזור ! יש סיכוי טוב מאד שכך יהיה על פי ניסיוני עם חולים אחרים .

marinac

New member
תודה!

לדר' אלקיים היקרה! תודה רבה על התשובה המהירה. הכן אני נמצאת כרגע במינוי של 5 מ"ג יומי אבל בכל זאת יש לי בין 2 עד 3 התקפים חזקים ביום.אני נעשית חיוורת וכל הסביבה (בבית וגם בעבודה) נבהלים מזה. חיפשתי באנטרנט חומר בקשר ל-PREDNISONE אבל אין שום ידייע על תופעות הללו. יש לי תור לצילום אזור הצאוור ואז אגש לרופא א.א.ג. תודה מכל הלב וניהיה בקשר MARINAC

למעלה