תופעות לוואי לתרופות לבן שנתיים וחצי

תופעות לוואי לתרופות לבן שנתיים וחצי

הבן שלי - בן שנתיים וחצי - מגיב קשה לכל מיני תרופות. תופעות של עצבנות, חוסר שקט וחלומות בלהות בלילה. זה קשור ישירות לתרופות - בוודאות. תרופות לייבוש - אפאלפי, אוטריווין סטרואידים דרך הפה - בנטלן תרופה הומאופטית מסויימת ואולי גם וונטולין. למי פונים בשביל לבדוק ואולי לדעת מה אסור לתת לו? מה אפשר לעשות במידה וחייבים לתת את התרופות האלה? אומגה 3 ????, תחליפים ? האם יש משפחה של תרופות שכנראה בעייתית?

ממתי

New member
חלק מהתרופות שציינת גורמות

לסטימולציה. ונטולין, אפאלפי, ואוטריווין גורמות לגוף להיות יותר נמרץ. אם אפשר, לא מומלץ לתת אותן לפני השינה, שכן בגלל תופעת ההמרצה שלהן הן מפריעות לשינה. ילד קטן שלא מצליח לישון, הוא עצבני. נסי לתת את המנה האחרונה של התרופות הנ"ל לא פחות משעתיים לפני שעת השינה של הילד. כמו כן התייעצי עם הרופא בקשר לתרופה אנטיהיסטמינית שגם תעזור בנשימה וגם תעזור להירדם בלילה. בקשר לסטרואידים אני לא מכיר בנטלן, נסי לכתוב את השם באנגלית.

בנטלן = Betametasone

הבעיה אינה בהירדמות, זו אינה בעיה של עייפות. אם הוא מקבל את האפאלפי או אוטריווין למשל הוא סובל מחלומות בלהות בלילה. את האלפאלפי הקפדנו לתת עד כ 4 שעות לפני שעת השינה. אנטיהיסטמין - אריוס - נוסה ללא הצלחה. ייבש אותו והפריע בנשימה יותר מאשר עזר. נראה לנו שתופעות הלוואי הן מעבר למקובל - ולכן אני שואלת.

למעלה