תופעות גיל המעבר

אורהוד

New member
תופעות גיל המעבר

אני בת 49 ומזה כמה חודשים כבר אין לי שינה איכותית, אני מתעוררת מספר פעמים בלילה וברוב המקרים לא מצליחה להירדם בחזרה. אני לא במתח, לא במחשבות. הגעתי למסקנה שזה סמפטום לגיל המעבר, נכון לעכשיו אני סובלת רק מקשיי שינה הפוגעים באיכות החיים שלי.אני אומנם אעשה בדיקות הורמונליות ואין לי כוונה לקחת הורמונים גם אם יוצע לי.
אני שוקלת להיעזר ברפואה אלטרנרטבית כמו נטורופטיה או דיקור סיני.
רציתי לקבל המלצות או כל אינפורמציה, אני אשמח.
תודה מראש על התשובות

0 אור 0

New member
זהירות מתוויות!!!!

אחד המכשולים הכי גדולים שמפריעים לנו הגיע לבריאות מלאה, הוא התויות האלו - סימפטום של גיל המעבר, הזדקנות, טבעי להריון, בעיות גיל ההתבגרות ...
ואז במקום לטפל בבעיה ולהרפא ממנה, אנו מוותרים לה כי זה "בסדר".
סיפור אישי:
לפני למעלה מעשור, קיבלתי "תוית רשמית" כזו - לאחר שסבלתי מלא מעט בעיות וסימפטומים ובין השאר הפסקה מוחלטת של המחזור למשך למעלה משנתיים, ואחרי בדיקות מקיפות , הסביר לי רופא הנשים שיש לי גיל מעבר מוקדם. אמנם באמת קצת מוקדם מהרגיל אבל נפוץ מאד וצריך לחיות עם זה ..
למזלי , זמן מה אחרי כן, הגעתי לידיה של בוגרת לימודי בכיר ברפלקסולוגיה שחיפשה מטופלים בחינם כדי להעמיק את הנסיון המעשי שלה.
הטיפול הזה שינה את חיי.
קודם כל הבנתי ממנה שהרבה הצהרות של הרופאים לא קשורות בכלל לגורמי הבעיה שמהן אני סובלת, ואחרי תקופה מאד ארוכה של סטגנציה בגוף ובבריאות והזנחה רפואית מאד ארוכה, אחרי סדרת הטיפולים הראושנה הרגשתי פעם ראשונה מזה שנים שמשהו מתחיל להתעורר.
אמנם עוד לא היה שיפור מדיד , אבל התקווה שמשהו קורה גרמה לי להמשיך לעוד סדרת טיפולים (הפעם אצל רפלקסולוגית אחרת כי אותה אחת עברה למרכז), ופתאום חל שינוי מדהים בבריאות ובאיכות החיים - הרבה דברים ברמה שקשה להראות לאחרים כמו אנרגיות, אבל גם המון דברים מדידים כמו המחזור שחזר להופיע, כמו מחלות שהפסיקו להגיע כל שנה, איכות השינה ועוד.
בעקבות הסיפור הזה התחלתי את הדרך שלי עם רפואה משלימה, למדתי בעצמי וראיתי עוד הרבה סיפורי "ניסים" - ולא מעט אנשים שהחיים שלהם השתנו בעקבות הטיפולים והידע הטבעי המצוי בשיטות שלנו.
אני ממליצה לך בחום על טיפול הוליסטי - רפלקסולוגיה במיוחד, בגלל האיכות המיוחדת שיהא מציעה לבעיות הורמונליות ובעיות שינה, אבל בהחלט יתכן שידרש חיזוק תזונתי או צמחים (ויש הרבה מאד רפלקסולוגים שהם גם נטורופתים , כך שאת יכולה ללכת למטפל רב תחומי מסוג זה),
רפואה סינית גם היא אופציה, וכמובן עוד שיטות הוליסטיות רבות יוכלו לסייע - חשוב מאד שתבחרי מטפל שאת בוטחת בו שילווהאותך לדרך של שינוי חיים.

yigalby

New member
צמחי מרפא

עושים עובדה מועילה מאוד בתחום.
חלק מהנשים כבר על היום הראשון קמות בבוקר בפליאה איך לא התעוררו בלילה.
כמובן יש עוד דברים חשובים שצריך לשים אליהם לב רב כמו תזונה ופעילות גופנית סדירה.

ככה שצריך להיות רגוע ולגעת שיש פתרונות טובים ומהירים.

כל טוב
יגאל

טאוֹ

New member
מצטרף בחום למה שאור כתבה

מכיר אשה שסבלה תקופה ארוכה מגלי חום וכבר השלימה עם המצב, כי "ככה זה בגיל המעבר". היא החליטה לפנות אליי לטיפול לפני מספר חודשים, רק אחרי שהצטרפו לזה נדודי שינה - קושי להירדם והתעוררויות, כמו שאת תיארת. כבר לאחר הטיפול הראשון היא ישנה כל הלילה, ולאחר שני טיפולים נוספים, והפחתת העישון וצריכת הקפה, מצבה השתפר מאד. לכן מחזק את ההמלצה על טיפול מגע ו/או צמחי מרפא.

תרגישי טוב, ואשמח אם תחזרי לעדכן.

אורהוד

New member
תודה על התגובות

המחזור שלי עדיין סדיר ואין לי שום הסבר לקשיי השינה שבעבר ישנתי כמו תינוק ולכן אני משערת שזו תופעה של גיל המעבר.
התגובות שלכם רק מחזקות אותי.
קבעתי לעשות בדיקות הורמונליות, קבעתי במרפאה אלטרנטיבית ושם יוחלט איזה טיפול, נטורופתיה או דיקור או רפלקסולוגיה.

טאוֹ

New member
שמח לשמוע

אשמח אם תחזרי לספר איך הולך עם הטיפולים.

0 אור 0

New member
קחי פיקוד על הטיפול שלך

"שם יוחלט" זה אומר שאיזשהו רופא שאינו מטפל בעצמו, מחליט על סמך אבחון מערבי איזה טיפול הכי מתאים לך, וקובע מי המטפל שיטפל בך,
עצם ה"שם יוחלט" הזה הוא בלתי הוליסטי בעליל, והסיבה היחידה שזה עובד בכל זאת בדרך כלל היא כי המטפלים שמגיעים לקופת חולים עושים מאמץ להתגבר על ההתחלה הזאת ובכל זאת בזמן המועט שיש להם לטיפול להכניס בכל זאת אבחון זריז, ולטפל כמיטב יכולתם.
ההמלצה שלי היא שגם אם תחליטי לקבל את הטיפול דרך קופת חולים, אם בגלל המחיר ואם בגלל שאין לך המלצה למטפל ספציפי אחר, אז תנסי להבין מה השיטות שהוצעו לך, מה מתוכן מתאים לך יותר ותבחרי את השיטה בעצמך.
מעבר לכך, תראי איך את מתחברת למטפל ולטיפול שלו - ואם זה לא טוב, אל תסיקי מזה מסקנות על הטיפול, אלא תנסי מטפל אחר
ואחרון חביב - סבלנות.
אמנם לפי מה שאת אומרת וכפי שסיפר טאו מנסיונו, כאשר הבעיה טריה, לא פעם הטיפול משפיע מאד מהר, ובכל זאת חשוב להתכונן לאפשרות שזה לא המקרה אצלך - לא במקרה יש סדרות טיפולים מומלצות לטיפולי עומק . ברפלקסולוגיה אנו מדברים על בין 10 ל 14 טיפולים, ובמינימום כשזה כתוספת לטיפול אחר אני מדברת על 4-5. אני לא בטוחה לגבי כללי האצבע של שיטות אחרות - מטפל טוב ברפואה סינית שאני מכירה לא מעט מטופלים שלו מקרוב וחלקם גם הפניתי אליו מתחיל בסדרה של טיפולים פעמיים בשבוע, יורד בהדרגה לפעמם בשבוע, פעם בשבועיים ובסופו של דבר תחזוקה תקופתית

אורהוד

New member
תודה על הטיפים לגבי בחירת הטיפול

אני יודעת שקיימים אינטרסים למי ולמה לשלוח וכמובן שאני אבדוק את הטיפולים

יעל ND

New member
אוש כן או שלא, אבל

גם אם זה לא גיל המעבר, כל הפרעה בשינה בהחלט דורשת אבחון וטיפול.
ניתן לעשות זאת בשיטות רבות.
תבחרי לך שיטה טבעית שמתאימה לך יותר ותפני לאיש מקצוע.

למעלה