תופעה

d i v e l

New member
תופעה

שלום לכולם! לאחרונה ישנה תופעה אצלי במחשב מסוג Dell inspiron 1100 המחשב פשוט נכבה כשבא לו. ללא כל התערבות מצידי או הכנה מיוחדת. יש לציין שהוא לא חם במיוחד כשהוא נכבה וזה לא קורה בתום מספר דקות מסויים. מישהו מכיר?

bar666xp

New member
בזמן עבודה? או לאחר שלא נגעת בו...

זמן מה? מאתחל או כבה? מערכת ההפעלה מודיעה על שגיעה כל שהיא? בעבודה על סוללה או גם כשהוא מחובר לחשמל? תוסיף כמה שיותר פרטים.

d i v e l

New member
היי,תודה על התשובה

הוא נכבה גם בזמן עבודה וגם לא... אבל רק לפעמים. יש ימים שיש לו "מצברוח טוב". הוא לא מאתחל, אלא ממש נכבה. ללא כל הודעה מוקדמת וללא הודעה על שגיאה. פשוט מתעלף. המחשב תמיד מחובר לחשמל.

יאיר B

New member
הייתה לי בעיה דומה אצלי (יש לי את

אותו הדגם). נסי להפעיל אותו כאשר הסוללה לא מחוברת (אם הוא מחובר לחשמל כל הזמן זה לא משנה, זה גם דופק את הסוללה, החיבור לאורך זמן). במעבדה הסבירו לי שזו בעיה של סוללה, פתרו את זה ע"י ניתוק של הסוללה, הדלקה של המחשב כאשר הוא מחובר לחשמל וחיבור חוזר של הסוללה (שאצלך זה לא משנה). אם אצלך הוא לא ילדק כאשר הסוללה לא במקומה - כנראה שיש בעיה עם לוח האם (כנראה משהו מקצר שם).

bar666xp

New member
בעיה בסוללה לא הייתה אמורה למנוע

הדלקה? כי היא מדברת על מצב שהמחשב נכבה אחרי שהוא דלוק ועובד לא על מצב שהוא לא נידלק כלל או שאני לא הבנתי ?

יאיר B

New member
אני לא הצלחתי להדליק אותו כשהסוללה

הייתה מחוברת אליו. לא העלתי בדעתי לנתק את הסוללה. במעבדה, אחר שסיפרתי את הסיפור, הם ישר נתקו את הסוללה וחיברו לחשמל. המחשב נדלק! חיברו את הסוללה ועד היום
עובד

bar666xp

New member
נו זה בדיוק מה שאמרתי לא ?

אם הבעיה היתה בסוללה המחשב היה אמור לא להידלק כלל. וכאן מדובר במחשב שנדלק ועובד ולאחר זמן מה שאינו קבוע או משהו כזה נכבה. או שאני לא הבנתי משהו או שלא הובנתי?

יאיר B

New member
לפחות אצלה הוא נדלק מחדש...

עדיין שווה לבדוק אם זה לא קורה כאשר הסוללה מנותקת ממנו (אם זה גם יקרה - נוכל לדעת שהסוללה היא לא הבעיה).

bar666xp

New member
איך אומרים אם לא יועיל בטוח גם יזיק

סתם אבל לא נשמע לי הגיוני במיוחד סורי אם יש קצר בסוללה היא יכולה למנוע הדלקה אבל לא מסתדר לי הגיונית שזה יגרום לכיבוי בזמן עבודה ושהמחשב ידלק חזרה עם אותה הסוללה. ואיך אומרים "אם לא יועיל בטוח גם יזיק" (כן אני יודע שזה הפוך זה הומר כזה).

bar666xp

New member
אז הדבר הראשון שהייתי בודק זה וירוס

דבר שני תוכנות שליטה מרחוק וכדומה. אני מניח שהוא מחובר לנט ו/או שיש כ.רשת אל-חוטי. בכל מקרה חייב להיות טריגר לכיבוי וכיבוי מלא ללא הודאת שגיעה זה נובע לרוב בתוכנה וירוס/ת.שליטה מרחוק/הוגדרו שילוב מקשים מהיר לכיבוי וכדומה תנסה לאסוף כמה שיותר מידע על מה אתה עושה בדקה 2 שלפני. מצד שני לא תמיד זה תוכנה אבל המקרה שאני חושב עליו לרוב המחשב יאתחל אלה אם הוגדר אחרת בBIOS וזה טמפ' מעבד ו/או מאוורר שנתקע (השני מוביל לראשון אם אין לBIOS הוראה אחרת) עד כמה שאני זוכר יש בחלק מהBIOS אופציה של כיבוי במקום הפעלה מחדש במקרה של טמפ' מעבד גבוה ו/או פחות ממינימום סל"ד של המאוורר.

bar666xp

New member
אוי ווי אני צריך לחפור בזיכרון...

טוב במערכת ההפעלה WINDOWS יש כמה דרכים אחת "אפשרויות צריכת חשמל" יש הגדרות של כיבוי בין היתר אבל שילוב מקשים אם אני זוכר נכון יש ברוב הדריברים של כ.המסך... (לא יודע מה הקשר אבל יש שם) לדוגמה nview desktop manager של nvidia יש כמו חוצצים למעלה אחד מהם הוא "מקשי קיצור" שם יש לדוגמה "הפעל ישום" ב"שונות" הישום יכול להיות סקריפט כיבוי... יש גם תוכנות של שילובי מקשים. בBIOS מכוון שמדובר בנייד אני בספק אם אפשר לשנות את ההגדרות...לגבי איפה בדיוק אני לא זוכר, אני חושב אולי באותו המקום של הגדרות הזרמים (זיכרון ומעבד וכו'). פשוט בנוגע לBIOS אני לא מסתמך על הזיכרון אני מסתקל קורא ולפי זה פועל.

d i v e l

New member
ואם לא מדובר בשילוב מקשים?

כי לפעמים הוא נכבה כשאני לא עושה כלום. איפה מוצאים את ההגדרות של הטמפרטורה?

bar666xp

New member
טוב דוגמא מתוך BIOS של לוח EPOX

---> קצת קשה לראות אבל זה דיי מסביר את הכל אם אין לך ניסיון כלל עם BIOS אולי יותר טוב פשוט לתת לטכנאי לעשות ולבדוק? אגב האופציה "Shutdown Temperature" כאן במצב לא פעיל מעוד לא מומלץ! ברוב הניידים עד כמה שאני זוכר האופציה חסומה כלומר לא ניתן לשנות אותה אלה בשימוש בתרגילים כמו תוכנה שעושה זאת או CTRL+F1 סיסמה מיוחדת וכדומה! אבל כדי לבדוק ולראות לפחות מה הטמפ' +- של המעבד אחרי הכיבוי הלא מוסבר נ.ב. יש מצב שהמחשב לא ידלק עד שהטמפ' תרד מתחת ל75-70 מעלות אגב זה כ2 או 3 שניות...אחרי 5 שניות המעבד לרוב כבר מתחת ל50 מעלות בעיקר ביגלל שבהדלקה המאוורר מוציא את החם.

למעלה