תופעה שאני רוצה להבין

RozwareZ

New member
תופעה שאני רוצה להבין

איך יתכן בן אדם שלא מגוון באימונים שלו (מתאמן הרבה זמן משהו כמו שלוש ארבע שנים אבל אותה תוכנית אימון) לא שומר על תזונה בכלל, לא מבין גדול במיוחד בחדר כושר לא רץ או שום דבר שקשור לאירובי יהיה עדיין בעל מסת שרירים יחסית גדולה ובאחוז שומן נמוך? מתחת 9 לטעמי גנטיקה?

RozwareZ

New member
לא הוא לא משתמש בשום דבר

הוא מפחד מתוספי מזון... אני ממש לא יכול להבין אין דבר כזה קורה ומה שיותר גרוע זה שיש לנו שתיים כאלה פה... לפחות לאחד מהם יש ידע מסויים

Dark Muse

New member
בגלל זה מה שאני חושב

שכל הקטע הזה של תזונה הוא מזערי. אני לא מדבר על אנשים צמים אבל יוסי פעם אפילו אמר שזה לא בעיה לצרוך חלבונים במזון של היום יום. בקשר לגיוון אני חושב (אני בטח טועה, רק שיוסי או אלי לא יהרגו אותי) שאפשר להתפתח עם תוכנית קבועה, רק שלגוון זה הרבה יעיל. נגיד בקיצור שבתזונה טובה ובגיוון, בן אדם מתפתח יותר מהר, אך זה לא אומר שבן אדם שלא שומר תזונה ולא מגוון לא יתפתח בכלל. זאת דעתי בכל אופן (שום ידע, רק דעה)

אלי ו.

New member
אני לא אהרוג אותך אבל זה כמעט בלתי

אפשרי להתקדם בלי לשנות תכנית. כל תכנית בסופו של דבר "תחליד" ותפסיק לגרום לשיפור.

Captain Yahav

New member
זה לא משנה אם אתה מעלה משקלים??

הבנתי שרצוי להחליף תכנית אחרי כמה חודשים, כשאתה מתכוון להחליף תכנית אז זה שינוי מלא? ז"א כל מעיפים את כל התרגילים הישנים ואז שמים אחרים במקומם? ואם כן אשמח להסבר טיפה יותר מפורט :)

אלי ו.

New member
אם אתה יכול להעלות משקלים

ולהשאר באותו טווח חזרות זה סימן שהתכנית עדיין משפרת אותך ואין צורך להחליף תכנית. אם במקום 12 חזרות אתה עושה 5 חזרות, זו כבר תכנית אחרת, פשוט לא מתוכננת בהתאם לעומס החדש.
שינוי תכנית יכול להיות בהרבה פרמטרים, סוג וסדר תרגילים, מספר סטים מספר חזרות ועוד. לא חייבים לשנות הכל, תלוי גם מה המטרות שלך, מה החולשות שלך, מה מתאים לך וכו'.

Dark Muse

New member
ואם נגיד עושים

שבועיים מנוחה אחרי כל חודשיים? או למשל כמו שאמרת מחליפים את סדר התרגילים ואת מספר החזרות. (תרגילים אותו דבר)

אלי ו.

New member
המנוחה אינה שינוי

שינוי הסדר ומסםר החזרות זה שינוי, הרעיון של שינוי זה (הפתעה!!) לשנות דברים, גם לתקוף את השרירים מזויות שונות, אז לשנות תרגילים זה גם רעיון טוב. אבל אם אתה מוגבל בתרגילים גם זה טוב.

RozwareZ

New member
לא אחי

הקטע של תזונה יותר חשוב מהאימון אפילו אבל העניין הוא שמה אתה אומר שבלי לדעת הוא אולי שומר על תזונה? כי אני יודע במפורש שהוא לא שומר על שום תזונה כמו כל אדם רגיל

למעלה