תופעה מרגיזה

תופעה מרגיזה

בכל פעם שאחת מארבע ה"גדולות" (מה גדול בבית"ר י-ם של ארבע השנים האחרונות?) חוטפת על הראש מקבוצת תחתית או מרכז טבלה הכותרות ומירב תשומת הלב תמיד תוקדש לה. היום, למשל, על שער מוסף הספורט של מעריב יש תמונה של אברהם לוי, אלי כהן וששון שם-טוב עומדים ליד קיר עם פרצוף תשעה באב ומתחת כותרת "חייבים שינוי", ובמוסף הספורט של הארץ מראים תמונה של אלי כהן עומד בשילוב ידיים ליד הספסל עם עשן מסביבו ולמעלה כותרת "בדקה ה-65 התייצב ההגנה של בית"ר". בתקציר המשחק בערוץ 1 הראו את הקהל הדוחה של בית"ר י-ם לפחות 5 פעמים, ואת הקהל של הלוזוניה לא הראו בכלל, גם לא אחרי אף אחד מחמשת השערים שהקבוצה שלהם כבשה. לא שאכפת לי ספציפית ממכבי לוזון, שישרפו חיים, אבל למה לעזאזל זה צריך להיות ככה? זה שהמצב של בית"ר י-ם בקאנטים זה ממש לא חדשות טריות ומפתיעות, הגיע הזמן שיתחילו לתת כותרות למנצחות במקום לעשות טרגדיה מכל הפסד של קבוצה שמקומה על עמוד השער נקבע מראש.

נכון מאוד

בתור אוהדת של קבוצה "קטנה", שמפתיעה מידי פעם, שמתי לב לתופעה הזו שקיימת בתדירות ממש גבוהה. שונאת את זה. אגב לעומת זאת היום בידיעות אחרונות הראו את אסולין חוגג אחד מהשלישיה. מעניין מה תהיה הכותרת מחר אחרי שנביס היום את מכבי

NK The man

New member
אני לא אהיה מופתע...

למרות שאני מעדיף שלא תנצחו כי אני רוצה את מכבי רגועים שבוע הבא... דמירוביץ´ הוא ההבדל בין כפר סבא שנאבקת על הירידה לבין קבוצת מרכז טבלה...

NK The man

New member
צודק אבל,

במקרה הספציפי הזה איזה תמונה של ה"קהל של מכבי פ"ת" תשים???? תמונה של 12 אנשים מקיפים פסיכופת עם מגאפון כאשר ברקע 2000 כסאות ריקים בשער אחד בעורווה??????????????? עדיף כבר לשים תמונה של המפסידים, יש תחושה גם ככה באויר שבית"ר השנה בדרך לירידה!!! וזה סיפור הרבה יותר גדול מאשר עוד ניצחון של קבוצת מרכז טבלה אפורה...

שחר .ו

New member
The man is right

ללוזונים לפחות אין יומרה להיות הקבוצה של המדינה ואף אחד שם לא הכריז בתחילת העונה "אליפות זו לא מילה גסה" (ההוא שיושב ביציע עם משקפיי שמש ומפצח גרעינים). הפאטתיות של בית"ר (עם אחד התקציבים הגבוהים בליגה) הרבה יותר משעשע ומעניין מעוד ניצחון בדרך להתייצבות שקטה ושלווה באמצע הטבלה של הלוזונים, שאין מה לאמר, הם עושים עבודה טובה.

N!R

New member
כמה שאתה מצחיק......

אבל תאמת היינו רק 7......

englishfan

New member
אני לא מבין מה הבעייה שלך...

קודם כול, קיבלנו הנאה צרופה בדמות פרצופי היגון של אברהם לוי, הקהל ה"נפלא" של בית"ר בשעותו ה"יפה" ופוזת חוסר האונים של אלי כהן...מה רע?!? באמת רצית שהתמונה הראשית תראה את לוזון מניף ידיים בצהלה?!? אין מה לעשות, בית"ר י-ם זו קבוצה שעושה את הכותרת, לטוב או (להנאתנו) לרע... אני מסכים איתך 100% שהתקשורת לא צריכה להתרפס בפני הקבוצות ה"גדולות" (ע"י כל מיני אמרות כמו "הקהל הנפלא", "הקבוצה של המדינה" וכיו"ב) אבל אין מה לעשות, כל תלמיד מתחיל בקורס לתקשורת יגיד לך שהכותרת של היום בספורט (מלבד הניצחון המבריק של הפועל
) היא התבוסה של בית"ר ולא הניצחון המרשים של הלוזונים...ואפילו, מה לעשות, לא הניצחון של הפועל פ"ת (ושיהיה לכם בהצלחה! בית"ר ובני-יהודה לליגה א!...)

אני חייב להחליף את הדוגמא

כי אני באמת לא יכול להמשיך להגן על זכותם של הלוזונים להופיע על עמוד השער, אז שימו לב לתמונות המצורפות - אלו היו התמונות על כותרות העיתונים בעונה שעברה לאחר שניצחנו 0:3 את מכבי ת"א ונצמדנו לפיסגה ולאחר שניצחנו את הפועל ת"א 0:1 בשמינית-גמר הגביע. לא מעניין אותי שתלמיד כושל בקורס לתקשורת יגיד לך שברור שהעצב של התל-אביביות המוכות הוא הסיפור האמיתי כאן, אין שום סיבה שבעולם שהאוהדים של הפועל פ"ת לא יוכלו להנות מתמונת שער שתוקדש לקבוצה שלהם, שלא רושמת יותר מדי נצחונות מפוארים שיצדיקו כותרות. סיון אולי זוכרת שלפני שלוש שנים הפועל כפ"ס ניצחה את מכבי ת"א בחוץ אחרי שהמכביסטים החמיצו פנדל בדקה ה-90. האם הכותרת הלכה לנצחון הנדיר של הפועל כפ"ס, עם תמונת ענק שכל אוהד שלה ישמח לשמור למזכרת? למה לבזבז את הזמן כשאפשר להראות אוהדים של מכבי ת"א שוברים דברים. רק בשביל להבין עד כמה זה קיצוני, נספר שבעונת 97-96, כשהפועל פ"ת סיימה במקום השני וניצחה את כל שבעת המשחקים הראשונים שלה, עמוד השער לא הוקדש לה אפילו פעם אחת לאורך העונה כולה. טוב, אפשר להבין את זה - מכבי ת"א ומכבי חיפה היו אז במרכז הטבלה והפועל ת"א בתחתית, ואלו סיפורים שמגיעות להם יותר כותרות מלסתם קבוצה מעפנה של שחקני בית צעירים שעושה בי"ס לליגה. בכלל, גם אם התל-אביביות, מכבי חיפה ובית"ר י-ם ישחקו כולן בליגה השנייה רצוי שעמודי השער ימשיכו להיות מוקדשים להן. הרי פרצוף עגום של אברהם לוי, ללא ספק האישיות ששינתה את פני הספורט במדינה, מעניין הרבה יותר מצעירים פתח-תקוואים או חגיגות של אוהדים מבא"ש.

tomash11

New member
אין לי בעיה להגן על זכותם במקומך:))

זכותה של קבוצה שלא נחשבת אחת מהארבע, להיות על השער הראשי. זכותה של כל קבוצה לקבל כבוד ויחס מהתקשורת בהתאם להשגים שלה, ואם היא מביסה קבוצה גדולה או נותנת משחקים טובים, זכותה לקבל התמקדות בנצחון שלה לא פחות ואפילו יותר מהקבוצה הגדולה. כל זאת מהעובדה הפשוטה שהעיתונות מייצגת פה אמירה. האמירה גורסת שאם מתייחסים רק לארבע הגדולות, כנראה שזה מה שחשוב, כנראה שהכל נמדד לפיהן, אם זה בנצחונות או ההפסדים. יכול להיות שהכדורגל שלנו הוא בהחלט בעיקר שלוש קבוצות, אבל אם התקשורת תתן גיבוי לתפיסת העולם המעוותת הזו, וזה מה שהיא עושה כבר לפחות כמה שנים, אין הרבה סיכויים שאיכשהו זה ישתנה בקרוב. לתקשורת פה יש תפקיד מעבר ללמכור עוד שמונה עיתונים או לסדר עוד מנוי לאוהד חיפה שגר בראשון. היא אולי מוקד הכח היחיד בסיפור הזה שיכול לשנות תפיסה והיא מעדיפה להשתפן ולשחק תפקיד של רכלניות חצר מאשר לנקוט עמדה וקו שיעשה רק טוב לכדורגל שלנו לאורך זמן. עיתונות הספורט בארץ ברובה מועלת בגדול בתפקיד הזה ובגלל שהרוב באמת אוהד את ארבעת הקבוצות ה"גדולות", גם אין איזה דרישה רצינית מהקהל הצורך לשנות את הקטע הזה, וככה אנחנו מתבוססים בג´יפה הזה של ביטול כל הכדורגל בארץ פרט לארבע קבוצות.

MoTi_NiMnY

New member
תפסיקו כבר לבכות

מתוך מיליון עיתונים שנמכרים בשביל מוסף הספורט 990 אלף, נקנים על ידי אנשים שמתעניינים במה עשו 4 "הגדולות" בעיקר זה לא עיתון ממשלתי או של ההתאחדות אין פה שום אובייקטיביות ולא תהיה הרוב קובע!

ליכלכת

99% מהאוהדים בארץ אוהדים את ארבע ה"גדולות"? נכון שיש רוב לטרמפיסטים, אבל לא עד כדי כך מוחץ. ולא אמרתי לרגע, אגב, שאין הצדקה לכך שהקבוצות הללו זוכות ליותר חשיפה, אלא רק שזה נעשה בצורה קיצונית מדי. קרית-גת, למשל, הגיחה לביקור חד פעמי בליגת העל ורשמה נצחון שלא יחזור על עצמו - 0:4 על מכבי חיפה בחוץ. למכבי חיפה יש מספיק הזדמנויות לקבל כותרות ענק אחרי נצחונות ענק (ולפעמים אחרי הפסדים), עבור קרית-גת זאת הזדמנות של פעם בחיים לזכות בכותרות. אז למה לעזאזל צריך לראות את גרנט מדוכא על השער במקום חגיגה של הקבוצה שהגיע לה?

MoTi_NiMnY

New member
המספרים שלי לא מדוייקים

ואפילו בכלל לא מדוייקים אבל הם כן הכי קרובים למציאות, מה לעשות, כשחיפה מפסידה אז כ-70 אחוז מהקוראים רוצים לראות ירוקים בוכים בעיתון וכן הלאה

וכשהפועל ת"א מנצחת את בית"ר י-ם

אולי 15 אחוז מהקוראים רוצים לראות אדומים חוגגים בזמן ש-70 אחוז מעדיפים קופים בוכים. זה כמובן לא מונע מהפועל ת"א לככב בשער בכל הזדמנות. מה קרה ל"הרוב קובע"?

tomash11

New member
את הקהל של מכבי פ"ת מצלמים המון

אתה לא רואה את כל הקלוז אפים על הלוזונים?...זה רוב הקהל של מכבי פ"ת.. האמת, אני מניח שגם בתור אוהד הפועל, תסכים איתי שלמכבי פ"ת מגיע קצת יותר אוהדים ממה שיש להם. זו הקבוצה הראשונה שיש לה טיפה אוהדים ואני מצטער שזה ככה. מצד שני, זה אולי גורם ללוזונים להשאר על הראש על המתניים (חה חה חה), ולנהל כמו שצריך את העסק מבלי לבנות מגדלים באוויר על הכנסות שלא יגיעו מקהל שהיה אמור לבוא והבריז. לא תמיד מראים את הקהל הדוחה שלנו, בדרך כלל מראים את הקהל השווה שלנו, מדי פעם במיוחד במשחקים שיש מהם רק תקציר, מעדיפים להתמקד בחלקים הדוחים. אבל זה ככה עם רוב הקבוצות... בנוגע לזה שבכלל מראיפ יותר אותנו...מסכים איתך לחלוטין. שום דבר לא גדול בבית"ר של השנים האחרונות, מהשנה שאחרי זאבי, בית"ר לא ראויה לכותרות הענקיות שהיא מקבלת על כל פלוץ שזז שם. למרות שזה קצת נחמד בהתחלה, לקבל דיווחים אונליין מהקבוצה שלי, במבט קצת יותר מעמיק, זה סתם מזיק. מכל מריבה קטנה עושים כותרת, מכל דחיפה באימון עושים רעש, די. נמאס. אם הקבוצה הזו גדולה זה בגלל הקהל שלה, לא בגלל מה שקורה שם מקצועית, כשהעיתון יעשה כתבה על הקהל, שייתן שמונה עמודים פלוס עמוד שער, כל עוד הוא עוסק בקבוצה, שייתן לה מה שמגיע לה, אזכור קטן בהתחלה אולי, ואיזה כתבה קטנה בפנים ליד אשדוד ונתניה. הרעש התקשורתי הזה יותר מזיק ממועיל, והוא מזיק גם לקבוצות אחרות שצריכות ומגיע להן החשיפה הזו. ובנוגע למה ששחר אמר, נכון שזה כן מעניין איך קבוצה עם 30 מליון שקל תקציב נראית ככה, אבל אף כתבה לא עוסקת ברצינות בשאלה הזו. כשיעסקו בזה שיתנו כותרת, לרוב זה סתם עוד שאלות לאלי כהן או תהייה על מה יהיה?... שחוק ונמאס כבר. רוצים קודם כל קבוצה. אחר כך כותרות. לא ההיפך.

למעלה