תופעה מעצבנת!!!!!

goanin

New member
תופעה מעצבנת!!!!!

אני גר באחד האזורים הגבוהים בצפון ירושלים. חם אצלנו ביום, אבל לא משנה כמה חם, זה תמיד נשבר בארבע אחה"צ. בלילה תמיד קריר או קר, גם ביולי-אוגוסט. אבל.... בבית שלנו הטמפרטורה ביום היא 25 מעלות, ובלילה הקריר היא מגיעה ל29 מעלות! בנינו קיר חיצוני כפול (בלוק 20, רווח, ובלוק 7), ויש הרגשה כאילו הבית לא מבודד. אני ממעט בלהפעיל מזגן. אחרי שעה עבודה של המזגן אני מכבה אותו והבית מתחמם חזרה אחרי חצי שעה (במיוחד בלילה). איזה מין דבר זה? מה יכולה להיות הבעיה? זה כאילו הקירות אוצרים כמו אדירה של חום ומקרינים אותה לתוך הבית.

azaria

New member
אני לא מבין במיזוג או באגירת חום, אבל

נראה לי שאם בחוץ כל כך הרבה יותר קריר מאשר בפנים - ולא משנה מאיזו סיבה - אז הדרך הפשוטה ביותר לקרר את פנים הבית היא על ידי הכנסת האוויר הקר מבחוץ. אפשר לעשות זאת על ידי הצבת מאווררים, אחד שיכניס אוויר ליד חלון מסויים, ואחד אחר שיוצא אוויר דרך חלון אחר. כך תיווצר זרימה של אוויר קר מן החוץ אל פנים הבית, ושל אוויר חם החוצה. אפשר גם להשתמש במעט הפיזיקה הבסיסית שיש לי, ולנצל את כך שאוויר חם עולה למעלה. כלומר לפתוח חלון כמה שיותר גבוהה בבית, אולי אפילו פתח בתיקרה, שדרכו יוכל לצאת האויר החם. זה כבר ישאב פנימה אוויר קריר יותר, במיוחד אם יהיה חלון אחר פתוח במקום נמוך בבית. וכמובן ששילוב של שני הרעיונות אמור לתת תוצאה עוד יותר טובה. מאוורר הכנסת אוויר ליד חלון נמוך, ומאוורר הוצאת אוויה ליד חלון גבוהה. לגבי איך ולמה נצבר החום ומה משחרר אותו, נמתין בסבלנות ליידענים ולמומחים.

צימעס

New member
גם לי נשמע כאילו חסרה לכם רוח בבית.

צריך להסתכל על כיווני הרוחות והפתחים. האם החלונות הדרומיים מוצלים?

goanin

New member
אין לנו חלונות דרומיים ../images/Emo10.gif

ויש לנו חלון צפוני קטן. אני יודע שזאת בעיה, אבל צמוד לנו בית בדרום שלנו.

goanin

New member
הרעיון של המאווררים מיושם אצלנו כבר ../images/Emo13.gif

msvnk

New member
משהו לא ברור לי

במשך היום חם בחוץ אבל בבית שלכם קריר, ובמשך הלילה קריר, אבל בבית שלכם חמים. אתה מוכן להסביר לי מה בדיוק הבעיה ? נשמע כאילו הבידוד של הבית שלך עושה עבודה מצויינת ! אולי יכול להיות שהבית מבודד קצת יותר מדי טוב, ומה שאתה צריך לעשות זה פשוט לפתוח קצת חלונות ומרפסות אם יש לך עד שתהיה תחלופה של האוויר.

goanin

New member
אני אסביר למה אני חושב שיש בעיה

כי בלילה הקריר, אם תתקרב מטר מהבית, ממש תרגיש חום שנפלט ממנו. למשל: אתמול מיזגנו את הבית בלילה. אז הבית היה קריר, וכשיצאתי החוצה הרגשתי שהאזור של המשקוף חם, ואז בחוץ שוב קריר. זה כאילו בתוך הקירות יש המון המון חום. ברגע שמפסיקים את המיזוג בלילה, אחרי שהשווינו טמפרטורות עם בחוץ וכיבינו את המזגן, הבית שוב התחמם. זה מתוך הקירות....

avi5199

New member
זה מה שקורה לבית שבנוי מבטון או אבן

בגלל שיש מאסה טרמית גדולה הקירות סופגים את החום ביום מהשמש ומשחררים אותו לאט לאט ... בחורף תהיה לך תופעה הפוכה ותבזבז הרבה כסף על חימום. למניעת התופעה בקייץ אתה יכול להצל על הקירות מבחוץ בעזרת פרגולות או עצים או גפן שתטפס על הקיר וכ"ד ותמנע את ההתחממות שלו בשמש. למניעת התופעה ההפוכה בחורף אתה צריך לבודד את הקירות, וזה כבר סיפור יקר יותר.

בינא

Member
בניה של בטון+בלוק בטון +בלוק בטון אינה מבודדת

אלא להפך - יוצרת מצב של כליאת חום מתמשכת. מי שמתעקש להמשיך לבנות בניה קונוונציונאלית, רצוי שילמד מהמקרה הזה... בלוקי הבטון, לא רק שאינם מבודדים, הם אוגרי חום שנפלט פנימה. הבלוק הדק יותר אוגר את החום הנפלט מהבלוק החיצוני ופולט אותו פנימה, כי הבלוק החיצוני פולט את החום אליו. זה לא רק הבלוק, אלא גם הקורות והעמודים. המרווח בין הבלוקים, במקרה הזה, פועל הפוך ממה שחשבו כי האוויר הכלוא בו מתחמם במשך הקיץ יותר ויותר. זו הסיבה מדוע המזגן אפקטיבי רק כשהוא עובד. פליטת החום האגור יכולה להמשך ימים ושבועות גם כשמזג האוויר יתקרר. אין ספק שה"חיסכון" בבנייה של בלוק שחור, הופך לעלות כלכלית גבוהה ו"מעצבנת" יותר ככל שמחירי האנרגיה עולים ואי הנוחות במבנה כזה עולה אף היא...

msvnk

New member
ההתמחות של בינא

זה לקחת כל שאלה של כותב ולהפוך אותה לכתב אישום נגד הבנייה הקונבנציונלית שאותה הוא כל-כך מתעב, כמובן ללא שום קשר קלוש לזה שהוא עובד בבנייה "מתקדמת".

בינא

Member
כתב האישום נגד הבניה הקונוונציונאלית

נכתב עם כל מקרה מהסוג שהעלה הסובל ממנה. במסגרת עבודתי לאורך השנים וגם כיום, אני עדיין מפקח, לצערי, על בניה קונוונציונאלית ולכן אני עדיין יכול להאיר את מגבלותיה ולהסביר מדוע היא כה גרועה, מתוך ניסיון רב שנים ומתמשך. מצד שני יש לי את הפריבילגיה לעבודת עם סוגי בניה אחרים (כולל עץ, פנלים מסוגים שונים ובניות מתועשות מסוגים שונים ומכאן יכולתי לבצע השוואות בין הסוגים האלה. העובדות מדברות בעד עצמן, למרות שיש רבים שמעדיפים לטמון את הראש בחול...

goanin

New member
זה ידוע שבטון הוא לא חומר מבודד

ובקנדה, למשל, משתמשים בעץ, גבס וכדומה.. למה אנחנו לא לומדים מהם? למה בטון?! כי זה הכי נגיש אצלנו?

msvnk

New member
די להסתכל כל הזמן על הדשא של השכן

גם אצל השכן שלי הדשא ירוק יותר, אבל זה כי אף אחד אצלו לא משחק על הדשא אז הוא יכול לשים זן ירוק יותר שפחות עמיד לדריכה. כל הזמן אומרים איך עושים בארה"ב ואיך בקנדה. מישהו אמר שזה יותר טוב פה לארץ ? יש מיליון סיבות למה זה לא מתאים: העלויות הלא ריאליות לבנייה בעץ בארץ. האקלים והעמידות של החומרים. היעדר תרבות התחזוקה. חוזק ואמינות גבוהים יותר. ועוד מיליון סיבות. עובדה, אגב, שבמדינות כמו ארה"ב בנייה קונבנציונאלית (במונחים שלנו) נחשבת למאוד יוקרתית.

בינא

Member
למה בטון? למה לא משהו אחר?

יש לזה הרבה מאוד סיבות ולהלן העיקריות: 1) זה מה שמלמדים בטכניון גם אדריכלים וגם מהנדסים - 90% מהלימודים הם סביב מבני הבטון. 2) כתוצאה מ-1 זה מה שהמתכננים שלנו יודעים הכי טוב. 3) זה מה שרוב הקבלנים מכירים. 4) בניה בבלוקים ובטון מאפשרת פרנסה, שבסוגי בניה אחרים לא קיימת, לכל מיני יצרנים נוספים, יוצרת פרנסה טובה למהנדסים, לחברות הבדיקות והמרוויחים הגדולים מהיוקר של הבניה בארץ עקב השימוש בשיטה הזו הם הממשלה (מע"מ) והבנקים...אחריהם יצרנים שונים וכמובן הקבלנים. 5) שמרנות האוכלוסיה שברובה חושבת שבלוקים ובטון זה הכי חזק והכי בטוח אם נופלות פצצות או יש רעידת אדמה... אז למה, תסבירו לי, כולם עושים ביטוחים כנגד רעידות אדמה? 6) כי "בין כה וכה" מתחילים עם כלונסאות בטון (שעל-פי-רוב מיותרות לחלוטין) וממשיכים עם קורות יסוד ורצפת בטון תלויה וממ"ד מבטון...אז למה לא להמשיך ולבצע את כל הבית מבטון ובלוקים וטיח? 7) כי הרוב לא באמת חושבים "בניה ירוקה" ו/או "בניה מבודדת" הרבה יותר נוח לדבר על זה ולקטר לאחרים ועל אחרים. 8) מי אמר שלא עץ? כ-5% מהבתים בארץ בנויים מעץ בווריאציות שונות. למי ש"משוגע על עץ" זה נותן את ההרגשה האולטימטיבית של בית בשבילו...עד שהוא צריך לתחזק את זה. אין פיתרון לנושא החום הנאגר בין קירות הבית הבנוי מבלוקים בחוץ ובלוקים בפנים...לא פתרון כלכלי. מזגן יכול לעזור אם יופעל 24 שעות כי כל כיבוי שלו רק תבזבז עוד אנרגיה והוצאות החשמל רק יגדלו. באילת המזגנים עובדים ללא הפסקה 8 חודשים בשנה רצוף... אצלך הם יעבדו חודשיים ואתם תפסיקו לסבול וזה עדיין יהיה כלכלי יותר מלבצע טיח תרמי בעובי 10 ס"מ על כל הבית. אגב...האם החלונות הם בעלי זכוכית בידודית? האם יש חלונות כיס או חלונות עם תריסי גלילה מבודדים...? וממה עשוי הגג?

avi5199

New member
לכן בונים מבלוקי איטונג

ואת הבטון מבודדים עם קלקר. או שעושים טיח טרמי. ואין קשר לבניה קונבנציונלית או תעשייתית, כי בשתי השיטות אפשר לבנות קיר גרוע מבטון ללא בידוד או קיר מאיטונג עם בידוד טוב .

adan53

New member
גג

לפי תאורך הבית אוגר חום במשך היום שאותו הוא פולט בערב. כיוון שהקירות מבודדים החשוד הבא הוא הגג. תבדוק האם מבודד?

פנסטרה

New member
עשרים איש מבלבלים את המוח

ועד שיש אחד שאומר דברי טעם אתם מתעלמים? לפי התיאור אין ספק שהגג (או רצפה) סובל מחוסר בידוד. תבודדו את הגג ומהר ותחסכו לעצמכם המון אנרגיה ועוגמת נפש.

בינא

Member
אתה הוא שמבלבל את המוח

אין איזכור לגג, לצורתו או איך הוא בנוי בשום מקום. טענת השואל היא שהוא מרגיש את החום יוצא מהקירות. נכון שלגג יש חלק חשוב בהתחממות הבית אבל החום אינו מגיע לקירות מהגג כי חום עולה למעלה...

למעלה