תופעה מעניינת...

דר שלמה

New member
תופעה מעניינת...

כבר כמה ימים בסביבות השעה 5 בכמה תדרים בעראבסאט (11747לדוגמא ) ובהוטבירד (לדוגמא 11804) מדי כמה דקות השידור (quality) בא ונעלם, אחרי כמה דקות זה מסתדר, ושוב נעלם. בשאר הלווינים, ניילסאט, עמוס, w2, טורקסאט, האסטרות, אין בעיה. זה קורה רק בשעות האלה. בסביבה אין שום דבר שמפריע, אין רדאר, או הפרעה אחרת. מוזר... למישהו יש רעיון מה קורה?

stein53

New member
הבעיה היא קרני שמש

זה קורה בקיץ זוית השמש נמצאת מול lnb זה קורה בקיץ ב הוטביירד וגם ב ניילסאט ההפרעה היא לכמה דקות ואחר כך לאילו לא היה כלום

דר שלמה

New member
אבל בניילסאט אין בעיה.

בשעה הזאת העיינית של עראבסאט בכלל לא בזוית מול השמש. דבר נוסף, לא בכל התדרים יש בעיה

neo77

New member
בקיץ

בקיץ בכל מיני ימים כי הדבר מלוי בזווית השמש

אולי הבחור המלומד 53 יסביר לחברי

הפורום מה זה זוית השמש שנימצא מול הLNB . לא שמעתי מין מושג טכני כזה . איך קרני שמש יכולים להפריע . יש תופעה שעל השמש יש תופעות של סערות מגנטיות וזה משבש את הקליטה על כדור הארץ. אבל בטח לא זו כוונתך נכון

neo77

New member
שמש בגבעון דום

בימים מסוימים בשעה כלשהי השמש נמצאת במה שנקרא זנית קרני השמש נימצאים בדיוק מאחורי הלווין אולי זה טוב ללוין למילוי מצברים אבל קרני השמש נמצאות בדיוק בקו downlink וחדרות ל לנב ופשוט מאד מסנוורות אותו עד שהשמש זזה מעט

בתקופת יהושוע בין נון

לא הייה לווינים . השמש פולטת קרני אור . ( ועוד סוגי קרניים ). הצלחת מכוונת לכיוון קו המשווה . לא הLNB . יש מצב שקרני השמש מיתרכזים בול במרכז ומחממות את הפלטסטיק שמכסה את הLNB ושורפות את המיכסה המחום . אבל זה לא גלי אלקטרוניקה אלה גלי חום . מה שלי ניראה שיש לו הפרעות ראדר שמפריע לכמה תדרים בודדים ותו לו

דר שלמה

New member
אין בסביבה רדאר או משדר, אנטנות

סלולאר או משהו דומה. ההפרעה נמשכת בערך חצי שעה, ולא יותר, ובערך באותה שעה- סביבות 5 אחה"צ. היות וזה קורה רק בשני לווינים שדי מרוחקים אחד מהשני בו זמנית ולא בלווין שנמצא בן שניהם, ולא בכל התדרים, קשה לי להאמין שמדובר בשמש. היום היה שקט ללא הפרות. הבנתי שזה קרה גם לאחרים, פשוט תופעה מוזרה.

neo77

New member
יהושע הפרוע

התקלה הזאת קורה כל יום דקה אחרי היום שלפני ובכל לווין זה קורה בשעה אחרת אז יהושע או לא אתה תחליט הרי אתה טכנאי גדול צלחת לווין משמשת כמראה קרן באור יש בה קצת יותר מחום תקרא קצת ספרים כי אני גמרתי

דר שלמה

New member
לא צריך לריב!

אין לי בעיה עם התיאוריה הזאת, אבל אם תוכל להרחיב בנוגע לכך ששני הלווינים די רחוקים אחד מהשני. תודה!

rolibark

New member
נכון ! - והאינטרנט מלא באינפורמציה

למשל - http://www.telesat.ca/satellites/sun-transit-preditcs.htm לחפש בגוגל STAELLITE SUN OUTAGES או SATELLITE SUN TRANSITS

דר שלמה

New member
תודה, עוד לא קראתי את הלינקים

אבל בכל זאת מדובר בשני לווינים די מרוחקים אחד מהשני

דר שלמה

New member
קראתי!

עושה שכל! אני אנסה לעקוב ולראות האם יש הפרש בזמנים, קטן ככל שיהיה שמראה שאכן זו הבעיה. תודה על המאמץ!

למעלה