תופעה מוכרת?

dafnaleh

New member
תופעה מוכרת?

כבר שלושה שבועות אני מנסה לחלום חלום צלול, זה עדיין לא קרה. הלילה היה חלום מעניין מאוד- לא הבנתי שאני נמצאת בחלום, אך בחלום ידעתי שאם אשתה חומר בצבע כחול מתוך בקבוק קטן, ואכנס לחדר מסוים, אוכל לחוות 'חלום צלול'. אחרי ששתיתי מהבקבוק ונכנסתי לחדר, ניסיתי מאוד שיקרו דברים שרציתי שיקרו (ניסיתי לגרום לנוכחותה של דמות כלשהי), אבל לא הצלחתי. ניסיתי ללכת ולהסתכל במראה, מכינה את עצמי לזה שאולי אראה מישהו שהוא לא אני, או משהו מפחיד (כמו שקראתי שעלול לקרות בחלום בכלל במהלך בדיקת מציאות, הכל התבלבל שם), ודווקא ראיתי את עצמי (זה קרה לי כבר פעם בחלום, הסתכלתי במראה בחלום וראיתי את עצמי). וכל זה- בלי שהבנתי שאני נמצאת בעצם בחלום! כבר סיפרתי כאן שבעבר חלמתי על שעונים ברחבי הבית, שכל אחד מהם מראה שעה שונה, והפירוש שלי היה שכולם מקולקלים פרט לאחד. בלילות האחרונים אני חולמת המון על יומן החלומות שלי, כנראה בגלל שאני משקיעה בו המון זמן. אני חושבת שהסיבה שעדיין לא חלמתי חלום צלול היא שאני לא משקיעה מספיק במבחני המציאות במהלך היום. אחרי כמה זמן זה כבר הפך להרגל, ואני לא מייחסת משמעות רבה לעובדה שהשעה היא אותה השעה גם במבט שני. בימים הראשונים השקעתי יותר, וחשבתי יותר על הלוגיקה של להסתכל בשעון לצורך מבחן המציאות. היום, טקס ההסתכלות בשעון הוא הרבה יותר טכני. מה עושים כאשר מבחן המציאות מאבד מהמשמעות שלו ונהיה שגרתי וחסר תכלית?

silverhawk

New member
אהלן

נכנסת למילכוד שכולם נופלים - הפיכה של בדיקות המציאות לדבר מכני. עלייך להמנע מזה. כאשר את מבצעת בדיקה, האמיני בכל ליבך שהתוצאה הרצויה אכן תתרחש. במבחן השעון, לדוגמה, כאשר את מסיטה את מבטך ומחזירה אותו, תהיי ממש מופתעת כאשר השעה לא משתנה.

dafnaleh

New member
אני לא בטוחה

ש'תהיי מופתעת' זה המפתח, כי זה gets old די מהר, ובא בצורה מאוד לא טבעית. זה מאוד קשה לחשוב על הלוגיקה של בדיקת המציאות כל פעם מחדש, כי צריך להכנס לסטאטוס שונה ולהתנתק מכל פעולה, מספר פעמים ביום. אני מנסה להחזיק מעמד אבל, יוהו, זה קשה.

נדב 5

New member
היי

לדעתי כדאי לך לנצל את העובדה שאת חולמת על יומן החלומות שלך, אני מציע לעשות בדיקת מציאות ממש בזמן כתיבת היומן חלומות, בתשובה לבדיקת המציאות שלי אני תמיד עונה לעצמי בחיוב לשאלה "האם אני חולם" ככה אני אעשה זאת גם בחלום. חלומות צלולים נעימים.

sh00sha

New member
מחליפים בדיקת מציאות!

מגוונים קצת! או... לא מסתמכים על ב.מ ומנסים שיטות שונות! העין השלישית למשל!

למעלה