תופעה מוזרה..

תופעה מוזרה..

שלום לכולם, קודם כל מזל טוב על הפורום
ועכשיו לשאלה..יש לי כלבה בת 3 וחצי חודשים מעורבת, בזמן האחרון יש לה תופעה מוזרה היא מקיאה דיי הרבה, זאת אומרת מקיאה בתדירות גבוהה חומר לבן ונוזלי, אני יכולה להבחין בזה שהיא עומדת להקיא כי היא מלקקת את השפתיים ואז מקיאה...מישהו יודע ממה זה יכול לנבוע? ביום ראשון אני לוקחת אותה לוטרניר לבדיקה..אבל בכל זאת, מישהו יודע מזה יכול להיות? או ממה זה נגרם?

אה...ושכחתי לציין

זה נימשך רק יום אחד...והיום היא לא אכלה בכלל
ניסיתי לתת לה לאכול טיפה והיא בכלל לא רצתה...... אני נורא מפחדת ולא מבינה מה קורה לה- זאת הפעם הראשונה שזה קורה...

R W B

New member
אני לא חושבת שנוכל לעזור לך ....

אנחנו לא וטרינרים ...תחכי לבדיקה ... היא אכלה משהו בחוץ/בבית? (חוץ מהאוכל שלה)

אני חושבת שכן...

תמיד כשאני מטיילת איתה היא אוהבת לקחת דברים מהרחוב כמובן שאני אומרת לה "לא" ובדרך כלל היא זורקת את זה או שאני מוציאה לה את זה מהפה, אבל לא תמיד אני יכולה לשים לזה לב, ואולי היא אכלה משהו במקרה מבלי שראיתי...עכשיו האכלתי אותה טיפה מהיד שלי והיא אכלה..אבל לא ברצון כל כך, כבר מהבוקר שהיא בקושי אוכלת משהו

© Tweety ©

New member
אני מצטערת לשמוע

אבל כמו שאמרו כבר לא נוכל לסייע לך. אני ממליצה להתקשר לוטרינר ולשאול אם בכלל כדאי לתת אוכל בזמן שההקאות נמשכות או שהכלבה תצום. ותשימי לב-שאת מטיילת איתה תסתכלי אם היא אוכלת מהריצפה ואל תתני לה. בהצלחה

R W B

New member
אז הנה התשובה שלך ....בעצם ....

רוב הסיכויים הם שהיא אכלה משהו לא טוב ...אל תלחצי עליה לאכול ...מדיי פעם תנסי עד שתלכי לוטרינר ... מה היא עושה רוב הזמן ??? ישנה??? משחקת???

אממ...רוב הזמן היא ישנה...

אבל דווקא ללכת לטיולים ולשחק היא אוהבת כרגיל, רק הקטע של ההקאות והאוכל מציק...למרות שהיא ישנה רוב הזמן...ואת האמת מאז שהיא מקיאה היא ישנה יותר מהרגיל..

R W B

New member
אמ ....

היא קופצת, משחקת וכו'...??? כי אם לא אני חושבת שהתשובה היא בעצם שהכלבה שלך אכלה משהו לא טוב ...והיא לא מרגישה טוב (או שבעצם היא חולה ...) זה כל מה שאני יכולה להגיד לך בנתיים ...אני לא וטרינרית ... תנסי מדיי פעם להאכיל אותה ...(מהיד שלך...) אל תלחצי עליה יותר מדיי ... תני לה לנוח ...ותראי מה הוטרינר יגיד לך ...

שמיימית

New member
יכול להיות שההקאות עייפו אותה ואולי

הגוף יודע לבד שעכשיו צריך לנוח ואולי היא הוציאה את מה שלא היה לה טוב כדאי מאוד להתקשר לוטרינר ואולי ללכת אליו שיראה אם היא בסדר עכשיו שתרגיש טוב

robin hood

New member
את לא יכולה לצלצל לוטרינר?

ולהתייעץ איתו בטלפון? הוא יגיד לך אם זה נשמע לו דחוף או לא... יש לפעמים מקרים שלא נראים לנו דחופים והם מאוד דחופים, ואחרים שנראים מאוד לא טוב ובסוף זה לא נורא. תנסי להתייעץ איתו בטלפון...

אני ממש מתחילה לדאוג..../images/Emo10.gif

ניסיתי להוציא אותה לטיול, והיא בכלל לא רצתה! ובדרך כלל היא חולה על טיולים!! יצאנו החוצה והיא התיישבה ולא רצתה לזוז...ניסיתי לעודד אותה ולעשות את זה תוך כדי משחק ואפילו שיחררתי אותה, בדרך כלל כשאני משחררת אותה היא רצה כמו מטורפת קופצת משחקת ושמחה...ועכשיו היא רק נישכבה על המדרכה ולא זזה...ובסוף רצתה הביתה
אני לא יכולה להתקשר לוטרינר כי הוטרינר שלנו זה חבר משפחה...והוא לא זמין בימי שישי\שבת...אווףףף אני לא יודעת מה לעשות! מישהו יודע אילי איך עוצרים\עוזרים להקאות האלה לעבור? אני רואה שהיא סובלת מזה...ואפילו ניראה לי שהיא מבינה שזה מתסכל אותי

R W B

New member
הכלבה שלך אכלה דשא?

כשכלבים אוכלים דשא הם בדרך כלל מקיאים, זאת דרך שלהם לנקות את הקיבה מדברים לא טובים שהם אכלו... יש סיכוי שהיא אכלה דשא?

יש סיכוי....

יש גם סיכוי שהיא אכלה צמחים אחרים...כי אמא שלי הלכה איתה לטיול היום בבוקר (ואחרי זה ההקאות התחילו) ואמא שלי לא בידיוק שומרת עליה, זאת אומרת היא כן...אבל אין לה כל כך ניסיון עם כלבים וזה היה הטיול הראשון שהיא עשתה איתה.....אולי היא באמת אכלה משהו היא לא שמה לב או שכשאני טיילתי איתה בזמן שלא השגחתי עליה היא אכלה משהו..אוףףף אני כל כך דואגת
היא לא אוכלת...רק ישנה ומקיאה...

דנהלוי

New member
למה חכית.....

למה לא הלכת בבוקר לוטרינר??? אם תראי שהיא סובלת ממש ואת יכולה לפנות לוטרינר בדחוף......ואני חושבת שעדיף להתקשר לוטרינר עכשיו מאשר מאוחר...

R W B

New member
לא צריך לרדת עליה!

היא עושה את מה שהיא יכולה! בכל אופן תשמעי, אמרתי לך כל מה שאני יודעת ...(שזה לא הרבה...) אני יושבת כאן עם ספר ומחפשת כל מיניי דברים שיעזרו לך ...וכנראה שזה לא כל כך עוזר ...כי אין כלום בספר הזה! הסיכויים הם שהיא אכלה משהו ברחוב או שהיא אכלה דשא. אל תלחצי עליה הרבה עם האוכל תני לה לנוח מדיי פעם תיגשי אליה עם מעט אוכל ביד. אם את רואה שהיא באמת סובלת ולא אוכלת כלום במשך שעות ...תתקשרי לוטרינר ...או אפילו לצער בעלי חיים ...אני חושבת שהם יעזרו לך. אני סיכמתי את דבריי ...אין לי כבר שום הצעה...מצטערת ... אבל כמובן שאם אני אמצא משהו אני אכתוב לך ... תודיעי לנו מה הוטרינר אמר בסוף!

תודה רבה לכל מי שעזר...../images/Emo13.gif

ודנה...זה בסדר גם ככה יש לי רגשות אשמה
ואני חושבת שאני לא שמרתי עליה מספיק והיא אכלה משהו לא טוב
בכל מקרה.....אם זה לא יעבור אני יתקשר לצער בעלי חיים או אפילו לוטרינט אחר...כי כמו שאמרתי הוטרינר שאני מבקרת אצלו לא עובד שישישבת... ותודה רבה לכולם...וגם התקשרתי לחברה שלי שהיא ממש מומחית בכל העיניין והיא אמרה לי שזה קורה לגורים כשהם אוכלים משהו לא טוב, אז הקיבה שלהם מתנקה על ידי הקאות ושזה יעבור ואין מה להילחץ...אבל כמובן שברגע שאני יוכל אני אפנה לוטרינר

© Tweety ©

New member
מומלץ לא לתת אוכל עד

התייעצות עם הוטרינר לגביה-את יכולה להרים אליו טלפון (לפני שתכנס השבת) ולשאול. חבל סתם לתת אוכל במתכונת הרגילה שהיא מקיאה. כמובן שהקיבה מתנקה ע"י ההקאות אבל שוב בזמן הטיול לשמור עליה יש הרבה דברים מסוכנים על הריצפה שבכלל לא מומלצים לכלבים. בנתיים אל תלחצי עליה תפנקי אותה ותני לה לנוח.

דנהלוי

New member
חס וחלילה, אני לא מנסה לרדת עליה!

דווקא שאני מבינה אותה מפני שכלבה גם הקיאה בגלל שיש לה רגיש בבטן מפני שהכלבה שלי הקשישה. אפשר לשאול את הוטרינר אחרת שמוכן לענות בטלפון ביום שישי....

תודה רבה לכל מי שעזר...../images/Emo13.gif ו..

הכלבה שלי כבר בסדר גמור
היא אוכלת רגיל ערנית מתמיד, לא מקיאה ומרגישה מצויין, כניראה שהיא באמת אכלה משהו לא טוב...בכל מקרה אני בכל זאת ילך לוטרינר למקרה חירום..אני מאוד שמחה שהיא מרגישה טוב וחזרה לעצמה
תודה לכולם על העזרה

למעלה