תופעה מוזרה ....

operationss

New member
תופעה מוזרה ....

על אף שאני מאד רוצה לא יוצא לי להתאמן באופן סדיר ולעיתים קרובות מדי אני מפספס אימונים כך שאני מתאמן רק פעם בשבוע או פעמיים במקום 3 פעמים. כמו כן לעיתים קרובות מדי אני פשוט לא מתאמן אפילו פעם אחת במשך שבוע שלם. עם זאת שמתי לב שלפעמים דווקא אחרי שבוע שבו לא התאמנתי היכולת שלי עולה ולא יורדת - כיצד אפשר להסביר את זה ?

גלעד ק

New member
ניסיון להסביר

שבוע שאתה לא מתאמן זה נחשב שבוע של הורדת עומס (טייפר) לאחר הורדת עומס בדרך כלל מגיעים ליכולת טובה יותר מבדרך כלל כי הגוף לא עייף מהאימונים הקודמים. אני למשל מוריד את מספר האימונים שלי לפני תחרות חשובה ואז בתחרות אני מגיע לתוצאות שאני לא מתקרב באימונים. גלעד ק

איתי ל

New member
תוספת לבעיה המוזרה

גם לי זה קורה, אבל אין לי מושג למה זה. אני יודע שהרבה פעמים ממליצים לקחת איזה שבוע הפסקה, כדי לתת לגוף לנוח. השאלה החשובה היא, האם זה בעצם השריר נבנה בשבוע הזה, או שאפשר להרים יותר רק בגלל המנוחה? כלומר, אם השריר לא נבנה בשבוע מנוחה, אז אולי אפשר להרים יותר, אבל בעצם זה לא התקדמות (להרים 80% מהמזקל או 100% מהמשקל המירבי - אבל ה- 100% הוא אותו גודל). ואז אולי עדיף כן להתאמן, ולהרים פחות (רק 80% מהמשקל, אבל מקסימום המשקל יגדל) מישהו? מישהו הבין?

leahle

New member
ואיך תסבירו את התופעה

שדוקא אחרי לילה ללא שינה רבה, האימון שלי טוב מתמיד? ואחרי שינה, זה בכלל אסון, אז האימון הוא לרוב על הפנים.

למעלה