תופעה מוזרה!

ADaM4U2

New member
תופעה מוזרה!

היום בשעה שחזרתי מהעבודה, קרה לפתע פתאום, ממה ככה, משהו מוזר לקטנוע שלי. ממש לפני אחד הרמזורים עזבתי את היידים מהכידון (בכדי לסדר את רצועת הקסדה), תוך כמה שניות הכידון החל לרעוד כמו מטורף, ושאני אומר לרעוד, הכוונה היא למשחק ימינה ושמאלה, לקראת מצב של איבוד שליטה. נבהלתי טיפה , וחששתי שאולי התפוצץ לי הגלגל, עצרתי בצד, בדקתי את הצמיג, את המתלים, והכל נראה לי בסדר גמור. חששתי שאולי חסר אויר בצמיג, אז נפחתי ממש קצת, הבעיה נעלמה פחות או יותר, אבל עדיין יש את הרעידות הללו, אבל פחות חמורות. מה יכולה להיות הבעיה? למוסך ברור שאני ילך, האם הם יצטרכו לעשות איזון גלגלים? משגע אותי איך זה התחיל פתאום!

guardmen

New member
תופעה מוכרת ודי שכיחה.

אני יכול לנחש שיש לך ארגז עם סבל על הקטנוע נכון? בהנחה שכן, זה אחד הגורמים העיקריים לרעידות הכידון כשעוזבים ידיים. תנסה להוריד את הארגז וכבר תרגיש שינוי משמעותי. תוריד גם את הסבל וכמעט לגמרי יעלמו הרעידות. ברגע שאתה משנה את חלוקת המשקל של הקטנוע אתה מוציא אותו מאיזון. דבר נוסף שנגרם זה שינוי צורתו האוירודינמית של הקטנוע ע"י משב רוח חזק בנסיעה על הארגז של הקטנוע, ולכן אתה מקבל רעידות בכידון. לחץ אויר לא תקין בהחלט יכול להשפיע על הכידון, אבל נדמה לי שבמקרה הזה הסיפור שונה. אגב- אין לך מה לחשוש אתה לא היחידי שסובל מזה. כמעט כל אחד שיש לו ארגז על הקטנוע יכול לתאר לך את אותו דבר. ולא! כמעט ולא ניתן להתגבר על זה אם לא מורידים את הסבל והארגז.

ADaM4U2

New member
הקטע הוא, שאין לי ארגז על הקטנוע...

ואני כמעט כל שבוע בודק את הלחץ אויר בצמיג, ממלא כשחסר, ומוריד שיש יותר מידי. זה התחיל פתאום היום, וזה מה שמשגע אותי! מחר אני יקפוץ למוסך, שיבדקו לי את הענייין לעומק. אני חושש רק שברגע שיבדקו לי אותו שום דבר לא יופיע...(חוק מרפי)

guardmen

New member
לדעתי זה היה כל הזמן.

פשוט היום יצא לך כנראה לעזוב את הידיים קצת יותר זמן ממה שבדרך כלל אנחנו עושים(אני מנחש), לכן נבהלת וזה מה שמשך את תשומת ליבך. תשמע ידידי, גם ללא ארגז וסבל יש לרוב הקטנועים קטע של רעידות בכידון כשעוזבים ידיים. הכלים שמרגישים את זה אצלם הכי הרבה, הם הקטנועים הטיוואנים. אם יש לך אחד כזה, אני יכול להבין את התופעה.

מחזק את דעתו של הגארדמן ומוסיף...

ארגז וסבל יכולים להוות בעיה רצינית ומקור בטוח לרעידות בכידון עקב חלוקת משקל לא נכונה בין החלק הקידמי לאחורי. מבלי לדעת איזה קטנוע יש לך, אני יכול לנחש שמדובר בקטנוע טיוואני, ניחוש פרוע (GD/B&W/JM)? בקטנועים יפנים הבעייה פחות מוכרת, כנראה בגלל בניית שילדה טובה וחלוקת עומסים נכונה יותר בזמן תכנון הקטנוע (אני מניח כי בזמן התכנון המהנדסים היפנים, לקחו באפשרויות כי לקטנוע יחובר ארגז המכיל עומס על החלק האחורי). אולם כל עוד אתה לא מתכנן לעזוב ידיים באמצע הנסיעה, אין שום בעיה להמשיך לרכב כך.

ADaM4U2

New member
יש לי ג'וימקס...

אני ממש בטוח שרעידות כאלה לא היו לי מעולם! אני יבדוק זאת למרות הכל במוסך, תודה לכם!

ADaM4U2

New member
נגשתי למוסך שלי היום

בדקו, וחיזקו לי מייסבי היגוי. הבעיה נפתרה פחות או יותר, היה לי מן רעידות קלות במהירות נמוכה, אבל זה נעלם לאחר שנייה. בנוסף נכנסתי לתחנת דלק, רוקנתי את האויר בשני הצמיגים, ומלאתי בדיוק לפי דרישות היצרן. ממה שהצלחתי להבחין ממש לפני הכניסה לעבודה זה, שהרעידות נעלמו. תודה על העזרה.

גם אצלי היו רעידות , נוכחתי לדעת שזה נורמאלי

במהיריות נמוכות 30 -50 קמ"ש יש יותר סיכויי שהכידון ירעד , במהירויות קצת יותר גבוהות הסבירות נמוכה .... מעבר לזה ! אל תעזוב את היידיים מהכידון !!!!! צריך לסדר את הקסדה ? עצור בצד תעשה את כל הסידורים כשהקטנוע עומד!

למעלה