תופעה מאוד מוזרה

IndigoChild1

New member
תופעה מאוד מוזרה

למה בארץ ישנה תופעה מאוד מעצבנת של שינוי שמות הדמויות בסדרות מצויירות ? ולא רק זה לפעמים אפילו משנים קצת את העלילה ואת אופי הדמויות לדוגמא DBZ או NARUTO אני אישית רואה את נארוטו כבר שנתיים בערך בגרסא היפנית ששם הדבובב הוא ברמה גבוה מאוד! ולאומת זאות בארץ הדיבוב הוא בן הגרועים שראיתי EVER ! לכל דמות קול פלצני ולא קשור ואיפלו שינו קטעים בעלילה (כמה מרגיז!) ולא משנה כמה נסיתי להבין את זה לא הצלחתי וקוויתי שאתם תוכלו לתת לי תשובה .

Takuto

New member
...

כבר לפי המילים שאתה משתמש בהם כדי לתאר זה לא נשמע שצריך לקחת ברצינות את מה שאתה אומר.. אפשר להביע את דעתך בצורה יפה יותר X_X ואתה בעצמך ענית על השאלה שלך בלי לשים לב- אתה רואה את הגרסה -היפנית- של נארוטו מה הגרסה שמשודרת בארץ? הגרסה -האמריקאית- כמישהו שכל כך מתלהב מאנימה אתה בטח יודע כבר מה קורה בדרך כלל לאנימה כשהיא מדובבת לאנגלית ככה שכל האשמה על שינויי עלילה ודברים כאלה אתה יכול להפילרק על אולפן הדיבוב של זה באמריקה ולא בארץ יש מקרים למשל שדברים שאמרת קורים למרות שמקבלים את הגרסה היפנית כמו בCCS למשל שמות כמו סאקורה ומיילין נאמרו לא נכון בגלל ש"בעברית אסור שההטעמה על ההברה הראשונה" =\ (ועל זה אתה כבר צריך לשמוח שבנארוטו הם לפחות טרחו להגיד סאקורה נכון) אבל לשמות האלה לפחות היה "סיבה" קלו ושאורן הפכו לקלאו וסאיורן בלי שום סיבה מוצדקת אבל אני כבר לא מתעצבן מזה כל כך כמו פעם כי התרגלתי כבר =X ומאיה אומרת שהיא כן הקשיבה ואיכשהו שמעה "סאיורן" ביפנית.. כנראה התרגלה מהטקסטים כי כותבים SYAORAN למרות שלא ככה אומרים והיו דברים כמו שאורןXיוקיטו ריקהXטרדה טויהXיוקיטו שמסיבה ברורה הם שינו ואי אפשר ממש להאשים אותם =X חבל שלא יכלו לשנות למשהו פחות טיפשי מ"אני מעריץ את יוקיטו$#%$#" אבל זה לא שיש לי הצעה טובה יותר XD ולמרות כל זה- בשביל מי שלא ראה CCS ביפנית אז לראות את זה בעברית זה מצוין ולא יפריע בכלל וגם למי שראה ביפנית ויודע על קיום הגרסה האמריקאית המעוותת ביותר יכול רק להגיד תודה על זה שלפחות הגרסה שלנו הרבההההההההההההההההההההההההה הרבההההההההההה הרבהההההההההה (ועוד הרבה הרבה XD) יותר טובה משלהם כתבתי את כל זה בכל מקרה כי הזכרת את התופעה של שינויי שמות או שינויים במה שהדמויות אומרות.. אבל שוב בנארוטו אתה לא יכול להאשים אף אחד חוץ מאולפן הדיבוב בבאמריקה וזה ממש טיפשי שאתה בעצמך אומר שאתה רואה את הגרסה היפנית ומשווה אותה לגרסה העברית שהיא דיבוב של הגרסה האמריקאית

IndigoChild1

New member
לא לקחת אותי ברצינות!?

תאמין לי שנסיתי להשתמש במילים הכי עדינות שאני מכיר בשביל לתאר מה אני חושב על הדבוב זה שאני לא יודע להתנסח הכי טוב לא אומר שלא צריך לקחת אותי ברצינות (!) אתה יודע אף אחדל א מושלם ולמה אתה חושב שאני יודע שערוץ הידים מדובב על פי הגרסא האמריקאית? לך אולי זה נראה מובן אבל לא לי . ואם זה גורם לכלך הרבה בעיות אז למה לא פשוט לקנות אתהגרסא היפנית ? זה שהמצב שלנו יותר טוב מהאמריקאים עדיין לא הופך את זה למשתלם לראות, פשוט ככה. כנראה יש שם כמה אנשים שלא מבינים את ממדי ההרס זה פשוט לא בסדר לקחת סידרה בעלת שם עולמי ולהרוס אותה :<

Takuto

New member
ולמה אתה חושב שזה כל כך קל?

יש מקרים כמו למשל 4Kids שכל דבר שהם מדובבים חייבים להביא מהם ככה שלמשל פוקימון טוקיו מיו מיו ויוגיאו גם אם ערוץ הילדים ממש ממש ממש ירצו הם פשוט לא יכולים לקחת את הגרסה היפנית כי פור קידס לוקחים בלעדיות על כל מה שהם מדובבים וגם אם מותר להביא ביפנית בחלק מהדברים לא תמיד זה מתאפשר ככה שאין ברירה - הם מביאים מה שהם יכולים למה אתה לא יודע שהם הביאו את הגרסה האמריקאית זה משהו שיותר כדאי לשאול.. למה היה לך ברור כל כך שבטוח הביאו את הגרסה היפנית? זה לא קורה בדרך כלל בכל מקרה ערוץ הילדים אמרו כבר שנארוטו ישודר ביפנית עם תרגום בערב בשנה הבאה אז חכה לזה ותהנה "לא משתלם לראות"? לא לכולם יש אינטרנט וגם למי שיש לא כולם יכולים להוריד פרקים מה גם שיש את הילדים שעוד לא יודעים לקרוא ולא יוכלו לקרוא את התרגום אם זה ישודר ביפנית (ובטח שהם לא יוכלו להוריד ולראות במחשב ולקרוא את התרגום באנגלית) לך אולי זה לא משתלם לראות אבל יש מספיק כאלה שכן רואים אני מבין למה אתה מתעצבן שהורסים תוכנית שאתה אוהב אבל זה קרה כמעט לכל אנימה שדובבה לאנגלית ככה שזה כבר ממש לא משהו מפתיע

IndigoChild1

New member
אז אם כבר ...

באמת היה עדיף שהיו מביאים את התוכנית עם תרגום וזהו גם ככה זה לא הכי מיועד לילדים קטנים זה עדיף על להוציא שם ממש רע לסידרה בכל מקרה אני קבלתי את התשובה שלי תודה

Hawkgirl

New member
אז בוא אני אסביר לך

קודם כל אני מצדדת בדבריו של תומר(Takuto), שאם לא ידעת, בתור אחת שמכירה אותו הוא גם מאלו שמתלוננים על הדיבוב בעברית, אבל לעומת המון אחרים, יש לו מושג מה קורה בתהליך של הדיבוב, כיצד מתבצעת העבודה וכמה השקעה לפעמים יש-גם אם לא יוצא טוב. עכשיו בקשר לדיבוב של נארוטו. כמו שתומר אמר, הגרסא שמשודרת בארץ היא ל-א הגרסא של יפן, אלא הגרסא של האמריקאים, כלומר יש צינזורים ועריכות. אני אומר לך שגם אני, מאז ומתמיד, צופה בפרקים של נארוטו ביפנית ומאוד אוהבת את הסדרה O: בגלל זה גם לי יש מספר דברים שמעצבנים אותי בגרסא העברית אבל במקום להתלונן ולהשמיץ, אני בודקת מה גרם לדברים האלו להיות ככה, או להכיר בעבודה הפשוטה שמצבור המדבבים בארץ הוא לא כמו ביפן. ביפן כל שנה יש מעל ל-3000 מדבבים חדשים, ואני בספק אם זה ככה בארץ, או אפילו מתקרב למספר הזה, וגם אתה צריך להכיר בעבודה שאי אפשר להביא את המדבבים מיפן לפה וללמד אותם עברית כדי שידבבו בעברית :| כשאתה מתרגל למשהו(במקרה שלך הגרסא היפנית), קשה להתרגל למשהו אחר, וגם להבין שאין ברירה להשתמש במדבבים שיש בישראל-כי אין שום אפשרות אחרת. זה משהו שמשום מה אתה, ועוד המווווווון אחרים כמוך לא מוכנים להבין, ואני ממש לא יכולה להבין למה, זו עובדה כל כך פשוטה, ברורה, ואין אפשרות לערער עליה, ובכל זאת, ילדים לא מוכנים להכיר בה. למרות זאת, אני מוכנה לצדד בך במשהו מסויים, שאני לא בטוחה שאתה מודע אליו, וזה העריכות בגרסא העברית. זה נכון, ערוץ הילדים החליט מסיבה לא ברורה לדרוש עריכות מסויימות לקטעים "אלימים" מדי לפי מה שהם מתארים. אבל לא נראה לי שקטעים אלימים כאלו הפריעו להם בדראגון בול בסדרות דומות. ומלבד זה שנארוטו נקנה מאמריקה כך *שכבר* יש עריכות שנעשו ע"י האמריקאים כדי להתאים את הסדרה לילדים. וזה בעצם דבר שגם לי מפריע. במיוחד בגלל שנושא העריכות בארץ הוא לא ברמה גבוהה וטובה כמו באמריקה. וזה מאוד הפריע לי O: נמנמ, והאמת שאני צריכה ללכת, כך שבטח שכחתי לכתוב הרבה דברים, אם אני אזכר במשהו אני אכתוב בפעם אחרת.. יש לי חופש עמוס ]:

למעלה