אמירות חסרות ביסוס
תפקוד שאובד בגלל פגיעה בלתי הפיכה הוא "חומרתי": שטויות. אין לך שום יכולת, על פי הידע על המוח כיום, לומר דבר כזה. אין לך (ולאף אחד) ידע רציני על איך המוח פועל, מה בו מולד ומה נרכש, ואיך חלקים אלה מנוהלים בו. אין פגיעה מוחית שמונעת מאדם ללמוד שפה מסויימת ולא אחרת: אינך יודע זאת, ואיש לא יודע. מאד יכול להיות שאפשר לפגוע במוח ככה שרק מידע מסויים לא יקלט בו, או לא יעובד על ידיו, או לא יפלט על ידו, וכולי וכולי. אני באמת ממליץ שתפסיק להמציא "אמיתות" מחקר המוח. אתה הולך ונעשה דומה לגרועים בבמחב"תים. היכולת להפנים ערכים: אינך מסוגל, ואיש לא מסוגל, לאפיין מה היא בדיוק יכולת זו מבחינת פעולתו של המוח, אי לכך אני ממליץ בפירוש להמתין עד שחוקרי המוח יבררו סוגיה זו לפני שעוסקים בה. בינתיים, כהמלצה נוספת, הייתי אומר שלא כדאי שתעצור את נשימתך בזמן ההמתנה. השיקולים המוסריים לא משתנים בין תרבויות וזמנים: הם כן. מה שמשתנה זה נורמות חברתיות: שזה חופף למדי למוסר. היכולת ללמוד שפה היא מולדת. אינך צריך לעשות דבר כדי שילד ילמד לדבר, מלבד פשוט לדבר לידו (אפילו לא אליו). הילד ילמד לדבר אם ירצה בכך ואם לא. לעומת זאת עליך ללמד את הילד מוסר בפירוש, ואף להלחם בהתנגדותו, בהתחלה בהצלחה מעטה ביותר. לימוד המוסר הוא במסגרת יכולות הלימוד הכלליות של המוח, כמו ללמוד הסטוריה או פיזיקה. התאוריה שאנשים פועלים בניגוד למוסר אינה מציאותית: יש לנו כנראה הבנה שונה של המונח "מציאות". כשאני אומר "מציאות" אני מתכוון למה שיש מסביב, שאני רואה בעיני, שומע באוזני, ומקבל אישור לו מהסובבים אותי. אצלך, ככל הנראה, "מציאות" זה "מה שייח ספיר רוצה שיהיה".