תוספת 5%...

ריאליסט

New member
ומי הפראירים?

אנחנו - שבוחרים בהם!! לכן כבר אמרתי פעמים רבות בפורומים שונים שפשוט אסור ללכת להצביע-ובעיקר עבור המפלגות "הגדולות" ושותפותיהן (למי שלא הבין-העבודה,קדימה והליכוד עושים יד אחת להרס המדינה). ועקב תקדים הגמלאים-שבו מפלגה חדשה ונקייה נכנסת לחיים הפוליטיים ומתלכלכת כ"כ, ולא עושה כלום למען הקשיש, אני חושש שגם הצבעה למפלגות שכיום נמצאות מחוץ לפרלמנט, לא תשנה כלום. הבעיה בארץ היא תרבותית. כמעט כל הפוליטיקאים שלנו רצים בבחירות בשביל המעמד שלהם ולאף אחד מהם לא אכפת ממש מגורל המדינה-וזאת בניגוד למדינאים שהיו לנו פעם.

ריאליסט

New member
מה היא קיבלה?

אתה קצת מתבלבל-היא לא "קיבלה במתנה", אלא שהיא קיבלה נכסים שלי ושלך (כמו אישורי בנייה בחופי הים), במחירים עלובים יחסית למחירים שנכסים אילו שווים-ויחסית לכך שאילו הם נכסים של הציבור ולא אמורים להיות נכסים פרטיים. האם אתה לא יודע ששרי הריסון קנתה מהמדינה את בנק הפועלים במחיר עלוב יחסית לשוויו האמיתי, והיום היא מרוויחה הון רק מאחזקת הבנק? בגוגל תמצא מידע ולא ידיעות חדשותיות מלפני שנים. יש לך בעיה כשאתה מתווכח כאן ולא יודע מה קורה במדינה. באמת-אולי תחפש בגוגל את האקטואליה הכלכלית של מדינת ישראל במקום לשמוע עליה (למשל) בחדשות המשודרות כל יום וכל שעה?

זה שאתה לא יודע לחפש, זו ממש לא הבעיה שלי

ועוד יותר מזה לא הבעיה שלי שאתה לא עוקב בשנים האחרונות אחרי החדשות... בעלי ההון קיבלו מהמדינה הזאת מענקים כבדים שאותם איש מהם לא החזיר וגם לא מתכוון להחזיר. המענקים הללו לא ניתנו להם בגלל שיש להם עיניים יפות, הם ניתניו להם בכדי שיקימו מקומות עבודה ויעסיקו כמה שיותר עובדים חדשים. בפועל מה שקרה זה שרבים מהם ניצלו את המענק שנין להם למטרות אישיות או פשוט העבירו את המפעלים שלהם למדינות נחשלות יותר, שם כוח העבודה היה זול יותר וכך גם הרווח שלהם היה גבוה יותר, כי ברגע שאתה צריך לתת פחות לעובדים שלך לך נשאר יותר.

n i e m a n d

New member
הנתונים של מכוני אדווה הם לא "עובדתיים" בעליל

זה כמו לקרוא לנתונים של "שלום עכשיו" עובדתיים.. מצטער ממתיק.

ריאליסט

New member
אכן...

אבל גם הנתונים המפוברקים שמביאים נציגי המתנחלים בהקשר למספר ההתנחלויות, לחוקיותם , להתחלות הבנייה "החוקיות" ועוד-אינם עובדתיים. כל צד מפברק נתונים לפי נוחותו.

נכון, רק הנתונים של נתניהו נכונים

בעיקר אלו שהוא לא זוכר, טועה לחשוב ש..., הוזה מליבו, אומר אותם בעקבות סניליותו וכו'... הנתונים שלו מה זה "נכונים"...

n i e m a n d

New member
אתה באמת דביל..

נתניהו לא מפרסם נתונים, לעומת זאת בנק ישראל והרשות הלאומית לסטטיסטיקה אכן מפרסמים נתונים. לוזר.

ריאליסט

New member
קודם כל-תרגיע...

(או קח כדור הרגעה). (שימוש במילים כמו "דביל" בויכוח ממש לא מוסיפים לכבודך). אני לא דיברתי על נתונים שביבי מפרסם (למרות שכשר אוצר הוא היה מפרסם ועוד איך...). אני דיברתי על נתוני השקר שמפרסמים גורמי ימין קיצוני בהקשר לחוקיות ההתנחלויות, בהקשר לכך שהם בונים רק כדי להרחיב התנחלויות, בהקשר לכסף שמגיע אליהם ועוד. מה שאמרתי זה כולה שהם מפברקים נתונים לנוחיותם הפולטית בדיוק כמו שארגון "אדווה" מפבק נתונים לנוחיותו הפוליטית. אגב תיקון-אין דבר כזה "הרשות הלאומית לסטטיסטיקה". יפה שאתה ממציע מוסדות. אבל קוראים למוסד הזה :" הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס)"

n i e m a n d

New member
הגבתי לממתיק סוד.. אלא אם אתה באמת

ממתיק סוד, אני לא מבין מה קפצת? לי ולממתיק יש סיפור ארוך שבועות. ותודה שתיקנת אותי.
באותה הזדמנות אתקן אותך ואומר שלא אומרים ממציע, אלא ממציא. אני בעד הרחבת התיישבויות וקיבוצן ביישובים גדולים, וכעקרון אני חושב שבמידה וממשלת ישראל מעלימה עין יש להם כל זכות לפעול כך. ובאופן אישי אני לא מכיר ארגוני "ימין קיצוני" מעין אלה. אולי תביא דוגמאות?

ריאליסט

New member
מצטער על הטעות שלי

אולם חמור בעיני שאין לך בעיה עם העובדה שממשלות ישראל מעלימות עין ממעשי המתנחלים-כי זהו סמפטום. הן מעלימות עין גם מדברים אחרים כמו תאונות דרכים, איכות הסביבה,מצב החינוך ועוד. ככה לא בונים מדינה.

עדכאן

New member
הדרך שבה הופרטו הבנקים היא שערוריה

בפני עצמה. זה כמובן לא מצדיק מתנות למיליארדרים אחרים. כיזם סטף וורטהיימר הוא אדם מוכשר, שיודע לגייס כספים ולהשקיע אותם במפעלים. בין השאר הוא גייס גם את הכסף שלך ושלי, דרך המענקים שקיבל מהמדינה. כפר ורדים לא הוקם בכספו של סטף ורטהיימר, הוא היה היזם ועשה מה שהוא יודע לעשות - לגייס כספים ולהניע אנשים. כפי שאמרתי רבים בכפר ורדים חשים מרירות רבה על הדרך שבה היישוב קם והתנהל שנים רבות (אני לא יודע את המצב היום). אין לי דבר נגדו באופן אישי, הוא יודע לנצל את המערכות כדי לעשות מה שהוא אוהב, זה לא עושה אותו צדיק הדור. לגבי עופר וגיידמק... פשוט חבל על המילים.

ריאליסט

New member
הבעיה היא שההפרטה

הפכה להיות במדינת ישראל למולך, והאידאולוגיה של "כמה שנמכור יותר לידיים פרטיות, כך ייטב למדינה (ובעצם למוכרים)..." היא האידאולוגיה השלטת. כשבא מישהו ואומר-תעצרו קצת, אל תפריטו הכל-תחשבו- הוא מייד הופך ל"קומוניסט" ואוייב האומה, סטליניסט ולניניסט. לצערי הציבור ברובו "קונה" את הדמגוגיה הזאת.

Original DNA

New member
בעתיד יקומו על העניין הזה ועדות חקירה

בחברת הפוסט-מהפכה העתידית לא יבינו בכלל איך היה מצב כזה, שהרוב המוחלט של הציבור התנהג כמו אידיוט והלך כמו כבש לשחיטה, כמו צאן לטבח אחרי השלטון הבורגני המושחת, המופרה ע"י התעמולה השקרית, שהאזרחים צורכים 24 ביממה, 7 ימים בשבוע. לא יבינו איך התרחישים של אורוול התגשמו אחד לאחד ורוב האנשים לא שמו לב......לא יבינו איך המקארת'יזם קם לתחייה בישראל..........

ריאליסט

New member
אני מסכים איתך

אבל הבעיה אינה בציבור- אלא בכך שההנהגה שמוצעת לציבור בכל מערכת בחירות-היא חארטה של אנשים. אז אחוז ההצבעה יורד ויורד, אבל עדיין יש (לצערי) רבים מידי שמצביעים עבור מי שהם חושבים שהוא "הרע במיעוטו" עבורם, בעיקר כדי לחסום את הצד השני שהוא יותר רע. והבעיה היא שכל ההנהגה הפוטנציאלית שלנו כיום היא רעה ומזוהמת-ואין הצדקה מוסרית להצביע עבור אף אחד ממנה. הרי יש דברים שמנהיג ישר וטוב היה יכול לשנות במדינה בכמה ימים-ולא מדובר בכל התהליכים של שלום ומלחמה, אלא נניח בתיקון עוותים באיכות הסביבה-שהורגים אותנו יותר מכל המלחמות ביחד, או אפילו דאגה לכך שחוקים בעניני תנועה יאכפו-דבר שהיה מציל חיים של רבים. אולם מה אכפת לברק,ביבי,אולמרט ושות' מהדברים "הקטנים" הללו?? פשוט אימפוטנטים!

מסכים איתך בהחלט, וזו בדיוק הסיבה...

שהגעתי למסקנה שאין שום טעם להצביע. כי לא משנה מי יהיה ראש ממשלה או איזו מפלגה תהיה מפלגת שלטון, כל עוד מי שמחליט באמת מה יהיה במדינה הזאת מאחורי הקלעים אלה הם העשירים ובעלי ההון שדהקשר המסוכן שקיים כבר שנים רבות בישראל בין הון לשלטון, מאפשר להם לשלוט למעשה במדינה ובאזרחיה. רק כאשר ינותק פעם אחת ולתמיד הקשר המסוכן שקיים בישראל בין הון לשלטון, יהיה בכלל טעם להצביע למישהו מהם, וגם אז, רק למי שבאמת יראה, במעשים ולא בדיבורים, שבאמת מה שעומד בראש מעייניו הוא טובתם של אזרחי ישראל, ולא טובתם של עשירי ישראל.

למה לא? היהודים כבר הלכו בעבר כצאן לטבח

ועוד אחרי שלטון זר. אז אתה באמת מצפה מהם לגדל חוליות ועמוד שדרה כלפי השלטון שלהם?

למעלה