תוספת 5%...

יש עובדים ויש עובדים. 5% האלה יילכו לכיסיהם

של קביעותניקים-הבטלנים ובעיקר לבכירים שביניהם. העובדים הלא מאוגדים, כלומר הרוב המכריע של השכירים, לא יקבלו מזה גרוש שחוק. אינני מוכן לסבול אפילו אי-נוכות קטנה למען הקביעותניקים, שיילכו קיבינימאט.

ריאליסט

New member
אני לא מוכן לסבול בכלל

בגלל הזכויות שמוקנות למולטימליארדרים של ארצינו לרכוש כל חלקת אדמה במדינה שלי ושל כל אזרחיה ולהפוך אותה לנדל"ן. אני לא מוכן לסבול בכלל תשלום עבור כניסה לחוף רחצה שהוא של כל אזרחי המדינה, והיא בחטאיה מכרה אותו לנדלניסטים. אני לא מוכן לסבול הרבה דברים שהמדינה עושה-אז מה?

ברור שכאן אתה צודק אך את הדברים

כאלה יש לפתור בבית משפט. נראה לי שקיים חוק האוסר על קניית חלקים של חופי הים. אם חוק זה מופר ניתן לפנות לבית המשפט ולנצח. גם את ענייני המשכורת אפשר לסגור דרך המשפט. אם מעסיק כלשהו לא משלם לעובדים, זכותם לתבוע אותו והוא אמור לא רק לשלם את הכל אלא גם ללכת לכלא. כמו כן, קיים חוק על תשלום נסיעות ועדכון משכורת בהתאם למדד מחירים. אך אין שום זכות לעובד סתם כך לדרוש העלאת משכורתו אם העניין לא נסגר מראש. אם המעסיק לא מקיים סעיפי חוזה העסקה, חייבים לתבוע אותו. אך אם הוא כן מקיים את כל הסעיפים אך העובדים פתאום גילו שהוא, לדוגמא, קיבל ירושה ועל סמך זה דורשים להעלות את משכורתם, זה שטויות. זה הגיון השודדים: אם אתה עשיר אז חובתך להתחלק איתי.

ריאליסט

New member
לא שמעתי מעולם

שלשלטון במדינה אסור למכור נכסים שלה. הרי השלטון מייצג (כביכול כמובן) את רצון האזרחים. איני משפטן אולם מעולם לא שמעתי על חוקים האוסרים מכירת שטחי מדינה לאנשים פרטיים. האמת-כאחד שדוגל בצמצום הפערים-לא אכפת לי שהם יצומצמו בכל דרך-ע"י חקיקה, ע"י מאבק...אפילו ע"י ריקודי סטפס. בשבילי מוסדות כמו ההסתדרות או הממשלה אינם מטרה אלא אמצעי. אולי הדוגמא הספציפית שלך אינה ביסוס לשום דרישה, אבל בעיקרון מה שטותי בכך שהעשירים יתרמו את חלקם כדי לאפשר לחלשים להתקדם? ראשית-זה בדיוק מה שעושה חייל-לעתים הוא מסכן את חייו כדי שאתה תחייה. למה מותר לדרוש את זה מאזרח אבל אסור לדרוש ערבות הדדית? מה לא מוסרי בזה? הרי היום חיים פה מולטימליארדרים שעושקים את העובד הקטן, ואפילו לא מרגישים כשהם מפסידים הון בבורסה (למשל במפולת שהתרחשה השבוע). הרי זה לא רק עניין אידאולוגי-כל הפרטת המדינה הזאת וההגדלה הבלתי הכרחית בפערים, היא חלק מהסיבות שכך נראינו במלחמה האחרונה. אם אתה חושב שלירידה המסוכנת במילואימניקים שמוכנים כיום לסכן את חייהם ואפילו את עבודתם בכדי להגן על המדינה שלהם, אין קשר לאידאל ההפרטה ולאידאל ה"אני חשוב יותר מהכלל "-אתה טועה. ישראל , לצערינו, נמצאת עדיין בסכנה קיומית (איראן, סוריה...), ולא זאת הדרך להבטיח את בטחונה. נכון-מושג הערבות ההדדית נראה לך לקוח מארכיון עתיק, אבל מדינה שלוחמת על קיומה לא יכולה בלי זה.

EverMan

New member
אני לא הולך להיכנס לדיון

אבל למעשה יש הרבה מאוד חוקים שאוסרים מכירת אדמות לאנשים פרטיים. בכל מיני מדינות וגם בישראל.

ריאליסט

New member
אם כך עצם העובדה שלא מרשיעים אף

ראש רשות מקומית או אף נבחר ציבור במעשה כזה-ושנינו יודעים שרבים עושים זאת, הופכת את ישראל לרפובליקת בננות.

טשאפק

New member
זו תמימות

החוקים האוסרים על בנייה בחוף הים אינם מכובדים, ואיש אינו עושה דבר. אם כבר בתי המשפט פוסקים משהו כנגד הבנייה הלא חוקית, משום מה כלום לא קורה בשטח. (ראה דוגמת "סי אנד סאן").

למעלה