תוספת 5%...

עדכאן

New member
תוספת 5%...

כשהמשק נמצא 'בקיפאון עמוק', הראשונים לשלם את המחיר הם העובדים ובעיקר החלשים שבהם. כשהמשק 'צומח', הראשונים שמרוויחים הם ...בעלי ההון. לכן, כשמשק צומח, לא די לשמור על שכר העובדים, אלא יש לשפר אותו ! תופסת 5% היא שיפור קטן מידי עבור העובדים החלשים, לכן הגיע הזמן שההתסדרות תיאבק להקטנת פערים, שמשמעותה - תוספת גדולה יותר לחלשים, וקטנה יותר לחזקים !

אשרת

New member
העובדים הם לא כאלו חלשים ולא כאלו מסכנים.

למרות שאני אישית הסכמתי עם השביתה וחשבתי שהתוספת שבזמנו האוצר הציע היא אבסורדית לחלוטין, במקום כלשהו, אתה צריך לדאוג שמצד אחד המשק לא יפגע כתוצאה מהתוספת הזאת, והוא עלול להפגע (אגב, רוב החזקים נמצאים בכלל בפרטי (הייטק וכדומה), כך שלהסתדרות אין ממש דריסת רגל שם) אבל מאידך גם לפצות את המגזר "שתרם:" למשק בזמן המיתון. 5% זה הישג לא רע.

ריאליסט

New member
נכון שאין להכליל...

ובטח שיש עובדים (ובעיקר הבוסים) שרחוקים מלהיות מסכנים, אבל יש הרבה עובדים שגם אם לא הייתי מגדיר אותם כמסכנים-הרי שהם עובדים קשה ושכרם עלוב. זה לא נתפס במדינה שהיום יש לה עודף תקציבי שכזה, ומסתובבים בה אלפי מליונרים ומיליארדרים (שחלקם עשו את רכושם - גם באופן לא חוקי....).

אשרת

New member
אם אתה מכיר אדם אשר עשה את כספו

בצורה לא חוקית- ראוי שתיגש לתחנת המשטרה. העובדים לא מסכנים, מה שכן אולי הייתי ממנת לאותם פקידים אשר צריכים להפגש אם הציבור הישראלי גם איזה פסיכולוג צמוד

עדכאן

New member
לא מתאים לך...../images/Emo3.gif

גם את מכירה הרבה בעלי הון שעשו את הונם בצורה לא חוקית. יש סיכוי שלתלכי למשטרה להתלונן? את יודעת כמה בעלי הון נתפסו מעלים הכנסות שלמו כופר וצחקו כל הדרך להעלמת המס הבאה. את יודעת גם שכל אלה העלימו מס גם כשלא תפסו אותם... וכל האחרים ? יש סיכוי שאת או אני עם המשאבים המוגבלים שלנו נוכל להאבק בהם בבתי המשפט ולזכות ? פעם בכמה שנים קם עו"ד שרוצה לעשות לעצמו שם, או שבאמת אכפת לו והוא מגיש תביעה ייצוגית בשם המוני המרומים, ואפילו זוכה (לפעמים). חברות הטבק למשל, שהוכח מעבר לכל ספק שהן מכניסות חומרים ממכרים לטבק. שנים נמשכו המשפטים האלה, עד שהגיעו להכרעה. וזה לא סוג של שוד ? והבנקים ? שנים אנחנו מוחים על הדרך שבה משטים בנו באמצעות העמלות הכפולות והמשולשות, כשלכל עמלה ממציאים כמה שמות, וגזלים את כספינו ללא בושה. רק אחרי שהדבר עמד על סדר היום הציבורי במשך שנים, התעוררו בבנק ישראל להגביל את מספר העמלות. ושיהיה ברור, זה לא הסוף. הסיכוי שנשלם באמת פחות הוא אפסי. למה ? כי הם חזקים יותר, ממילא הם מחזיקים מחלקות משפטיות עם טובי המשפטנים, זה משתלם, זה מכניס להם מיליארדים. אם לי הייתה מערכת משפטית כזאת לרשותי, לא הייתי נותן להם מנוח ומוכיח (בלי מאמץ גדול ), שמדובר בשוד האזרח מהשורה. באשר למפגש אם הישראלי מהשורה ...טוב, בואי לא נשכח, גם הפקיד הוא ישראלי מהשורה.

ריאליסט

New member
אני לא מכיר אישית-אבל לא עשו אותי באצבע...

איך הפך לדעתך אדם שלא היה ידוע כלל עד לפני 10 שנים-קרי ארקדי גאידמק, לאחד מעשירי ישראל? אני לא יודע האם הוא מכר נשק באפריקה במאות מליוני דולרים-דבר שבגללו הוא נקרא למשפט בצרפת, או שהוא עשה מעשה פלילי אחר בבריה"מ לשעבר, ברוסיה דהיום או בישראל. רק קשה לי להאמין שיש לו הון של בין 3 ל-5 מליארד דולר בשל "עבודה קשה". מאידך יש מליארדרים כמו סטף ורטהיימר-שאם כולם היו כמותם, המדינה שלנו היתה נראית שונה לחלוטין (לטובה).

אשרת

New member
לגבי סטף ורטהיימר...

בפורום שינוי יש כרגע שרשור שכבר עבר את ה-250 הודעות וזאת הודות לממתיק שלנו שחשף ידיעה מרעישה, שסטף היה בין מקימי שינוי, וכי לדעתו זה הסיבה למה אנחנו בעד שוק חופשי וכו'... וכמובן שהוא גם טרח להוציא את סטף בצורה רעה, למרות שבמקרה שלו זה ממש אבל ממש לא ככה.
אני אומרת שאל לנו להרשיע מישהו לפני שהוא העומד בכלל למשפט, אבל בכלליות מה שמדאיג אותי מגדמיאק הוא שהוא עלול להבחר לכנסת , לקבל חסינות וכך לא יוסגר לצרפת. :|

ריאליסט

New member
ראשית-כדאי

להבהיר שאני מדבר כאן בשם עצי ולא בשם אף אדם אחר (גם לא בשם "ממתיק"). אבל כמו שבן-גוריון אינו מפלגת העבודה, כך בטח שסטף ורטהיימר אינו "שינוי". סטף ורטהיימר השקיע מרווחיו במדינת ישראל למען יוכלו כולם להתפרנס-בלי הבדל: ערבים, יהודים, חילוניים וחרדים שרוצים לעבוד. הוא אחד העשירים הבודדים שמשלם משכורות מכובדות גם לעובדים "שחורים" (בניגוד לעלוב הנפש דנקנר שגרם לעובדי מפעלי ים-המלח להסתפק בפחות משכר מינימום), וחשוב מכל-הוא השקיע ומשקיע את רווחיו בפיתוח המדינה ולא בקניית עובדים זולים ובפיתוח מדינות אחרות. אני לא הרשעתי את גידמאק כמו שלאף אחד אסור להרשיע את קצב... זה לא אומר שאני לא חש סירחון לא רק מהמקורות הכספיים שהעשירו את מר גידמאק, אלא גם מהתנהגותו שהיא פשוטה כמשמעה-קניית אנשים בכסף. בכסף שהיום הוא מוציא על כל מיני פרויקטים פופוליסטיים, הוא עוד (לא עלינו) יהיה ראש-ממשלה.

עדכאן

New member
אם את לא חושבת שיש עם גיידמק בעיה

מה אכפת לך שיבחר לכנסת ? אם הוא אדם ישר בעינייך, ככל האדם ? סטף וורטהיימר קיבל מהמדינה כחצי מיליארד שקל במענקים ! הוא לא עושה טובה לאף אחד. זה שהוא מוכשר והקים מפעל משובח, זה כמובן אומר שהוא יודע מה שהוא עושה. זה לא עושה אותו אלטרואיסט. בכפר ורדים לפחות 50% מהתושבים יספרו לך דברים בגנותו. עד הדרך שבה ניצל את כוחו בהיותו היזם להקמת המקום. גם על זה אין מעמידים לדין. ויחד עם זה אין אף מיליונר / מליארדר שעשה את כספו בלי לנצל משאבים שאינם שלו (וזאת בלשון המעטה !). האם זה עושה אותו בהכרח עבריין ? במערכת החוקים שלנו, כנראה שלא. אלא שזה וודאי שלא עושה אותו ראוי להיות נבחר ציבור, או סתם יקיר האומה...

ריאליסט

New member
אתה טועה!

מי שקיבל מהמדינה כסף (ולא חצי מליארד שקלים אלא הרבה יותר) היא למשל הגברת הריסון שמדינת ישראל מכרה לה את בנק הפועלים במחיר הפסד ומאז הבנק הזה מנפק לה כספים בלי קץ. איזו מדינה היתה מוכרת נכסים שלה לאנשים פרטיים, שאף אחד לא יודע מה מניעיהם-ועוד במחירים כאלו מגוכחים?? להבדיל-סטף ורטהיימר (שגם הוא קפיטליסט), בנה באמצעות כספו הרב את כפר ורדים שהיה ההתחלה לתהליך ייהוד הגליל. הוא בנה מפעלים רבים בגליל (שהיה עד תחילת פעילותו שומם) ויותר מזה-והחשוב מכל-במפעלים שלו הוא לא חמס את זכויות העובדים, אלא נתן (ונותן) להם משכורות מכובדות (ולא משכורות מעליבות כמו מר עופר בפרשת מפעלי ים המלח), ויותר מזה-הוא בן הבודדים שמעסיק הן יהודים והן לא יהודים-ומוכיח (אולי לבד) שהשוויון בין יהודים לבין ערבים בארץ אינו רק מילים מהיד לפה. לגבי גידמאק-אפילו בלי שהוכח משהו לגבי החשדות נגדו-והחשדות נגדו כסוחר נשק הן חמורות ביותר, כל מעשיו הם בבחינת קניית בני-אדם. הוא הגיע לארץ לפני שנתיים בקושי-ובלי לדעת עברית, מתחיל לחלק כספים על ימין ועל שמאל. אולם האם הוא ביצע איזשהו מפעל רציני למען אזרחי המדינה? האם הוא בנה כאן חבלי ארץ?. שים לב-קודם הוא הכריז שהוא בעד נתניהו לראשות הממשלה ואח"כ החל לחלק כספים. האם לא הגיוני שרבים מאילו שנהנו מכספיו לא יצביעו "כהוקרה" לנתניהו או למפלגתו של גאידמק??? וזאת רק אם החשדות החמורים נגדו ישארו חשדות. כי אם הוא אכן מכר כ"כ הרבה נשק באפריקה, הוא אחראי לרצח עם בסדרי גודל נוראיים.

כל העשירים הכבדים קיבלו כספים מהמדינה

בשנות השמונים ובשנות התשעים המדינה הזרימה להם מילארדים בכדי שיגייסו בעזרתם עובדים חדשים ויפתחו בעזרתם מקומות עבודה חדשים. רובם לקחו את הכספים הללו וברחו איתם לחו"ל, שם רכשו נדל"ן ונכסים אחרים, אחרים העבירו את מפעליהם למדינות שבהם ניתן היה למצוא כוח עבודה זול יותר, או אם תרצו "עובדים יותר פראיירים", או כאלה שאין להם ברירה מלבד לקבל כל עבודה וכל פרוטה שמציאים להם. גם רוב אלה שנשארו כאן לא ממש פתחו מקומות עבודה חדשים ולא גייסו עובדים חדשים, הם בזבזו את הכספים שהם קיבלו מהמדינה על כל מיני דברים אחרים, בעיקר שנוגעים להם ולטובות ההנאה שלהם, ואח"כ אף אחד לא טרח לבקש מהם בחזרה את הכספים הרבים שהוענקו להם מהמדינה. כמו כן קיימת גם בעיית ההפרטה של המדינה הזאת לדעת, שבעיקר באה לכדי ביטוי בתקופת נתניהו כשר אוצר. נתניהו מכר את נכסי המדינה לחברים העשירים שלו, כמו שמוכרים פיתות טריות, ועוד במחיר מבצע שלא היה מבייש אפילו את העולם התחתון, אם הוא היה מעוניין להשיג את הנכסים הללו. לצערי אזרחי המדינה הזאת עדיין לא קולטים באיזו מדינה הם חיים, ומרוב אפאטיות הם אפילו לא שמים לב איך בעלי ההון והעשירים משתלטים לאט לאט ובבטחה על כל מה שזז במדינה הזאת, ממש מתחת לאף שלהם.

n i e m a n d

New member
ניסיתי לחפש בגוגל, והעלתי חרס

משום מה, אין שום מקור מידע לטיעונים שאתה מעלה. מה קיבלה משפחת רקאנטי מהמדינה? ודנקנר? ותשובה? כולם קיבלו מליונים כדי להעסיק עובדים וכאלה? מה עם הוכחות? ומה עם קישורים מהימנים? ומדוע לא זועקים כאן כולם "חמס", אם דעתך משקפת אף במידה מועטה את המציאות?

אשרת

New member
הוא קצת מבלבל כמה דברים.

אני חושבת שהוא מתכוון בעיקר למפעלים שהם התעשייה "הנמוכה" - טקסטיל וכדומה, אשר בעלי המפעלים הללו העבירו את המפעלים שלהם לירדן ולמזרח הרחוק על מנת להוזיל עלויות , וזה אחרי שהם קיבלו מענקים מהמדינה. כמו דלתא למשל.

ריאליסט

New member
כשאני אומר "קיבלה",

אני מתכוון למשל לכך שהמדינה מכרה לעשירים נכסים שאמורים להיות שייכים לכל אזרח ואזרח: חופים בים התיכון ובכינרת (שאני זוכר מילדותי שהייתי יכול להכנס אליהם באופן חופשי), והיום אני צריך לשלם על כניסה אליהם במקרה הטוב ובמקרה הגרוע הם הפכו להיות שטחי נדל"ן שבהם נבנים בניני פאר לאוכלוסיות "מיוחדות". כנ"ל בשטחים ירוקים. אני מתכוון לכך שהמדינה מכרה לאנשים פרטיים בעלי ממון רב (שלך תדע מה הם יעשו בעוד שנתיים ואיפה הם יהיו)-מפעלים במחירי הפסד. אם לא ראית את התוכנית "עובדה" שבה מסופר על מצבם הנורא של עובדי מפעלי ים המלח-שנמכרו למאליין יולי עופר, והוא הפך אותם לעבדים במפעלים אילו-רצוי שתנסה לצפות בפרק הזה ואז תבין את נוראותה של מכירת החיסול של המדינה!

עדכאן

New member
החופים באמת צריכים להיות חופשיים לגישה

של כולם ! אלא שההשתלטות עליהם לא באה בעקבות מכירתם לאנשים פרטיים. גרוע מזה - אנשים פרטיים פשוט השתלטו על החופים ומי שאמור להיות החוק יושב ושותק... מעניין למה...

ריאליסט

New member
הסיבה היא

שפשוט אין שום חוק נגד מכירת נכסי האזרחים לידיים פרטיות. נכון שיש מקרים שבהם אנשים פרטיים השתלטו על חופים-כמו הסיפור של החוף בכינרת, אולם זוהי עבירה פלילית שהמדינה לא עושה נגדה דבר-כמו נגד הרבה דברים. אבל כל הבנייה הפרטית של מבני פאר על חופים של הציבור - היא בהחלט תוצר של מכירתם ע"י המדינה ורשויותיה לבעלי הון פרטיים. הרי אילו היו אדמות מדינה לפני כן! לכן המדינה על ממשלותיה האחרונות היא האשמה בבטונדה הפרטית של חופי הים-שהיא רק דוגמא אחת לבטונדה כללית של אזורי טבע. אולם הבעיה החמורה יותר היא עצם ההסכמה למכירת נכסי המדינה לאנשים פרטיים בעלי הון, וזאת כתוצאה מההשתעבדות הטוטלית של "פרנסי" המדינה למולך ההפרטה והקפיטליזם התאצ'ריסטי-רגיניסטי. ביבי הוא אמנם האידאולוג הראשי בנושא, אבל מנהיגים מכל "הקשת" הפוליטית עושים כיום את אותו הדבר. הכל-אבל הכל-מתחיל ונגמר בקשר הבל ינותק בין הון לבין שלטון.

Original DNA

New member
מסכים../images/Emo45.gif. הלוואי שהייתי יודע איך עוצרים את

זה. אני כל כך רוצה לעצור את זה ולא יודע איך...זה מרתיח אותי.

עדכאן

New member
יש חוקים ! והרשויות המקומיות מצפצפות עליהם !

לו ראש רשות היה נדרש לאחריות אישית כשהוא עובר על חוקי התכנון והבנייה, לו פעם אחת הוא מיישמים אחריות אישית כזאת וראש הרשות המכובד היה מוצא עצמו בכלא, כי אז הבעיה הייתה נפתרת מהיום למחר. אבל נבחרי הציבור יונקים מעטיני ההון הגדול, ושניהם מחוברים לברוני התקשורת, שלעתים גם להם יש אנטרסים נדלנים, חלקם גלויים וחלקם סמויים, וכך אנחנו נגזלים מנכסינו, כי החופים הם נכס של כל אזרח ולא רק של בעלי ההון. ובכנסת איש לא יעז להרגיז בעל הון/עיתון כי הוא רוצה להיבחר מחר...

למעלה