תוספת תאורה לצילום

dorongm

New member
תוספת תאורה לצילום

שלום לכם
לא מזמן התחלתי לצלם (Canon s120)
נראה לי שתוספת תאורה לא הייתה מזיקה
הייתי שמח לקבל עזרה בנושא
תודה דורון

צודק

תיקנה מגש וזרוע
חבר פלאש חיצוני, למשל Sea&Sea YS-01
והתמונות שלך יצאו אחרות לגמרי
בנוסף, תקרא לגבי טיפים לצילום תת ימי
יש לך מצלמה נהדרת ואפשר להוציא איתה תמונות ממש יפות

dkilshtein

New member
מצטרף לשאלה ועוד כמה...

לאחר שה intova (ז"ל) נשארה אי שם במפרץ עקבה קניתי את ה canon s100 במארז של ikelite.
בשונה מה intova, לא ניתן לחלוטין להשתמש בפלאש הפנימי.
בזמן הצלילה אני מצלם גם תמונות סטילס וגם וידאו. קראתי המון מאמרים אבל אני עדיין מבולבל. אם יש מישהו , שיוכל להבהיר בצורה פשוטה:
האם בעצם מספיקה לי תאורה קבועה שאני אדליק לפני הצילום (וידאו או סטילס)
למה בעצם לא ניתן להשתמש בפנס צלילה עם דיפיוזר, שמחובר למצלמה
לגבי הסטרובים השונים, מה ההבדל בין ttl לslave ומה מבין סוגי התאורה השונים יתאים למארז הצלילה שלי?
מה לגבי הפילטרים השונים? אילו כדאי לקנות אם בכלל?
&nbsp

חי בר

New member
בתאורה קבועה רוב הסיכויים שהעוצמה לא מספקת לצילום סטילס

למרות שזה נשמע כפתרון אידאלי- פנס פשוט שיהיה מספיק טוב גם לוידאו וגם לסטילס- בפועל זה לא המצב.

להערכתי זה לא יספיק לך. אתה כמובן יכול לצלם אפילו בלי תאורה כלל, "המחיר" יהיה המחסור בצבעים בתמונה. פנס יחזיר לך את הצבע באופן מוגבל לעומת מבזק.

פנס עם דיפיוזר יחליק קצת את הכתם של האלומה, אבל במחיר ירידה נוספת בעוצמה.

TTL זה מנגנון שמנסה להעריך מתי להפסיק את פעולת המבזק על מנת לקבל חשיפה נכונה. ללא המנגנון, אם תשתמש במלוא עוצמת המבזק התמונה יכולה לצאת שרופה, אם תשתמש במעט מדי התמונה תצא חשוכה. ללא TTL אתה צריך לנסות כמה צילומים עם חשיפות שונות ולקוות שאחת תצא טוב. או לחשב עוצמה לפי צמצם, מרחק וכו'. TTL כמובן לא תמיד עובד נכון (יש הבדל אם מצלמים מול משהו שמחזיר הרבה אור, או אובייקט צילום קטן מול רקע כמו הים וכו') אבל בתור התחלה לעתים זה יותר נח מעבודה ידנית. הרבה דגמי מבזקים יש פשוט כפתור בורר ידני לעוצמה מלאה, 1/2, 1/4 וכו'.
SLAVE זה משהו אחר לגמרי. יש מאסטר (אדון) שאומר למשרת מה לעשות. למשל אם יש לך שני מבזקים או יותר, אחד מהם יכול להיות האדון (מחובר למצלמה באיזושהי צורה, למשל כבל) וברגע שהוא נותן פקודה, המבזק השני (משרת) גם כן יורה. לדוגמא, אם יש לך מצלמה ללא אפשרות סנכרון למבזק חיצוני ובכל זאת אתה רוצה להשתמש במזק כזה, אז מבזק שיכול לשמש כ-slave יתחיל לירות ברגע שיקבל פקודה (למשל מהמבזק הפנימי). מבזק slave יכול להיות גם TTL או ידני או דברים אחרים, בחלק מהדגמים אפילו תאורה קבועה, באופן מוגבל.

אתה צריך להתאים מבזק לפי האפשרויות הקיימות במערכת שלך (מערכת = מצלמה + מארז). מבזק ורסטילי שיכול לשמש גם כ-slave, להתחבר עם כבל, סיב אופטי וכו' יהיה כנראה יותר שימושי עבורך, גם אם תעבור למצלמה ומארז אחרים.

פילטרים- אם אתה מתכוון לאדום שמתקן צבעים בעומק רדוד ודומיהם, נראה לי לא ישתלבו כל כך טוב בצילום עם מבזק או תאורה קבועה. אם אתה מתכוון לדיפיוזר אז כן, יכול להיות שימושי.

dkilshtein

New member
אז אם הבנתי נכון

כדאי לחפש תאורה, שמתחברת בסיב אופטי למארז שלי ושתופעל כאשר הפלאש הפנימי יופעל (כנראה אצטרך לכסות את הפלאש הפנימי למעט החיבור לסיב האופטי, שלא יופיעו כל החלקיקים הקטנים מול העדשה)
ובעצם תתפקד כ SALVE של הפלאש הפנימי. כדאי גם לבחור בתורה שעוצמתה ניתנת לכיוון.
אבל איך אוכל לצלם וידאו אם הפלאש הפנימי (שהוא הטריגר לחיצוני) לא דולק בכלל בזמן וידאו?
לגבי הTTL , זהו האור שרואים בזמן ה"חצי לחיצה" בזמן צילום? ואם הוא משפיע על הפלאש הפנימי, האם העוצמה של הפלאש הפנימי משפיעה על העוצמה של הפלאש החיצוני (ה- slave) או רק בורר העוצמה?
&nbsp

חי בר

New member
וידאו לרוב לא מוציא פקודה למבזק

ולכן המבזק הפנימי לא יופעל (וגם לא החיצוני). בוידאו אתה צריך להפעיל תאורה קבועה כלשהי, וסתם פנס לא יספיק. לפחות לא ביום. בלילה יראו בצורה סביבה את מה שאלומת הפנס מאירה, וכל השאר חושך.

חיבור סיב אופטי משמש רק בתור טריגר למבזק החיצוני, כלומר רק להעברת הפקודה לירות. אם זה מבזק "חכם" הוא ינסה למדוד בעצמו את כמות האור החוזרת ולחקות מנגנון TTL. לפעמים זה עובד, לפעמים עדיף לעבוד במצב ידני דרך בורר העוצמה.

האור שאתה רוצה בחצי לחיצה יכול להיות תאורת עזר למיקוד של המצלמה בתנאי תאורה נמוכים, או, יש מצלמות ששולחות הבזקים מאירים לפני הצילום עצמו ומנסות להתאים את הפרמטרים של ההבזק שישמו לצילום עצמו. שוב- על הנייר זה נשמע מבטיח אבל אם אתה ממילא עם מבזק חיצוני זה כנראה לא ממש יעזור (אפילו לקלקל אם המבזק לא יודע להתעלם מההבזקים האלה הוא מין הסתם יירה, יבזבז לך סוללה וגם לא יהיה מוכן מתי שבאמת תרצה לצלם המבזק יהיה עסוק בטעינה מחדש). חלק מהמבזקים יכולים להתעלם מההבזקים המקדימים.

dkilshtein

New member
אז בעצם

צריך תאורה נפרדת לוידאו (קבועה) ופלאש לתמונות סטילס? אין תאורה יחידה שניתן לקנות עבור שני המקרים (אולי משהו שניתן לבחור ע"י בורר אם במצב וידאו או סטילס)?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אכן כי כן

תזדקק לפלאש לצורך צילומי סטילס ולתאורת וידאו.
&nbsp
בתור התחלה הייתי ממליץ לך להתמקד קודם בתחום אחד.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא שמים קישורים בכותרת !

אם תשים לינק נורמלי יוכלו להכנס אליו.

dorongm

New member
עוד כמה שאלות ממוקדות בנושא התאורה

בוקר טוב

חיפשתי ומצאתי פלאש חיצוני, Sea&Sea YS-03 במחיר סביר (300$ כולל מגש וזרוע).
שאלתי היא -
האם הפלאש הנ"ל איכותי מספיק?
מה ההבדל בין המוצר הנ"ל ל - YS-01?
כמו כן חיפשתי ולא מצאתי איך אני מחבר את הפלאש הנ"ל למצלמה (Canon S-120, במארז יעודי של קנון).

תודה

למעלה