תוספת שתה

78ליאב

New member
תוספת שתה

ביתי בת 3 חודשים. בדר"כ רק יונקת אבל מידי פעם מקבל בקבוק אחד תוספת ביום. ביומיידם האחרונים היא מקבלת כ- 2 בקבוקים ביום כי כמות החלב ירדה מסיבה לא ברורה (אולי החום) וגם בפני שנראה שהיא מעדיפה לעיתים בקבוק. אני מקווה שתוך מס' ימים נחזור רק לבקבוק אחד ביום. השאלה שלי, האם יש צורך לתת תוספת של נוזלים, היא שותה עד 100 מ"ל ביום (תה שומר) - האם יש כמות מסויימת שצריכה לקבל בגלל שלא רק יונקת? תודה

תוספת שתה

First of all, your baby should not be getting any sort of tea!! Tea is not food, and your baby needs nutrition at this age. If you are not giving her your milk, then she should be getting artificial milk. You should stop the tea immediately. The more you give bottles, and tea, the less your baby will breastfeed, and the less milk you will have. YOu should start pumping to increase your milk supply, or breastfeeding more often. It is normal for a baby to breastfeed more often in hot weather, maybe even every hour. If she has at least 5-6 wet diapers, and her urine is clear, she is getting enough liquid.​

תרגום: תוספת שתה

דבר ראשון, התינוקת שלך לא אמורה לקבל תה משום סוג!! תה אינו אוכל, והתינוקת זקוקה למזון בגיל זה. במידה ואת לא מספקת לה חלב שלך, אז היא צריכה לקבל חלב מלאכותי (כלומר פורמולה. י.פ). עלייך להפסיק את מתן התה מייד. ככל שתיתני לה יותר בקבוקים ותה, כך היא תינק פחות, ולך יהיה פחות חלב. כדאי שתתחילי לשאוב על מנת להגביר את אספקת החלב שלך, או שאת יכולה לבחור להניק בצורה יותר תכופה (כלומר- במרווחים קטנים יותר בין ההנקות. י.פ). במצב של מזג אויר חם תינוקות יונקים במרווחי זמן קצרים יותר, אפילו כל שעה. אם את מחליפה לה לפחות 5-6 חיתולים רטובים, והשתן הוא בהיר, סימן שהיא מקבלת מספיק נוזלים.

בטח שכמות החלב תרד

אם נותנים לתינוקת תה ותחליפים סינטטים למיניהם. אם את רוצה להמשיך ולייצר חלב ולהציל את ההנקה, תחזרי להנקה בלעדית עד גיל 6-7 חודשים לפחות בהצלחה

אלונה ע

New member
ממי קיבלת כ"כ הרבה עצות גרועות?

אני מבינה מדברייך שאת "קורבן" של שלל עצות גרועות. ראשית את נותנת "תוספת" פעם ביום, ואני שואלת תוספת למה? מי אמר שצריך? ההנקה מספקת ושום דבר לא יכול "להוסיף" עליה. אם את רוצה לנוח פעם ביום ושהיא תקבל בקבוק, עדיף שתתני לה חלב שאוב. ד"ר מירה ליבוביץ' כתבה פעם כי "לקיבתו של תינוק יונק דרושים מספר שבועות בכדי להשתקם מנזקי התמ"ל" אז בבקשה. שנית, כמות החלב ירדה בגלל החום????? שטויות!!!!! נשיים מניקות בכל העולם גם באפריקה הלוהטת, ההיפך הוא הנכון, החלב מתאים את עצמו למזג האוויר ולדרישות תינוקך ונעשה קריר יותר בקיץ וחמים יותר בחורף. שלישית, התה!!! מי אמר לך לתת לה תה??? לא שמעת שהמלצות משרד הבריאות הם הנקה בלעדית עד גיל 6 חודשים (ואני אף חושבת שיותר) ללא תוספות אפילו ללא מים. תה יגרום לעיכוב ספיגת הברזל בגופה ובכלל לא מומלץ. אם את רוצה שיהיה לך מספיק חלב תעברי מיד להנקה בלעדית, העסק הזה עובד על עיקרון של ביקוש והיצע, ובבקשה תחליפי את מקורות המידע שלך למען התינוקת היקרה שלך. בהצלחה

למעלה