תוספת למשפחות

תוספת למשפחות

שמי יעל ואני מתעניינת במשפחות מספר, כפי שציינתי בהודעה השורשים המשפחתיים שלי. ברצוני להוסיף משפחחה נוספת, משפחת אמי: רוגובסקי מהעיירה - כארשניצה שליד מייכוב בפולין. אשמח לקבל מידע גם על העיירה והיהודים שהיו בה וגם על המשפחה. בתודה יעל

ראם ערן

New member
בפנקס הקהילות של פולין

ניתן למצוא מידע על העיירה בכרך השביעי. אני מקווה שזו אותה עיירה ישנן מספר עיירות עם שם דומה והספר לא מולי. ערן

ספר הקהילות

האם תוכל לכתוב לי את מה שכתוב בספר על יבוז'נו, אודה לך מאד.

ornan

New member
יעל, יש לי את הספר

שמתם לב שאני מקרבת למייכוב, רק 8 ק"מ מפרידים בים כארשניצה למייכוב.

ספר הקהילות

תוכלי לכתוב לי מה כתוב בספר הקהילות בפולין על העיירה כארשניצה? והאם כתוב שם גם על יבוז'נה? בני דודים של בעלי מצאו בן עיר של הוריהם מיבוז'נה ואם הכל יהיה בסדר נפגוש אותו בשבוע הבא. הם כבר פגשו אותו פעם ולמרות גילו המתקדם, הוא בעל זכרון טוב. אני מחכה לפגישה בהתרגשות רבה, תארי לך הוא הכיר את סבא של בעלי ואת אחיו, שבעלי אף פעם לא פגש, לבעלי לא היה בילדותו אף סבא וסבתא, הם נשארו בפולין ונספו בשואה.

ornan

New member
יבוז'נה לא מופיעה בכרך שברשותי

כנראה שזה במחוז אחר, לי יש את כרך ז' המכיל את המקומות בלובלין וקיילצה, במחוז זה נמצאות מייכוב וכארשניצה. על מייכוב יש תיאור הדומה למה שנמצא בספר היזכור שברשותך, מעשה רוב המידע שבספר זה נלקח מספר היזכור. מוזכר שם ראובן גרבובסקי שהיה מראשוני המתיישבים בכארשניצה. שאלתי על עיתון ההיינט כי חלק מהחומר מצויין בספר שנלקח משם וגם מיד ושם. שווה נסיעה, אני מתכוננת לנסוע בסוף יוני - אויע לך.

למעלה