מחפשת ק ש ת בענן
New member
תוספת לבצק. אמוניה??? מכירים???
מקווה שלא תצחקו עלי. ביקשתי לפני יומיים מתכון ל"רוסקיטס די אלחשו" - מתכון בולגרי. קיבלתי מתכון, והכנתי - (אמנם לפי הספר הבישול הספרדי) - יצא מדהים. הכנתי את זה במיוחד לאבא שלי, שזכר את זה מבית אמו, וקיוויתי שהצלחתי לקלוע ולעשות כמו שהוא זכר. לשמחתי, התוצאה היתה מוצלחת. אבל (בלי אבל אי אפשר), הוא אומר שהבצק של סבתא שלי היה קשה יותר, ושהיא היתה מוסיפה לבצק חומר בשם אמוניה, חומר שהיה לו ריח חזק. הוא גם זוכר שהוא עצמו היה מוכר את זה במכולת שלו ביפו, במיוחד בפורים, כי כל הבולגרים השתמשו בזה למתכון הזה. האם מישהו שמע על זה, השתמש בזה, יודע מה זה? תודה מראש.
מקווה שלא תצחקו עלי. ביקשתי לפני יומיים מתכון ל"רוסקיטס די אלחשו" - מתכון בולגרי. קיבלתי מתכון, והכנתי - (אמנם לפי הספר הבישול הספרדי) - יצא מדהים. הכנתי את זה במיוחד לאבא שלי, שזכר את זה מבית אמו, וקיוויתי שהצלחתי לקלוע ולעשות כמו שהוא זכר. לשמחתי, התוצאה היתה מוצלחת. אבל (בלי אבל אי אפשר), הוא אומר שהבצק של סבתא שלי היה קשה יותר, ושהיא היתה מוסיפה לבצק חומר בשם אמוניה, חומר שהיה לו ריח חזק. הוא גם זוכר שהוא עצמו היה מוכר את זה במכולת שלו ביפו, במיוחד בפורים, כי כל הבולגרים השתמשו בזה למתכון הזה. האם מישהו שמע על זה, השתמש בזה, יודע מה זה? תודה מראש.