תוספת ויטמין E לאומגה 3

תוספת ויטמין E לאומגה 3

כפי שכתבתי כאן בעבר, הבן שלי אובחן כלוקה בתסמונת טוראט, אולם שני רופאים שראו אותו אמרו שמצבו הנוכחי אינו מצדיק מתן תרופות. בספטמבר האחרון, כשהיתה החמרה ברורה במצבו, נכנסתי לכאן בפעם הראשונה, ולמדתי על האפשרות שתוספת אומגה 3 תסייע לו. ניסינו. כיום הוא מקבל 2 כמוסות אומגה 3 (אלספה) ליום - הכמוסות של המבוגרים. אין ספק שבחודש האחרון יש הטבה מאוד משמעותית במצבו. טיקים קוליים שהיו לו (משיכות אף ונקישות בשיניים) פסקו, וכמות וחוזק הטיקים המוטוריים ירדו באופן משמעותי. אני פשוט מפחדת לכתוב זאת בבחינת לא לפתוח פה... ורק מקווה שהמצב ימשיך להשתפר. אתמול היינו בפגישת מעקב אצל הנוירולוג. שחזר על כך שאין הצדקה למתן טיפול תרופתי ואמר שבהחלט כדאי שנמשיך בנטילת האומגה 3, למרות שאין לכך הוכחה מחקרית. הוא המליץ להוסיף 100 מ"ג ויטמין E ליום. בבירור שערכתי בבית המרקחת התברר שהכמוסה הכי קטנה היא של 200 מ"ג (מדובר בכמוסות שמכילות שמן, בדומה לאומגה 3). הרוקחת הציעה שייקח כמוסה אחת פעם ביומיים, וגם דיאטנית שהתיעצתי אתה הציעה זאת. שאלתי - לבעלי הניסיון - האם יש משמעות ללקיחת ויטמין E פעם ביומיים? ומה דעתכם על המינון (שהרי גם על האפשרות לאומגה 3למדתי כאן בפורום ולא מהרופא). בתודה מראש.

השגיא

New member
אמא של נעמ ערב טוב

ראשית מאיזו סיבה שאני לא ממש מתמצאת בה, נהוג למנות כמות של ויטמין E ביחידות בינלאומיות (להלן יחב"ל), ולא במיליגרמים. אכן ויטמין E נמכר בכמויות של 200, 400 או 800 יחב"ל. כמות האומגה 3 שאת נותנת לבנך, היא ממש מזערית. (לפי מה שהבנתי 600 מ"ג ביום, להשוואה- הבן שלי נוטל 4800 מ"ג ביום) לי נראה שזה בסדר לתת פעם ביומיים ויטמין E, אבל אם את רוצה חות דעת מקצועית יותר תשאלי את גיא בן צבי באתר שלו. מקוה שזה ימשיך להשפיע לטובה גלית

השגיא

New member
אני לא מכירה את המוצר של אלספה

באופן אישי אבל בד"כ הם מייבאים כמוסות של 300 מ"ג שמן דגים. תסתכלי מה כתוב על האריזה. אל תתרשמי ממשקל הכמוסה. אם כתוב EPA=180 מ"ג ו-DHA=120 מ"ג הרי שהאומגה 3 שבתוך הכמוסה היא במשקל של 300 מ"ג. פשוט תסתכלי על התוית. גלית

השגיא

New member
או שהשאלה היתה על ה"בלבד"?

וה"בלבד" נאמר על ידי מכיון שפעם דיברתי עם היחיד בארץ שחקר את השפעות האומגה 3 (נדמה לי על כלי הדם). הוא דוקטור ממכון ויצמן ונתן פעם הרצאה בעמותה. הוא טוען שאדם רגיל, ללא בעיה, כל אדם , צריך לקחת 300 מ"ג אומגה 3 על כל 10 קילו משקל גוף. ולכן ה"בלבד" מכיון שזו לא כמות טיפולית... כמובן שאם זה עוזר לבן שלך זה נהדר.

הלנה

New member
גם למיטב הבנתי

המינון מאד נמוך ולפי מה שאני יודעת במינון כזה אין בכלל צורך בויטמין E. אנחנו בזמנו נתנו לבני 9 כמוסות כפולות של אומגה 3 וכמובן גם כמוסה אחת ביום של ויטמין E. הכי טוב שתיכנסי לאתר של גיא בן צבי (אומגה גליל) ותתיעצי איתו.

תודה רבה

אתמול, בעצתכן, פניתי לגיא בן צבי (דרך האתר) שלו, ובאמת התחלתי להוסיף ויטמין E וגם נעלה במינון של האומגה 3.

למעלה