תוספת ברזל

לילו29

New member
תוספת ברזל

אסתר שלום בני בן חמישה חודשים, התחלתי בתוספת ברזל לפי עצת אחות טיפת חלב בגיל ארבעה חודשים. שמתי לב שבמשך עשרה ימים יהונתן לא עשה קקי, לכן הפסקתי עם הברזל במשך ארבעה ימים מחשש לעצירות ואתמול היו לו שתי יציאות ביום אחד (שזה די לא רגיל) האם טיפות הברזל גרמו לו לעצירות? ואיך אפשר לדעת אם יש עצירות אם בדרך כלל יש יציאה פעם בשבוע.והאם יש צורך גורף במתן טיפות ברזל,

דיאנה1

New member
תרגום: זוהי שאלה טובה

לשאול בפורום גסטרו ילדים. ספרי לנו מה ד"ר אורן אומר!

ברזל

בטיפת חלב אומרים בגיל 4 חודשים לתת 3 טיפות ברזל ביום, השאלה אם באמת יש צורך בכך, ניב עוד מעט בת 5 חודשים ועדיין לא נתתי לה וזה כל הזמן מטריד אותי אם אני עושה משהו בסדר או לא, מה דעתך על מתן ברזל?

מקפיצה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קפיץץץץ
קפוץץץץ

who should get iron supplements:

1. Babies born before 37 weeks. 2. Babies born under 2.5 kilo. 3. If during the birth the umblilcal cord was cut immediately. The above babies may have deficient iron stores, and may need supplementation. The AAP does not recommend iron supplements to breastfed babies, but our MInistry of Health does. I cannot say more than that.​

kat the bat

New member
תרגום: מי צריך לקבל תוסף ברזל

1. תינוקות שנולדו לפני שבוע 37. 2. תינוקות שנולדו מתחת למשקל 2.5 ק"ג. 3. אם במהלך הלידה חבל הטבור נחתך מיידית. תינוקות כאלו יכולים לסבול מחוסר במאגרי ברזל, וייתכן שהם יזדקקו לתוספים. ארגון הבריאות האמריקאי (AAP) לא ממליץ על תוסף ברזל לתינוקות יונקים, משרד הבריאות הישראלי כן. אני לא יכולה לומר יותר מכך.

דלית 3

New member
ברזל ועצירות - עצה שעזרה לנו

יש תינוקות שהמערכת שלהם צריכה יותר זמן להסתגלות. תני טיפה אחת במשך כמה ימים, ואפילו שבוע או יותר, עד שהמצב יחזור לנורמה. הוסיפי עוד טיפה ותני שתיים בלבד וכך עד שתגיעי ל-3. לנו הייתה אותה בעיה גם בהתחלה וגם בגיל 6 חודשים כשמגדילים ל-6 טיפות. פשוט להגדיל בטיפה אחת כל כמה ימים כדי שהגוף יתרגל.

למעלה