תוספת ברזל

mishkoosh

New member
תוספת ברזל

בטיפת חלב ממליצים לתת ברזל מגיל ארבעה חודשים ישנן יועצות הנקה שטוענות שחלב אם נותן לתינוק את כל צרכיו אשמח לשמוע עצות בנושא (אגב - אני יודעת שזה הרבה פעמים גורם לעצירות)

galit31

New member
אנחנו לא נתנו ברזל לעמרי

ובבדיקה ראו שהרמה בדם אצלו תקינה הכי חשוב זה שרמת הברזל אצלך תהיה תקינה כדי שמספיק ברזל יעבור דרך ההנקה ועדיין תישארי עם רזרבות לעצמך

רופא הילדים שמטפל בנעמי...

...אמר לי בזמנו, שעד גיל חצי שנה (או במלים אחרות, כל עוד חלב אם הוא האוכל היחיד שלה) חלב-אם אמור להספיק, ולאחר מכן - כאשר היא מתחילה עם המוצקים - חשוב מאוד להקפיד לתת לה אוכל עשיר ברזל. כמו כן, חשוב לתת את האוכל העשיר בברזל בצירוף למאכלים העשירים בויטמין סי, ולא יחד עם אוכל עתיר סידן. אותו רופא אמר שאם מקפידים על אוכל עשיר בברזל, בדרך כלל אין צורך בתוספת, ושהוא אישית מעדיף את הדרך הזאת. נעמי אכן לא נזקקה לתוספת ברזל, לפי בדיקת גיל שנה שעשינו לה. עוד משהו שקראתי באיזשהו מקום, אני לא זוכרת את המקור ואשמח אם מישהי תאשר או תסתור את זה: למרות שזה כמובן חשוב מאוד לשמור על רמת המוגלובין תקינה אצל האם, כמות הברזל אצל האם איננה משפיעה על כמות הברזל בחלב-אם. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 28+)

דיאנה1

New member
גם אני שמעתי אותו הדבר והתכוונתי לא

לתת לבר ברזל, אבל ספירת דם שעשו לו מסיבות לגמרי אחרות הראתה שההמוגלובין שלו נמוך, וכן נתתי לו ברזל, בכמויות גדולות יותר אפילו. מאחר והברזל חשוב מאד להתפתחות המוח חשוב לגבות החלטה לא לתת תוספת ברזל בספירת דם שתודא שאין מחסור בברזל.

לדעתי צריך לבדוק - מה רמת הברזל אצל

אצלך. אנחנו נותנים ברזל מיום הלידה כמעט, נוריאל בן שנה ו-3 חודשים ולא רק שההמוגלובין שלו לא התייצב אלא הוא עוד ירד, ולדעתי הוא ירד כשנוריאל הפסיק לינוק. אז יש משקל חשוב מאד באמת בחלב שלנו, אבל כדי לבדוק את זה.

אתמול ביקרתי אצל הרופא ושאלתי על

זה.... אז ככה אצלנו מאז הברזל (לפני חודש) לאיתמר חזרו הגזים
וגם הלילות כבר לא מה שהיו פעם. לא ברור לי אם זה קשור אבל בהמלצת אסתר הפסקתי ביום ראשון, ואני מחכה לראות אם יש שינוי. הרופא אמר ששלא כמו שחשבו פעם אכן יש בחלב אם מספיק ברזל... אז לא לתת!!! מה שכן הוא אמר לי לעשות ספירת דם בגיל 9 חודשים שאז הברזל הוא הנמוך ביותר.... וזהו תחזיקו אצבעות שזה העניין... ולאיתמר יתחיל לישון כבר.... די הוא בן 5 חודשים וחזר לקום כל שעתיים....

כמה דברים...

ראשית - ישנם כמה סוגים של ברזל. כמו אצלנו כך גם אצל יונקינו - אם סוג אחד לא עושה להם טוב אפשר לנסות סוג אחר. שנית - בחלב האם אין הרבה ברזל אך הספיגה של המעט שיש היא טובה. ולסיום - חשוב מאוד לדעת שישנם נזקים חמורים שנגרמים עקב מחסור בברזל. מחסור של ברזל בבדיקת דם ניתן לגלות רק לאחר שהוא קיים בגוף במשך תקופה של חודשיים לפחות. אני לא יודעת למה יש כזו התנגדות בקרב המניקות לתת ברזל. יש אפשרות לתת ברזל יותר "טבעי" ולאו דווקא את הפריפל או הסוגים של בית המרקחת של קופ"ח, אבל לדעתי מאוד מאוד מאוד חשוב לתת ברזל. כמה טיפות של ברזל ביום יכולות לעשות הבדל משמעותי בהתפתחות תקינה של הילד.

תאי17

New member
נכון, היתה על כך כתבה לפני כחודש

שחוסר ברזל בשנה - שנתיים הראשונות יכול לגרום לנזק בלתי הפיך. אם אני לא טועה הנזק קשור לחוסר יכולת ריכוז ודברים הקשורים בכך. וכמו שנאמר בבדיקות שמגלים שההמוגלובין נמוך זה מאוחר מידי. אני אנסה לאתר את הכתבה.

מה זה למשל ברזל טבעי יותר ../images/Emo91.gif

אשמח לנסות, אני ממש לא רציתי לוותר על הברזל רק על כאבי הבטן והגזים

תיכנסי לחנות טבע ותבקשי לקנות

ברזל לתינוק - הם מיד יציעו לך לבחור מתוך שני סוגים אני חושבת. זה פשוט מבוסס על צמחים ולכן זה טבעי.

Almost me

New member
ברזל חשוב..

משרד הבריאות ממליץ להשתמש בברזל (הוא גם ממליץ להניק זוכרות) ולא סתם. רואים הבדל בהתפתחות אצל תינוקות שלא מקבלים ברזל ואלו שכן. מכיוון שהילדים שלי (כל השלוש מאות) סובלים משלשולים בעקבות הברזל, אני לא נותנת להם כל יום (ארבע פעמים בשבוע) אבל חייבים לתת.

אפשר לקבל שמות סוגים של ברזל טבעי?

הציעו לי בסופר פארם סוג אחד שעולה למעלה ממאה ש"ח... אני לא בטוחה שזה יהיה לנו טוב. יש עוד אפשרויות?

אני נתתי רק פעם-פעמיים.

גלי ינקה מלא ועד גיל חצי שנה הרופא אמר שזה מספיק. מאז שהיא התחילה לאכול מוצקים- הלכתי לדיאטנית, היא נתנה לי רשימת שילובי מזון שעשירים בברזל ומזונות המסייעים לספיגתו בגוף, וספירת הדם אישרה שזה מספיק. לאחרונה הספירת של ההמוגלובין אף עלתה יותר, ואני מאוד מרוצה מעצמי

Shellylove

New member
זה מאד חשוב

הכתבה שצורפה פה כקישור ממש הלחיצה אותי. שלי קבלה ברזל מגיל 4 חודשים, ינקה מלא עד חצי שנה ובכל זאת בספירה שעשינו בגיל שנה התברר שההמוגלובין נמוך מדי. היא מקבלת (עדיין) מנה מוגברת של ברזל ואנחנו במגמת עליה. אחרי שקראתי את הכתבה לפני חודש, רק הצטערתי שלא בדקתי קודם (המשפט "נזק בלתי הפיף" ממש עשה לי רע).

למעלה