תוספת בנייה

ash222

New member
תוספת בנייה

שלום,

בבעלותי דירה בת 60 מ"ר, ברצוני להתחיל תהליך הוצאת היתר בנייה עבור 40 מ"ר (כולל בתוכם 12 מ"ר ממ"ד)
הדירה היא על הקרקע, מבנה רכבות ישן, 2 קומות בסה"כ.
התחלתי תהליך מול אדריכל, כרגע אנחנו בשלב של בניית סקיצה ראשונית לתוספת.
הבעיה היא שאני די מתלבטת אם מבחינה כלכלית זהו צעד שאוכל לעמוד בו, ולכן אשמח למענה על מספר שאלות:

◄היטל השבחה- למיטב הבנתי ישנה אפשרות שאקבל פטור מהיטל השבחה כי השטח הכולל אינו עולה על 120 מ"ר, אך אם זאת האדריכל טוען כי יכול להיות שאצטרך לשלם סכום נכבד...
האם הקריטריון של גודל דירה אינו מספק? בנוסף, רכשתי את הדירה מחברת עמידר, האם יש לכך השפעה על היטל ההשבחה?
◄השתתפות השכן מלמעלה- הבנתי שישנה אפשרות שהשכן יכול להשתתף בעלויות הוצאת היתר הבנייה, אילו הוצאות מדובר?
◄הערכה כספית גסה- אני יודעת שלא ניתן לאמוד את התהליך בצורה מדויקת, עם זאת ברשותי כ-200 אלף ש"ח בלבד לכל התהליך (כולל הבנייה)
ולכן אשמח לדעת האם בכלל הסכום הזה יכול להספיק לי לכל התהליך, זהו נתון קריטי מבחינתי כי אם לא מספיק, לא כדאי לי בכלל להתחיל את התהליך.

אודה מאוד מאוד לתשובתכם המקצועית
אדווה

הרחבה ותוספת בניה לדירה בבית משותף.

עושה חכם האדריכל שלך ולא מבטיח שאכן יהיה לך פטור מהיטל השבחה.
מאחר ואם זה חל זאת אכן הוצאה כבדה הכי טוב יהיה מצידך לגשת למחלקת השבחה ואגרות
ולברר האם יש היטל השבחה שחל על הדירה שלך שלא שולם ואם כן לבקש הערכה.
אגרות בניה זה החלק "הזול" יחסית.

לגבי השכן למעלה - אין חוקים בעניין.
אם הוא לא בונה מעל או מנצל את הגג החדש לשימושו אין לו על מה לשתתף בהוצאות.
אם יעשה זאת בעתיד הרי שמן ההגינות שיחזיר לך על האלמנטים שכבר הכנת עבורו.

לדעתי 200K זה דיי גבולי. במיוחד לאור העובדה שמדובר על ביסוס והכנה של הקרקע.
במקרה כזה אין תחליף לקבלת הצעות אמיתיות מקבלנים.
במידה ואין בתוספת החדשה חדרים רטובים זה אמור להוזיל עלויות.

מאגר

New member
עלות הרחבת דירה

עלות הרכבת הדירה תעלה יותר מ -200 אלף ש"ח הוא גבולי מאוד, ולא מס השבח הוא הבעיה מאחר והדירה נקנתה מעמידר הרי שהיא בנויה על קרקע של מנהל מקרקעי ישראל או קרן קיימת ושם דמי ההסכמה עשויים להיות גבוהים יש לברר זאת במנהל לפני ההתחלה.
לגבי השתתפות השכן בהוצאות המצבים שונים ומשונים :
1 . השכן יכול להתנות את חתימתו בשימוש ביסודות כבסיס לקומה שלו. (היו דברים מעולם אם הוא "נשמה טובה" )
2 . השכנים בכניסה שלך יכולים לחייב אותך בשיפורים של הכניסה כתנאי לחתימתם.
לפני שאתה מתחיל כדאי לך לעשות שעורי בית ולברר את הדברים הבאים :
1 . כמה יהיה עליך לשלם למינהל או קרן קיימת למי שהקרקע בבעלותו.
2 . לברר בעירייה כמה מס שבח יש באמת אם יש
3 . לברר עקרונית עם הדיירים לגבי ההסכמה שלהם יכול להיות שחלקם ירצו לבנות במקביל ואז הוצאות התכנון והרישוי יוזלו.
4 . יש לבדוק בערשות המקומית האם האזור הזבה לא מיועד לפינוי בינוי בהתחדשות העירונית
לגבי העלויות 200 אלף ש"ח זה גבולי מאוד וזה תלוי בעלויות הביסוס ובנגישות לעבודה ועוד הרבה דברים שלא ניתן לראות אותם דרך המחשב בצורה וירטואלית

למעלה