תוספי תזונה

תוספי תזונה

מאז סיימתי להיות סטודנט (שנתיים) אני עובד בשגרה יומית של עד 12 שעות מול מסך מחשב. בבוקר אוכל ארוחה חטופה (סנדוויץ כלשהוא) ובצהרים ארוחה במפעל (לרב לא טעימה ובדר"כ לא כל כך בעלת ערכים תזונתיים גבוהים). בשנתיים אלו אני מרגיש שהמכונה שלי בעלת הרבה פחות עצמה ואני תולה את זה בתזונה שלי. מכיוון שאני ממש לא לבד בענין זה אשמח לשמוע מנסיונכם איך אוכל להוסיף תוספים למזוני על מנת שעוד כמה שנים לא יהיה מאוחר מדי...

רגע לפני

אולי שווה לך להתייעץ עם דיאטן/נית כיצד תוכל לאזן את המזון שאתה אוכל, לפני שאתה נצרך לתוספי תזונה שהם יקרים מאוד ופחות מוצלחים מתזונה מאוזנת לאורך זמן. כך למשל תוכל לראות כיצב לבנות לך תפריט יומי המתחשב במגבלות עבודתך. אולי שווה לך לשקול להביא אוכל משלך ולחמם אותו במקום העבודה? כך יהיה לך יותר טעים, תדע מה אתה אוכל ותוכל לאזן את זה בתפריט היומי שלך. או להביא משהו שישלים את ארוחת הצהריים הלא-מאוזנת (לדבריך) שאתה אוכל שם - כמו פרי, ירקות, אגוזים - תלוי כמובן במה שאתה אוכל ואוהב. אולי תוכל להכין לך כריך מזין יותר בבוקר שישביע אותך ויכיל מזון בריא יותר (נגיד, אבוקדו או טחינה על פני שוקולד או גבנ"צ)? התחושה שלך ש"המכונה שלך בעלת הרבה פחות עוצמה" בהחלט יכולה להיות קשורה לתזונה שלך. עבודה קשה בשילוב של תזונה לא מאוזנת יכולה לכלות את הצ'י (האנרגיה הזמינה שלנו) ואף להשפיע על יצירה של צ'י חדש. מרבית שיטות הטיפול של רפואה משלימה כוללות גם יעוץ תזונתי. אם היית מטפול פעם או שאתה מטופל בהווה, שווה לך אולי להתייעץ עם מטפל/ת שאתה מכיר וסומך. אם יש לך סבלנות לקרוא, יש גם ספרים שונים העוסקים בתזונה מאוזנת: תזונת האדם ובריאותו / יצחק בן אורי אכילה נכונה לבריאות שלמה / ד"ר אנדרו וייל הדיאטה הסינית / ד"ר ליאורה חוברה בהצלחה!

hal767

New member
אין תחליף למזון הבריא

גם את מכוניתך אינך מתדלק במים במקום בבנזין. השאלה היא האם יש לך מודעות לנושא ורצון לשפר הרגלים. תזונה צמחונית נכונה היא האידיאל, ע"פ תפיסתי, בתחום ההזנה הנכונה של הגוף. ככל שמתקרבים יותר לתזונה זאת, כך הגוף משתפר. הבצוע קל ופשוט ואפשר להתאים תזונה בריאה גם לסוג זה של אורח חיים. זה דורש הכוונה מקצועית. תזונה אינה כל תורת הבריאות. כדאי לך גם ללמוד להפעיל נכון את הגוף ואת מערכת הנשימה ולאזן את עבודתך בפעילויות מהנות שונות. השילוב של הנ"ל ישפר מאד את איכות גופך ואיכות חייך.

למעלה