תוספי מזון

תוספי מזון

קניתי תכשיר הנקרא קלצימט פלוס 800 - טבליות סידן ציטרט מלאט עם מינרלים וויטמין ד האם ציטראט מלאט זה חומצה מלית??

linar1

New member
ניצת, נראה לי שאת קיבלת מוצר שונה

מחומצה מלית או באנגלית MALIC ACID. אז קודם כל צריך לבדוק האם זה השם שמופיע על האריזה - אחרת אני חושבת שכדי לגשת ולבקש תוסף שכולל מפורשות מרכיב של MALIC ACID. אני מצרפת לך לינק למידע על החומצה באנגלית והשימוש להקלה בתסמיני פיברו' : http://www.healingwithnutrition.com/fdisease/fibromyalgia/magnesiumstudy.html לילה טוב, LINAR

אז ככה: מלאט אומר שיש חומצה מלית

בפורמולה. הנה קישור למידע על המוצר החומצה המלית משפרת ספיגה של מגנזיום וגם של סידן. מוצר זה מיועד לפי הכתוב עליו למניעת אוסטיאופורוזיס בגיל המעבר. מן הסתם הוא מתאים לכל מי שחסר להם סידן. מה שחסר אצל חולי פיברו זה בעיקר המגנזיום - רעו הטוב של הסידן. מוצר זה מכיל גם מגנזיום, אך קרוב לודאי שלא בכמות מספקת עבורנו. פשוט תשימי לב לכמויות: כמה חומצה מלית? כמה מגנזיום?

תודה לך נאוה, תבורכי על הידע

קלצימט פלוס 800 : התכשיר מכיל בכל טבליה: 50 יב"ל ויטמין ד 200 מ"ג סידן (סידן ציטרט מלאט) 25 מ"ג מגנזיום 25 מ"ג אשלגן. המינון הממולץ הוא 2 טבליות עם ארוחת בוקר ושתי טבליות עם ארוחת ערב. בנוסף אני נוטלת מגנזיום שכל טבליה בו מכילה 250 מ"ג. המינון המומלץ טבליה אחת לפני השינה. (נראה לי שגורם לי לכאבי בטן) ואני גם נוטלת COQ-10 טבליה אחת של 50 מ"ל עם הארוחה. ***** שאלה כללית: האם נטילת סידן מיותר עלולה להזיק? לא נראה לי שיש לי מחסור בסידן וגם בדיקות צפיפות העצם תקינות לחלוטין ובכל זאת המליצה לי הנטורופטית ליטול גם סידן. האם יש אחידות דעים לגבי הנושא??

חשבתי שעניתי - אולי לא שלחתי?

מצטערת, הילד חולה כבר המון זמן, כשבוע היה ממש קשה עם האוזן. עוד לא סיימנו אבל... זה הרבה יותר טוב!! הייתי כל כך מרוכזת בו בשבוע האחרון ששכחתי פגישות, ולא עניתי על מיילים ומסרים. כאן השתדלתי לענות אבל הנה... פיספוס. עודפי סידן עלולים להתיישב ברקמות פנימיות ולעשות נזקים, שלא לדבר על הכליות שצריכות לסנן.... מקובל מאוד לקשור את ההשלמות התזונתיות של סידן ומגנזיום. יש חשיבות לאיזון של חומרים כי עודף באחד יכול לגרום לחוסר באחר. יתכן שהיא מצאה אצלך גם סיבות למתן סידן. המחסור העיקרי אצל חולי פיברו הוא המגנזיום, ומלבד העובדה שהוא נלקח לבדו בדרך כלל, אנחנו לוקחים כפול מהמקובל. אני מציעה לשאול אותה למה היא נתנה לך גם סידן.

למעלה