תוספי מזון

אורה48

New member
תוספי מזון

שלום לכולם קראתי מעט מן הדיונים על תוספי תזונה בעד ונגד וזה בההחלט גורם לחשיבה מחודשת. האם יתכן שמחד תוספים יעזרו ומאידך יזיקו? לדוגמא: הומלץ לי ע"י נטורופט לקחת מולטי ויטמינים, אומגה 3-שמן דגים ואבץכל יום וכן בי 12 פעמיים בשבוע. למטרה שהוא נתן ראיתי שיפורים. אך הרגשתי תופעות חדשות של כאבים במפרקים ותחושות שמרגישות כמו איזה דלקת כללית שמסתובבת בעצמות, בגידים... ומתוך קריאה בפורום ובכתבות גיליתי שזאת תופעה אפשרית. שהויטמינים עלולים לגרום להתפרצות של כל מיני מרעין בישין. אז מה לעשות בכל דרך אסבול. האם זה ישנה תוספים איכותיים יותר?

0 אור 0

New member
המטרה של טיפול מקצועי

הינה לתת ליווי לאחר ההמלצות. חשוב מאד ליידע את הנטורופת על התחושות שאתה חש, מכיוון שהוא זה שתשאל אותך, מכיר את בעיות והסיבות לכך שהוא רשם תוספים אלו, הוא יוכל להתייחס ולהגיד לך מה המלצתו. בדרך כלל תופעות של התפרצות כל מיני צרות ישנות זה לאו דוקא מויטמינים אלא תגובה לניקוי רעלים, כך שזה נשמע לי דוקא די מוזר. אולי מישהו אחר פה בפורום מכיר ויתייחס,ועדיין ההמלצה הכי חשובה שלי היא לחזור למטפל שלך, אפילו טלפונית ולהתייעץ אתו.

מחזק ומוסיף-

מחלות זה טוב. הרגילו אותנו להוריד חום, ולהשאר כמה שיותר בריאים, אבל מחלות אקוטיות, כמו שפעת למשל, הן מחלות חיוביות, שאומרות שלגוף יש מספיק כח להעלות חום, להרוג את החיידקים, ולפנות רעלים. כשהגוף לא מספיק חזק, מאורח חיים או מתרופות שונות שנלקחות, נוצרות מחלות כרוניות שונות- מהן כדאי דווקא להמנע. אולם כשהגוף מתחזק (הגיוני שלאחר נטילת מולטיויטמין), הוא מתחיל לעבוד, לפנות רעלים, ולהלחם בחיידקים שמסתובבים להם ברקמות השונות. עם זאת, כפי שציינה אור מעלי- חשוב לידע את המטפל- סביר להניח שהוא ידע יותר למה לצפות, בהתאם להיסטוריה הרפואית שלך, שהוא בוודאי מכיר טוב יותר מאיתנו. הרבה בריאות! שלומי

hal767

New member
תוספי מזון אינם מזון

לכן יש לכנותן "תרופות", וכן, עלול להיווצר נזק, ובמקרה הזה גם שיבושים תזונתיים, כתוצאה מצריכתם. אני בדעה שכל שאדם צריך מבחינה תזונתית הוא יקבל בדרך המייטבית באמצעות תזונה טבעית מתאימה.

freearth10

New member
בהחלט יתכן

כשלוקחים תוספי מזון כדי להקל על בעיה מסויימת, הם עם הזמן יעזרו לרפד את הסיבה שבגללה התחלת לקחת את התוספים. מאחר שתוספי המזון הם עזרה חיצונית ולא מטפלים בסיבה שבגללה הופיע בכלל חוסר האיזון, אם זה כל הטיפול הגוף מתישהו שוב יזעק: הצילו! לדעתי מה שאת צריכה זה טיפול בגופנפש עם/בלי תוספי המזון.
מאיה

0 אור 0

New member
ברוכה החוזרת ../images/Emo140.gif

כשאני נסחפת לענות בדיוק תשובה מול שאלה, ממבט צר שמתייחס לנקודה מסויימת, את תמיד מזכירה לי את הראיה ההוליסטית, את המבט הרחב יותר, את ההיבטים הנוספים והחשובים שאסור להתעלם מהם, וזאת באמת הרפואה המשלימה=השלמה=ההוליסטית תודה

אורה48

New member
תשובה לעונים

תודה לכולכם על ההתיחסות. חזרתי לנטורופט שלי עם רשימת התוספים- רשימה שהוא נתן בקמצנות, גם הוא לא מנדב מהר מידי את השימוש בתוספים- ועל פי דעתו לא מהם יש לי את הכאבים. אני רוצה לספר לכם ש-10 שנים פעלתי על פי שיטתו של ד"ר איידלין של פירות וירקות חיים בצירוף דג בצהריים או חלבון מן החי אחר ומידי פעם צומות רפואיים שבימים אלה הייתי על מים בלבד, (הגעתי עד 9 ימים) וזה היה נפלא. והייתי ממש בחיוניות מלאה.הרבה מחלות שהיו לי פשוט נעלמו. כמו מיגרנות גב תפוס , דלקת מפרקים ועוד. רק לפני כשנתיים חזרתי לאכול חיטה ופחמימות וגם דברים לא בריאים כמו עוגות וכו' ואז על מנת לחזור לתלם הלכנו לדר' אשחר ושם למדנו על הנזק של החומציות הנגרמת מהחלבון מן החי התמדנו שנה על פירות ירקות חיים ואגוזים למיניהם, אך לצערי כלכך נחלשתי והייתה לי נשירה היסטרית. לא הייתה לו תשובה למצבנו(לבעלי הייתה תגובה שלילית אחרת) עזבנו ועברנו לנטורופט אחר. שמתוך למידת ההיסטוריה שלי החזיר אותי לאכילה של חלבון מן החי ותיגבר בתוספים,למרבה הפלא חזרתי לעצמי,עדיין לא לגמרי, אבל בהחלט על הגל. אבל אליה וקוץ בה... אורה

harduf9

New member
תזונה בריאה לכולם

אורה שלום מנסיוני (מעל 14 שנים של טיפולים) אין תזונה אחת שהיא נכונה לכולם. כמ שציינת, חוסר בחלבון מהחי במקרה שלך גרם לחולשה ונשירת שיער, אצל בעלך התגובה הייתה שונה. ישנם אנשים שחלבון מהחי ממש מזיק להם. כנ"ל לגבי חיטה, תירס, חלב ועוד. לגבי תוספי תזונה, הספציפיים שציינת אינם גורמים לסימפטומים שהזכרת, אך יש תוספי תזונה שכן עלולים לגרום לתופעות לוואי. וכן, יש חשיבות רבה ואפילו רבה מאוד לאיכות התוספים. למשל אומגה 3 עלולה להכיל כספית, עופרת, ארסן ועוד. רעלים שבהחלט יגרמו לכאבי פרקים, כאבי ראש, ליחה, פריחה, עייפות ועוד. וכמו שמאיה כתבה, יש גם הנושא של הגופנפש, אפילו אני שאני מדגיש מאוד את חשיבות התזונה ותוספי התזונה יודע שאדם שנפשו חולה יהיה חולה. כנ"ל לגבי תזונה שמורידה ביגון שאולה. מבחינתי עדיף לאכול מדי פעם ג'אנק ולא להרגיש אומללים או מקופחים. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה