תוספי מזון

גל אור2

New member
תוספי מזון

היי לכולם. אני מתאמן כ-חצי שנה (אולי קצת יותר) ואחרי כל אימון אני מקפיד לאכול טונה (בשביל החלבון כמובן) ועוד כמה דברים שלא חשובים כרגע. למה אני אומר לכם את זה? ליד ביתי פתחו חנות של "שייקים", בשייק יש הרבה חלבונים (מה שטוב אחרי אימון), ולטענם השייק מכיל הרבה ויטמנים- ובקיצור ממש בריא. אני באופן אישי נוהג להיות סקפטי, במיוחד שמדובר בדברים כאלו. שמעתי הרבה מאוד ביקורות שונים מאנשים שונים על המוצרים האלו, כמו כן שמעתי שאין מחקר מדעי שתומך בזה כיום. בקיצור, אני מבולבל. כל ההקדמה הזאת היא בשביל לשאול אותכם מה אתם חושבים על התוספי מזון האלו? (הם גם באים בטעמים שונים, כמו: שוקו, בננה, וניל וכו') מדובר כאן במוצרים של חברת "הרבלייף" (Herbalife), הבנתי שזו חברה בעלת שם טוב, אבל בכל זאת אני חשדן לדבי המוצרים שלה מהסיבה הפשוטה- שזה לא כל-כך טבעי. כל תגובה תתקבל בברכה! בתודה, גל. נ.ב. אני בן- 16, מרוצה מהגוף שלי.

0 אור 0

New member
תוספים ובריאות

בעקרון, הנכון ביותר הוא לקבל את כל אבות המזון אך ורק מתזונה נכונה וטובה. כל שוק התוספים התפתח מכך שאנשים אוכלים לא בריא מספיק ולכן מפתחים חוסרים. כל אחד פה יענה לך מתוך הגישה האישית שלו לנושא. אני אישית לא מתנגדת עקרונית לתוספים , אבל מאמינה שלפני שמתחילים לזרוק כסף (המון) על תוספים, צריך קודם כל לקבל יעוץ תזונתי, לשפר את התזונה, ורק אז ורק אם אובחן מחסור מסויים - ניתן להוסיף לתקופה מוגבלת תוסף. כל זה היה לגבי תוספים כמו ויטמינים ומינרלים. מה שאתה מדבר עליו אינו תוספים אלא תחליפי מזון - אני מאד לא ממליצה להחליף את התזונה הרגילה שלך באבקות, זה עלול לפגוע בתפקוד מערכת העיכול, וזה בודאי נחות יותר מאשר תזונה מלאה ובריאה.

תוספים

שייק חלבון לא מאוד מומלץ. הוא עלול לפגוע, כפי שציינה אור, במערכת העיכול, וממש בריא הוא בטוח שלא- הוא עשוי ממי גבינה והרבה חומרים סינטטיים. אחרי אימון לאכול טונה זה מעולה, אתה יכול לאכול גם ביצה, ולהקפיד לצרוך חלבון גם בערב (תלוי מתי אתה מתאמן), ובימים שאתה לא מתאמן- הגוף בונה את עצמו כל הזמן. לגבי הרבלייף- אנחנו לא מתייחסים לחברות, אבל יש לי השגות לגבי ההבנות שלך לגביה. לא ציינת אם אתה מנסה לפתח גוף, אבל גיל 16 הוא בדיוק הגיל שבו הייתי ממליץ על תוספים, בעיקר לא אם לא מדובר בספורט מקצועי, או ממש פיתוח מסה. חשוב להקפיד על אוכל בריא וטרי, פירות וירקות ודגים מלאים, קטניות וכו'. כדאי לך להתייעץ עם מישהו שעוסק בתזונה (לא בבתי טבע), שימליץ אותך לתזונה בריאה שתתאים לפעילות שלך.

גל אור2

New member
וואו! ממש תודה לכם

תודה למגיבים, בהחלט הובהר לי במה בידיוק מדובר. ובהתייחס למה ששאל "שלומלומי", אני רוצה לומר משהו: כן, אני מתאמן כחצי שנה על מנת לפתח גוף יפה ומעוצב (במידה מסויימת). החלטתי לבדוק את העיניין של השייקים היות ומן הסתם יש למוכר אינטרס לא קטן לרכוש את האמון שלי. מה גם שאיני מבין גדול בתזונה כך שאין לי את הכלים להתמודד איתו. ועוד משהו קטן, כתבת: "אבל גיל 16 הוא בדיוק הגיל שבו הייתי ממליץ על תוספים", היית ממליץ? או שפשוט זו טעות הקלדה?
וסליחה שאני נודניק ...

harduf9

New member
אני מהצד של התומכים בתוספים אבל

ממש לא כשמדובר באבקות חלבון. רובן, עשירות מדי, מינון גבוה של חלבון ומינון כזה לאורך זמן פוגע בכליות. בגילך אני בעד להקשיב לגוף למה שהוא צריך מהמזון, האמת שבכל גיל, אבל בגיל 16 יתכן שהאינסטיקנט של הגוף שך מה שטוב לו עוד לא נהרס או לא נהרס כליל. בכל אופן דרך טובה לפתח הקשבה לגוף בנושא תזונה היא להתחיל בכך שלא תאכל ג'אנק פוד, כלומר ממתקים, חטיפים, משקאות מוגזים וכל הזבל שמוכרים במקום אוכל, בגדול כל האוכל המוכן לא בריא. מה שכן פירות, ירקות, דגים, ביצים, בשר, אגוזים וקטניות הן מזון טוב. מים הם השתייה הכי טובה. גם אני ממליץ על מפגש, סביר להניח שאחד יספיק בשביל להתאים לך תזונה ובמקרה הצורך גם תוספי תזונה, הכיוון של תוספי תזונה מבחינתי הוא הקטנת הנזק בעיקר הנזק החימצוני. ולגבי הרבלייף, גם לי יש את אותן ההשגות כמו לשלומלומי. בריאות שלמה גיא הרדוף

אשכר

New member
בשביל גוף יפה ומעוצב לא צריך לטחון את השרירים

אתה יכול להשיגג תוצאות נהדרות עם יוגה, אומנויות לחימה, עבודה בחקלאות, ופשוט להפעיל את עצמך במקום לתת למכונות ולנוחות לעשות את העבודה במקומך. אם תעבוד באופן מסודר 2-3 ביום (עבודה אמיתית עם משכורת, מהנה, ועם פעילות פיזית) - תוכל להגיע לגוף שרירי ומעוצב גם בלי ה"אימון". ומכיוון שהגוף שלך ידרש לעבוד כדי להפיק תוצאות בחיים, הוא יבנה את עצמו בהתאם, ובצורה יותר "מתאימה" לחיים. הוא (הגוף שלך) גם יאמר לך, בדרך של תחושות, טעמים, רעב, וסימנים אחרים, מה אתה צריך לאכול וכמה. לאכול כל מיני אבקות ותערובות עם תויות אופנתיות לא בהכרח יעזור, ואולי גם יזיק.

0 אור 0

New member
אני מתחברת מאד עם ההמלצה על יוגה ואמנויות

לחימה, אבל ההמלצה לעבוד בעבודה פיזית די בעייתית. עבודה פיזית קשה מדי ולא מואוזנת עלולה להביא בדיוק לתוצאה ההפוכה - במקום התחזקות הגוף בצורה מאוזנת , יגרמו נזקים וכאבי גב. במיוחד צריך להזהר עם המלצה כזו כאשר מדובר בבן 16. ולגל - שים לב שהמדריך שלך באימון עבר הכשרה מתאימה ובונה את האימון בהתאם לרמתך ולגילך

hal767

New member
חלבון

1-אני מצרף קישור למאמר שלי בנושא. מקווה שיעזור לך. 2-אני לא יודע על סמך מה קבעת שלחברת "הרבה לייף" יש שם טוב. לי ולאנשי מקצוע רבים אחרים יש דעה הפוכה בנושא. מה שיש לה טוב זה יחסי ציבור.

למעלה