תוספי מזון

תוספי מזון

שאלה כללית וללא קשר לשאלתי הקודמת. על מה יש לדווח לרופא המטפל - אם אי אפשר להתייעץ איתו עליהם? מניסיון: "חיידקים טובים" עוזרים למניעת תופעות הלוואי של האנטיביוטיקות למיניהם. ואם זה כן, אז אולי גם תוספים אחרים? האם ידועים ההשפעות של "מחזקי מערכת החיסון" למינהם? ואם הם עושים משהו למי שבד"כ בריא, מה הם יכולים / עלולים לעשות למי שמערכת החיסון שלו "יותר מדי טובה"? דהיינו לחולים במחלות אוטואימוניות.

lightflake

New member
לאילו "מחזקי מע' חיסון" אתה מתכוון?

עד כמה שזכור לי התכשירים הצמחיים העקריים (אכינצאה פרופוליס ויטמין C..) לא הראו יעילות מוכחת במחקרים לטווח ארוך במניעת מחלות. חיידקים.. פשוט האנטיביוטיקה הורגת גם את מי שלא צריך להרוג אז יש כאלה שאומרים להחזיר אותם בתוסף.. לא צריך לדאוג עד כדי כך כי החיידקים האלה נמצאים באויר ובמזונות שונים (מזונות שתוססים כמו ירקות כבושים ביתיים ויוגורטים) ובבן אדם בריא הם חוזרים לשגשג.

כל מיני

"כמה שזכור" זה לא מספיק טוב. יש כל מיני תוספים של כל מיני חברות ל"שיפור מערכת החיסון" ולא רק הצמחים שציינת. השאלה שליהיא לגבי יתרון בשימוש או ההפך - שימוש יכול להזיק. לגבי החיידקים. תשאל מישהי מבוגרת ממך ואולי תקבל הסבר. אין לי ספק, וזאת מניסיון רב-פעמי, שתוספת של "חיידקים טובים" מונעת בעיות שנגרמות מנטילת אנטיביוטיקה.

השאלה לא ברורה .

אין "מחזקי מערכת חיסונית" שהוכחו מדעית וממילא הם לא יעשו דבר ( יש מאמר מעניין של ה-FDA בענין ) מערכת חיסונית יותר מידי טובה כגורם למחלה אוטו אימונית - זו תיאוריה מענינת ... לרופא המטפל צריך לספר הכל . (יש לנדב מידע ולא לחכות שהרופא ישאל- לרופא משפחה במרבית הקופות יש חמש דקות לשוחח איתכם )

שוב, המון תודה

אפשר לקבל קישור למאמר של ה-FDA? בקשר לתיאוריה - אין לי הוכחות לא לכאן וגם לא ללהפך. מה שאומר שאולי (רק אולי...) היא לא מופרכת... עכ"פ אני לא מסתמכת עליה.

למעלה