תוספים

תוספים

שלום, בן זוגי לוקח על דעת עצמו 11 סוגים של כדורים טבעיים: אבץ ויטמין B שמרי בירה מגנזיום שמן כבד-דגים Mcga Acidophilis ליקופן Nolergy Pycnogenol Alpha Lipoic Acid קו אנזים Q10 יש לציין שלבן זוגי אין שום בעיה בריאותית (טפו טפו טפו) הכל אצלו בסדר. האם זה בסדר לקחת כל יום 11 כדורים? האם מותר לקחת אותם בלי להתייעץ עם אף אחד? בלי לעבור בדיקות? הוא טוען שאם זה טבעי אז זה רק לטובתו.... אני (שאינני אוכלת פירות וירקות) הלכתי לתזונאית והיא אמרה לי שאני צריכה לקחת כדור מסויים שיש בו את מה שאני צריכה, ומבדיקות שאני עוברת מפעם לפעם אני בסדר ואין לי חוסר בכלום ולכן העובדה שהוא לוקח כ"כ הרבה כדורים מטרידה אותי. אני לא מכירה אנשים שלוקחים בכלל ויטמינים סתם אלא אם הם מצוננים (ויטמין C) או בהריון....בקיצור נשמע לי לא הגיוני.... אשמח לתגובתכם המהירה....

dudusapir

New member
לממן את חברות הויטמינים זה תמיד טוב

אני טוען שאת רוב הויטמינים והמינרלים והחידקים הטובים ניתן למצוא באוכל. היום גם חלק מהאוכל מנופח בויטמינים גם ככה. ככה שלדעתי לא ממש חסר לו כלום גם בלי זה. הרבה אנשים לוקחים ויטמין C לפני בוא החורף כדי למנוע התקררות ושפעת. ישנם כאלו שלוקחים מולטי ויטמין שיש בו הרבה ויטמינים ומינרלים בכדור בודד אחד. רצוי לעשות בדיקות ואז באמת לראות האם חסר לו משהו בגוף.

slepax

New member
איזה בדיקה אחת ניתן לעשות שתגיד בדיוק מה חסר?

מעין רשימה על ויטמנים/מינירלים כמה יש וכמה צריך? למיטב ידיעתי את הבדיקה עושים באופן ממוקד ולא באופן גורף.

ינוקא1

New member
מצטרף לדעת קודמי.

אני חושב שה"בעיה" האמיתית שלו זו חרדה או קצת אובססיה - וזה מה שגורם לו ללקיחת כל התוספים הללו. בכל אופן , אם זה עושה לו הרגשה טובה - אז שימשיך. למרות שזה לא בהכרח בריא , עדיף שהוא ימשיך לקחת מאשר שהוא יפסיק ואחר כך יהיה בחששות. אם הוא ימשיך להוסיף עוד ועוד - כדאי לדבר איתו שיפנה לטיפול שיעבוד יותר על הצד הנפשי.

hal767

New member
בן זוגך פוגע בבריאותו

זה ממש חוסר אחריות לנהוג כך. את כל שהגוף צריך יש במזון טבעי נכון. התוספים אינם מזון, הם חיקוי עלוב ולא מוצלח למזון נכון. לתוספים אין את התכונות שיש למקבילים להם שנמצאים במזון טבעי. צריכתם מפירה איזונים בגוף, פוגעת בכליות ובכבד שצריכים לעמול קשות כדי לסלקם, והם בהחלט יכולים לגרום לתת תזונה ולמחלות. גם צריכת ויטמין c, כביכול נגד צינון היא אשליה ויש בצעד זה כדי להזיק.

למעלה