תוספים למינהם....

• פותח הנושא GTC
  • פורסם בתאריך

GTC

New member
תוספים למינהם....

הי, עקב בעיית זרע קשהההההההההה!!!! הומלץ לי לקחת את הויטמינים הבאים: ויטמין E ביחד עם סלניום (בקפסולה אחת)- פעמיים ביום אחרי אוכל. אבץ- פעמיים ביום אחרי אוכל. ליקופן- פעם ביום אחרי האוכל רק בבוקר. Q10- פעם אחת ביום אחרי האוכל בבוקר. אבל מה, אני חושש לקחת את זה מבלי להתייעץ עם רופא, ראשית האם אפשר לקחת את הנ"ל מבלי חשש (ז"א אני פוחד מ"כל המוסיף גורע") עם מי אפשר להתייעץ בנושא (אם זה הפרום המתאים אז קבלי את התנצלותי)? אני גבר בן 33 , בריא , לא לוקח תרופות, אבל עם כליה אחת עקב ת"ד (תאונה לפני 26 שנים). תודה מידע נוסף: LH -1.5, FSH-3.8 יחידות (IU/I) , טסטוסטרון TOTAL ברמות 2.79 (קצת מתחת לנורמל בערכים NG/ML) , טסטוסטרון BIOAVAILABLE ברמות 1.13 (בערכים NG/ML) ,טסטוסטרון% - 40.4,

לא יזיק

השאלה אם יועיל, מה בדיוק בעית הזרע? אתה בטיפול במרפאה מומחית לעיניין? ה-BT שלך תקין וזה מה שחשוב. אני מניחה שאתה שמנמן ובגלל זה הטסטוסטרון עצמו מעט נמוך, אבל ה-BT, שהוא החשוב, תקין לגמרי.

שמנמן אני ממש לא.

אני בגובה 1.92 על 80 קילו של שרירים
כן אני מטופל אצל אורולוג שמומחה לפריון הגבר אבל הוא לא כלכך התייחס להורמונים וצחק על התוספים.אשמח לשמוע כל כיוון תודה

GTC

New member
השתמשתי בניק לא שלי בטעות אבל

זה אני

הייתי חוזרת

הסיפור שלך קצת משונה. האמת היא שאני לא מומחית לעקרות גברים. ה-LH וה-FSH התקינים לא מצביעים על בעיה הורמונלית באשכים. אם קיימת בעיה ביצור הטסטוסטרון (ולא ספרת מה קורה בתחום של הפעילות המינית), אזי ה-LH היה צריך לעלות. אם נגרם נזק כלשהו לתאים שמייצרים זרעונים, אזי ה-FSH היה צריך להיות קצת מוגבר. לעתים קרובות רואים עליה בשניהם. לעיתים, אין זרעונים בגלל בעיה מכנית של חסימה בצינוריות הזרע. אבל אז הייתי מצפה לא לראות זרעונים כלל. אפשרות נוספת היא שיש באמת בעיה הורמונלית, וכאן אולי הטסטוסטרון המעט נמוך תומך, אבל בעיה זו מקורה בבלוטת יותרת המוח ובל כך LH לא מוגבר. הבעיה היא שה-BT תקין, דבר שלא תומך בקיום של בעיה הורמונלית. אני לא כל כך יודעת להגיד לך. אישית הייתי חוזרת על כל הפראמטרים הללו, ובעיקר פונה למישוה שבאמת מומחה לתחום. למיטב ידיעתי, יש מעט מקומות שמטפלים בכך בצורה רצינית, אחד מהם הוא המכון לפריון הגבר בבית החולים שלנו. ובאופן מפתיע, מי שעובד שם הם דווקא גינקולוגים ולא אורולוגים.

למעלה