תוספות

margar

New member
תוספות

בתי בת 5 חודשים אוכלת מטרנה בלבד. הייתי רוצה להתחיל לתת לה ירקות ופרות, אך לא יודעת ממה להתחיל ואיך להכין. זקוקה לעצה. תודה.

גילור

New member
אשית, ההמלצה היא לחכות לגיל 1/2

שנה. לה לא משעמם המטרנה. זה אנחנו שרוצים שיתנסו בסוגי מזון נוספים. חכי עוד טיפה. ועם מה מתחילים? רצוי עם ירקות לא ממש מתוקים וכאלה שלא ידועים כאלרגנים: קישוא, גזר, תפ"א. נסי להתחיל כל ירק בנפרד למשל יומיים ואח"כ ניתן לערבב ביניהם. בשלב מאוחר יותר מוסיפים גם עוף או הודו - אבל לא בהתחלה. איך מכינים? מרתיחים במים עד שמתרכך ומרסקים לכדי מחית.

mishelli

New member
גם בטיפת חלב המליצו לי להתחיל בגיל

חצי שנה. עם עידן, חמישה חודשים, עם גילי חצי שנה. אני לא יכולתי להתאפק ונתתי לגילי לטעום קצת גרבר והוא ירק את זה. בגיל חצי שנה הוא כבר הסכים, ועד עכשיו הוא מאד אוהב.

hal767

New member
תוספות לתינוק

מאחר והתינוקת לא יונקת ותחליפי החלב המוכנים,רחוקים מלהיות מזון טוב,כן כדאי להוסיף לה מזון אמיתי ובריא. מיץ פירות אורגניים יכול להיות התחלה טובה. מדובר על פירות מתוקים בלבד. לעונה הנוכחית יתאים מיץ אבטיח,מלון ובהמשך מיץ ענבים. מתחילים עם פרי אחד,בכמות קטנה ורואים את תגובת התינוקת. המיץ הזה יהווה ארוחה בפני עצמה,על קיבה ריקה ולא תוספת לארוחה הרגילה. ככלל פירות תמיד אוכלים על קיבה ריקה,לא קינוח וללא תוספות. בשלב הבא,מיץ ירקות. ממליץ על מזון אורגני,הנקי מכימיקלים ועשיר יותר מבחינה תזונתית. מומלץ לא לתת מזון מבושל לתינוק. ההמלצות הנ"ל הן כלליות ,מאחר ואינני מכיר את המקרה. אפשר ,כמובן, לבנות זאת אחרת אם זה לא מתאים.

גילור

New member
ההמלצות שאתה נותן מטעות ואינו

בריאות!!! עם כל הכבוד לידיעותיך ולהכוונתך, מדובר כנראה כאן באמא טריה שמבקשת מידע בפעם הראשונה שהיא שומעת אותו!!! אתה סותר את כל המלצות משרד הבריאות והרופאים הקונבנציונליים ואתה עלול לגרום לנזק לתינוק! זהירות מהמלצות כאלה! חמודה, לא לתת מיצי פירות כשלב ראשון! א. חשוב להרגיל את הילד למזון ולא למיצים מתוקים. חשוב לטחון לו את הפירות כדי שילמד לט לאט לאכול מרקום אחר. ב. במיצי פירות אין כלום, אבל כלום חוץ מהסוכר של הפרי. אין בזה סיבים כמעט, אין בזה ערכים תזונתיים כמעט בכלל כי תהליך המיצוי הורס כל חלקה טובה בפרי ובעצם חוץ מקלוריות ריקות אין בזה כלום (ועזבי לרגע את זה שלפי הטבעונות והנטורופתיה מיצי הפירות מנקים את הגוף. אצל תינוקת בת 5 חודשים אין מה לנקות). ג. בהחלט לא מומלץ להתחיל עם הפירות שהאדון הציע לך. לא בכדי אומרים להתחיל דווקא עם תפוח, אגס, בננה. הם המומלצים להתחלה, אבל שוב - רק אחרי שניסית ירקות! ד. סיכוי סביר שילד יתרגל למתוק אם תתני מיד בהתחלה מיצי פירות ולא ירצה לאכול אח"כ ירקות שטעמם אינו תמיד מתוק.

תוספות

בהתאם להמלצת משרד הבריאות ובהתאם להתפתחות מערכת העיכול מומלץ להתחיל פירות וירקות שהם המזונות הראשונים מגיל 6 חודשים. מתחילים בפרי אחד מרוסק היטב בכפית ועולים בהדרגה ל-2 כפיות, 3 וכן הלאה. אחרי מספר ימים אפשר להוסיף לפרי הראשון פרי נוסף באותה צורה , מתחילים בכפית ועולים בהדרגה. סה"כ כדאי לערבב עד 3 פירות כדי לשמור על טעם יחודי וללמד את התינוק שיש מגוון טעמים לפירות. באותה מידה אפשר להתחיל עם ירקות מבושלים באותה דרך- גזר, קשוא, תפוח אדמה. בהמשך אפשר לגוון עם דלעת, בטטה ועוד. לא מתחילים מספר מאכלים חדשים באותו יום כדי שאם תתפתח רגישות או אלרגיה אפשר יהיה לזהות את המזון החדש ולהמנע ממנו בהמשך.

מתי כדאי להתחיל?

יפה שלום, רציתי לשאול האם כדאי לתת לתינוק כשהוא רעב או כשהוא שבע? אמרו לי שלא כדאי שהוא רעב כדי שאם לא יאהב יהיה עצבני... כשמנסים לראשונה מתי את ממליצה להתחיל לתת? ועוד שאלה: בקשר לירקות האם כדאי להרגיל תבלינים לילדים? אני יודעת שעדיף לתת רק ירקות ולא להרגיל להרבה מלח, אך האם לא יווצר מצב שבו כל פעם נצטרך להכין לילד אוכל משלו בנפרד ולא מה שכל המשפחה אוכלת (שכמובן אין מצב לאכול בלי מלח ושאר התבלינים) תודה ויום טוב

מחשבות

New member
האם לתת ברעב או שובע זו שאלה שכלל

לא צריכה להשאל. שאלה מוזרה ברמות. אם לא יאהב כשרעב, יאהב כששבע? ואם לא יאהב כשרעב, אבל יבין ששובע זה סימן לאכול עוד ויגדל להיות הר אדם חולני, זה עדיף?

התכוונתי שאם יהיה רעב ולא יאהב

יהיה עצבני כי יחכה לאוכל הרגיל שלו, התכוונו שבמתן משהו חדש לילד הילד צריך להיות רגוע.... ומדובר בטעימות לא במתן אוכל בכמות גדולה, כך שלא מרגילים אותו עדיין... והתגובה לא הייתה במקום בסך הכול שאלתי, אפשר לענות בצורה אחרת... לא ממש נותן חשק לשאול עוד שאלות...

מחשבות

New member
אז אני מתנצל. רק רציתי לומר שהיום

יש מודעות יתר לכל מיני דברים, יותר מדי דעות ויותר מדי הססנות. אפשר לחדש לילד יחד עם האוכל שהוא אוהב ואז לקשר ביניהם קישור חיובי בתודעה שלו.

תוליק 1

New member
מהנסיון שלי

התחלתי בגיל 6 חודשים ולא דקה אחת לפני כן. התחלתי בגזר מבושל היטב אבל רק בנסיון של כפית או שניים וטחון היטב היטב אח"כ בטטה, תפוח אדמה. קישוא תמיד נראה לי לא לעניין ונותן טעם די מגעיל לבישול אבל זה עניין של העדפה אישית. עפ"י הנחיית האחות בטיפת חלב לא כדאי לתת רק ירקות כתומים כי זה יכול לגרום לצהבהבות של עור התינוק אבל אני לא ראיתי שום צהוב, אם כי אני יודעת שיש אמת בדבר. אח"כ גם הוספתי לירקות גם פולקע ושיבחתי את ארוחת הגורמה גם בכמה ענפים של פטרוזיליה. מומלץ לתת כל ירק או פרי בנפרד כדי לזהות גורמי אלרגיה. אני התחלתי בבננה, תפוח ואגס. כל יום הוספתי לנסיון רבע פרי נוסף. זהירות מפירות שאסורים עד גיל מסויים. בקשי הנחיות מדוייקות בטיפת חלב. בהצלחה ובתיאבון

התחלה

כדאי להתחיל לתת שעתיים אחרי הארוחה הקודמת. כך שלא יהיה שבע אבל גם לא מאוד רעב וחסר סבלנות לארוחה הבאה. כדאי לעשות את הנסיונות בשעות הבוקר או מקסימום צהריים כדי שיהיה מספיק זמן לצפות בתינוק ולראות איך הוא מגיב. לא מומחלץ לעשות ניסיונות בערב לפני ההליכה לישון. עד גיל שנה לא מומלץ לבשל עם תבלינים. לתינוקות אין אותו חוש הטעם שיש לנו המבוגרים. תזכרי שמה שטעם עד עכשיו הוא מאוד מצומצם מבחינת הטעם. לכן הוא לא יפגע אם יאכל את הירקות והפירות בטעמם הטבעי. מגילל שנה נכון לתת לתינוק מהמזון המשפחתי המתובל. כדאי לכל המשפחה לא להרבות במלח, מי שרוצה יכול להמליח לעצמו.

למעלה