תוספות

• פותח הנושא kyki
  • פורסם בתאריך

kyki

New member
תוספות

אנחנו בני 4 חודשים.
רציתי לשמוע מאמהות ממה להתחיל להוסיף אוכל לקטנים?
או לחכות עדיין לשלב יותר מאוחר?
אוכלים בקבוק ומעט מאוד הנקה
תודה לעונות

iron lung

New member
ככל הידוע לי

טעימות מתחילים בגיל שישה חודשים.
נהוג להתחיל עם ירקות: כל פעם ירק אחד למשך שלושה ימים, מבושל וטחון, כמות של כפית בערך. אחרי שלושה ימים מנסים עוד ירק וכן הלאה. גזר, בטטה, תפוח אדמה, קישוא, סלק ועוד.
אחרי הירקות מתחילים עם פירות - שוב, טעימות של פרי מרוסק, בהתחלה כמות של כפית.
לאט לאט אפשר להגדיל כמויות, ליצור שילובים של פירות, להוסיף לפירות שיבולת שועל מבושלת, לבשל מרק ירקות (לבשל כמה ירקות יחד ולטחון אותם קצת המים לרסק).
ככה מתחילים.

מוסיפה עוד בנושא

היום ההמלצה היא להתחיל טעימות בגיל 6 חודשים ולא לפני, אלא אם כן התינוקות שלך מאוד מעוניינים וממש מראים סקרנות ועניין ואז אפשר להתחיל אפילו מעט לפני אבל מאוד מאוד בהדרגה.
השלב הראשון הוא ממש טעימות, כפי שהסבירו כאן, מדובר בכפיות בודדות, בהתנסויות מסוגים שונים.
היום כבר פחות מקפידים על הפרדה של פירות ירקות דגנים, אבל את כל הפרטים האלה בטח תקבלי בטיפת חלב.
מה שחשוב לדעתי זאת המוכנות של התינוקות. האם שניהם או אחד מהם מראים עניין באוכל של גדולים? האם הם מנסים לקחתת לך אוכל מהיד כשאת אוכלת?
האם ניתן להושיב אותם.
כשמתחילים, לקראת 6 חודשים, צריך לשים לב שהם לא דוחפים לשוןואם כן, אז להתקדם ממש לאט בשלב הטעימות.
אם הם יונקים אז חשוב להמשיך להניק כמה שיותר ולא להוריד כמויות של תמל או חלב שאוב/הנקה בגלל התחלת המוצקים. לוקח כמה זמן עד שממש ארוחת מוצקים יכולה להחליף הנקה או ארוחת בקבוק.

kyki

New member
תודה

זה לא בידיוקק מה שנאמר לי עי רופא ילדים
נאמר לי להתחיל בכמות של רבע כפית ולהתקדם לאט לאט

נכון, הכוונה היא לטעום ממש

זה יכול להתחיל באמת מרבע כפית או כפית אחת ולהתקדם. בדיוק כך.
יש תינוקות שמאוד מתלהבים ומתקדמים מהר ויש כאלה שלא.
גיל ההתחלה משתנה כל כמה שנים מסיבות שונות שקשורות בהחלטות של בריאות הציבור. לכן אולי הרופא שלך המליץ על 4 ח' אך לפי משרד הבריאות טיפות חלב אומרים 6 ח'.
אולי יש סיבה מסויימת שבגללה המליץ על התחלה מוקדמת?
העליה במשקל תקינה? הם יונקים הרבה או בעיקר תמל?

kyki

New member
עליה במשקל

טובה
אוכלים תמל לרוב מאט מאוד הנקה
דווקא הם אהבו את הטעימה

למעלה