תוספות מזון

תוספות מזון

שלום לכולן.אני רוצה לשתף אתכן בדילמה שלי ושמוע את דעתכן. היום הייתי בטיפת חלב עם בני בן ה 3 חודשים. האחות שקלה אותו וראתה שלא עלה מספיק במשקל והציע לי להוסיף לו מטרנה בוקר וערב.האם זו עיצה טובה ?אני לא יודעת אם לסמוך עליה ולתת מטרנה או להמשיך להניק כי זה הדבר הכי טוב בשביל בני,אני ממש בדילמה ומודאגת אנא עזרו לי להחליט.

yaelgreen

New member
כיצד תדעי

הי אמא של אלוש. כיצד תדעי אם האחות צודקת? קודם כל - מה זאת אומרת "לא עלה מספיק?" זה תלוי אם הוא ירד הרבה מעקומת המשקל שלו, אם הוא כל הזמן במגמת ירידה אבל לפני כל זה - איך הוא נראה? הבת שלי, תמר, בת 4 חודשים ובשקילה האחרונה עלתה רק 200 גרם! אבל מה, היא נראית מצויין, אוכלת טוב, התארכה הרבה (אני גם רואה שהיא גדלה) ובאופן כללי תינוקת רגועה ובריאה. אז נראה לך שהיא צריכה מטרנה? אצלה העניין הוא שבחודש הקודם עלתה קצת מעל העקומה שלה (עשתה קפיצת גדילה), ולכן בחודש הזה עלתה פחות - ולמעשה חזרה לעקומה שלה. באורך היא עלתה מאחוזון 25 ל-75 מאז הלידה, והיא אוכלת כרגיל, אז ברור שצריך רק לשקול אותה שוב בעוד חודש ולראות שהכל בסדר, והאחות שאנחנו הולכות אליה רגועה לגמרי בעניין הזה. בעניין גדילה, לכל אחד הקצב שלו, בין אם הוא יונק או לא, וצריך לקחת הכל בפרופורציה! ברור שהכי טוב להניק. יש תינוקות שלא יונקים וגם לא עולים הרבה! אז זה מעצבן שתמיד נכנסים להיסטריה במקרה הנקה. למה??! כל זאת אמרתי בהנחה שההנקה באמת הולכת בסדר, וכדאי למסור כאן עוד פרטים, או לגשת לרופא ילדים או אחות אחרת אם את לא בטוחה. בכל מקרה צריך להמשיך לעקוב. אבל נראה לי שתוספת מטרנה עלולה להיות בעייתית, למשל אולי הוא בכלל יסרב? לכן אני אישית לא הייתי ממהרת לתת - אם בנך יונק היטב והכל כרגיל, אז זה גם ממש לא דחוף. בהצלחה!! (ושרק נהיה בריאים)

sagitlaleche

New member
תמ"ל ../images/Emo20.gif

אמא של אלוש, האם תוכלי לתת פרטים מדוייקים? מה משקל הלידה, מה משקל השחרור, איך היתה העליה במשקל עד היום (במספרים מדוייקים) כולל השקילה האחרונה. האם הוא גדל בהיקף הראש, צמח לאורך? אחרי שיהיו הפרטים הללו, אנסה לתת תשובה רחבה וטובה.

תמ"ל

משקל הלידה שלו היה 2900,והוא שוחרר עם משקל של 2770.אחר כך הוא היה עולה בין 300 ל350 גרם בשבוע עד גיל חודשיים והשקילה האחרונה היתה אתמול,והוא עלה ב 3 וחצי שבועות 420 גרם.היום הוא שוקל 5530.האחות אמרה שהוא צריך לעלות בין 400 ל600 גרם בחודש ומכיוון שלא עלה עליי להוסיף לו מטרנה. אם תוכלי לענות לי במהרה אשמח מאד כי אני עדיין לא יודעת מה לעשות ופוחדת שלא יעלה מספיק במשקל. תודה רבה פרח

sagitlaleche

New member
תמ"ל ../images/Emo20.gif

ראשית, התינוק שלך כבר הכפיל את המשקל הנמוך ביותר לאחר הלידה (2770). שנית הוא כבר עלה מעל 400 גר' (על פי האחות). אם את מחליטה להוסיף לו משהו, בעדיפות ראשונה: חלב אם שאוב ולא תמ"ל. צריך לתת את הדעת מדוע העלה מעט (למרות שלא בעיניי): האם היה חולה? התחיל להיות פעיל פיזית? אם את מוטרדת, שקלי אותו שוב בדיוק חודש לאחר השקילה האחרונה (זו שממנה עלה 420 גר').

תמ"ל

האמת שהוא התחיל להיות מאד פעיל,אם הוא ער הוא תמיד פעיל , מזיז המון את הרגליים והידיים צועק הרבה,האם זו יכולה להיות הסיבה?

yaelgreen

New member
נשמע כמו תינוק בריא!

הי פרח, על פניו נשמע שהכל בסדר! (בתנאי שצועק = מדבר, לא בוכה, כמובן) אם הילד רגוע ומרגיש טוב, ואוכל ברצון - לא ברור לי למה האחות צריכה להדאיג אותך סתם. לדעתי, אם את עדיין מודאגת, תגשי לרופא הילדים. אם ילד לא עולה מספיק במשקל, יכולות להיות סיבות רפואיות, כמו למשל זיהום בדרכי השתן, אולי יש מקום לבדוק? חוצמזה, תינוק שנולד קטן כמו שלך, לא בהכרח עולה באותו קצב כמו תינוק גדול. אני מקווה שתרגישו שניכם טוב!

למעלה