תוספות לשמיעה.

OD1Closet

New member
תוספות לשמיעה.

אני שומע כבר בערך שנה פרוג, מבוסס על אלבומים של אימא שלי ואחי, אם זה בערך כל האלבומים של קינג קרימזון, רוב האלבומים של ג'נסיס, יס, ג'נטל ג'ייאנט,קראוון, קאמל, וג'תרו טאל, ואני מחפש דברים חדשים לשמוע. אני כל פעם מתפעל מחדש מהעוצמה של כל הלהקות שצויינו למעלה, אבל אני רוצה עוד. יש המלצות?

RamiSun

New member
כמה רעיונות

מהוותיקות: Gong - You Renaissance - Ashes Are Burning Jethro Tull - Thick as a Brick ומהצעירות: The Flower Kings - Stardust we are The Flower Kings - Rainmaker Spock's Beard - The Light

OD1Closet

New member
הממפ, לא מספיק.

את זה של גונג יש לי, הוא אחלה, יש לי כמה שלהם. ומי לא מכיר את thick as a brick? תודה בכל מקרה, אני אבדוק את השאר, ואשמח לעוד כמה רעיונות. תודה

מורנא007

New member
Rush, Kansas, Zappa

התמקדת בלהקות בריטיות, אבל גם בצד השני של האוקינוס עשו פרוג 70es מעניין. אלבומים שלדעתי מומלצים: Zappa - Hot Rats מתאים למסורת הג'אז רוקית פאנקית שהתפתחה בקאנט, אבל לא רק בקאנט. Kansas - Leftoverture רוק חזק וגם סימפוני עם תיבול קאנטרי. Rush - A Farewell to Kings כנ"ל, רק יותר כבד וללא קאנטרי.

FunkyMonk

New member
יש לך את כל האלבומים של קרימסון?!

זה איזה.. לאדע, 50! חח סתם, אבל זה המון. יכול להיות שעכשיו תרצה להתפתח גם לתחומים מחוץ לפרוג ה"קלאסי"? להקות כגון Dream Theater, Liquid Tension Experiment. עוד להקות מומלצות הן ELP, Van Dar Graff Generator (אם כתבתי נכון), Soft Machine, Porcupine Tree, ועוד.

OD1Closet

New member
XD

יש לי את רובם, אבל נראה לי חסרים לי איזה 2 מהחדשים או משו כזה, אח שלי אספן גדול שלהם. דרים ת'יאטר אני שומע, ליקוויד טנשן אקספירימנט שמעתי שזה סבבה, אני צריך לבדוק את זה, ואן דר גראף ג'נרייטור אני לא ממש אוהב, יש לי איזה אלבום נחמד שלהם, אבל לא נדלקתי יותר מדי, אמרסון לייק ופאלמר אני ממש אוהב, יש לי די הרבה דיסקים שלהם גם, פורקיופיין טרי טובים, וסופט משין עדיין לא יצא לי לשמוע. עוד המלצות?

The Cabana Boy

New member
עוד

Hatfield And The North - The Rotters' Club הסופרגרופ של הקאנטברי והלהקה המצליחה ביותר מהתת ז'אנר הנפלא הזה, האלבום עצמו רגוע, נעים, ג'אזי ואיכותי. Comus - First Utterance להקה שהוציאה שני אלבומים, First Utterance הוא הראשון, הם התפרקו אחריו, התאחדו לעשות אלבום שני, השני הוא פחות טוב ולאחריו גם התפרקו שנית. בעיקרון פרוג פולק פסיכדלי שהוא אקוסטי וקסום. Magma - Kohntarkosz Anteria הלהקה של כריסטיאן ונדר, הלהקה שייסדה את התת ז'אנר ה"זהול", להקה מטורפת, עם הרבה עוצמה וכישרון הלחנה גבוהה במיוחד. האלבום הכי טוב שלהם הוא מה שהמלצתי לך כאן שיצא ב-2004 למרות שהאלבום הראשון של הלהקה יצא ב-1970. קצת אחרת - קצת אחרת. תן לזה שלוש שמיעות, אתה כבר תראה בעצמך. אבק - אבק. אם כבר אז כבר, RIO אוונגרדי ישראלי, אלבום נפלא, באמת שכן. אבל אני מוכר אותו. The Moody Blues - In Search of the Lost Chord הרגעים הטובים של להקה שלפעמים הלכה לכיוונים קיטשים במיוחד, כאן היא לא ממש קיטשית. מין אלבום פרוגרסייב קל, ליריקה קלה ופשוטה שמשום מה מזכירה לי את האלבום הראשון של פינק פלויד, בסיכום אלבום טוב וכיף אחד גדול.

FunkyMonk

New member
כמובן שלא חמישים.

אלבומים (כולל חיים) ישנם 22, ואף יותר. אלבומים (לא כולל הופעות חיות) ישנם 14/15 לא זוכר תספירה (סטארלס לא נחשב חי מבחינתי). כל ההוצאות שלהם בכלליות, שזה הרבה, הרבה יותר מ-50: http://www.elephant-talk.com/releases.htm

The Cabana Boy

New member
אני מדבר על אלבומי אולפן

ולא כל הפרוייקטים מהצד וכל הבוטלוגים והשטויות מהצד. יש להם 13 אלבומים אולפן. 17 אלבומי לייב (רשמיים).

epitaph

New member
אה?

יחד עם הופעות יש הרבה יותר מ22, לי יש בסביבות השלושים אלבומים שלהם ואני אפילו לא חושב שאני מתקרב לחצי. רק אלבומי אולפן אם אתה לא מחשיב את סטארלס יש 12. 6 מ69-74 (בלי סטארלס), 3 בשנות השמונים ו-3 בשנות התשעים והאלפיים.

Mr Mustard

New member
הנה עוד כמה המלצות

יכול להיות ששמעת, אבל בכל מקרה. Can: להקה גרמנית מזרם הקראוט רוק ששילבה פסיכלדיה, מקצבים פ'אנקיים, אלקטרוניקה והכל בגישה מאוד גרובית ונסיונית. מומלץ במיוחד Ege Bamyasi. וגם הראשון (Monster Movie) ומה שנחשב אצל אחרים הטוב ביותר- Tago Mago. Brian Eno: לא בדיוק פרוג, אבל אומן ענק שהשפיע בצורה אדירה על מגוון סגנונות רחב (כולל פרוג), עבד עם מספר רב של אומנים חשובים (פריפ, בואי, פרית', גבריאל וויאט, קולינס ועוד המון המון). האלבום המומלץ ביותר לטעמי הוא Another Green World, שנחשב למאסטרפיס בתחומו. אלבום קסום המשלב מוזיקה אלקטרונית-רוק-אוונטגארד-גלאם ופרוג בצורה מושלמת. Isildurs Bane- Mind VOlume 1: אלבופ פרוג עכשיו מופתי. אין מילים לתאר את המוזיקה המעולה הזאת- קנייה שווה במיוחד. בגדול אני ממליץ לך לנסות לבדוק את סצנות הפרוג האיטלקיות, הגרמניות והצרפתיות של שנות השבעים- יש שם לא פחות פנינים מהסצנה הבריטית. הנה אתר שעלול לעזור לך: Progarchives.com

sixkiller2003

New member
אמרת progarchives אמרת הכל..

שם תמצא את כל התשובות שחיפשת.. פשוט שטט לך בכל תתי הג'אנר שמעניינים אותך..

B a z a

New member
עוד כמה שמות

Strawbs - פרוג-פולק מצוין, מומלץ במיוחד האלבום Grave new world Gnidrolog - להקה עם איכויות מוזיקליות מדהימות, אני ממליץ במיוחד על האלבום Lady Lake. מישהו כבר הזכיר את Comus, שהאלבום הראשון שלהם, First Utterance, הוא יצירת מופת של אסיד פולק. להקה אלמונית אחרת באותו סגנון, Jan dukes de grey, הוציאה אלבום מופת משלה הקרוי Mice and rats in the loft. Anglagard - הלהקה השבדית שהחזירה לחיים את הרוק המתקדם בשנות ה-90, עם 2 אלבומים מצוינים, אני אוהב במיוחד את הראשון, Hybris. צריך להזכיר שכמעט בלתי אפשרי להשיג אלבומים של הלהקה. פרוג איטלקי - אמנם לא מבינים את המילים אבל זה לא חשוב, העיקר שזה נשמע יפה. אלבומים מומלצים בתחום: 2 הראשונים של הלהקה הכי מפוסמת שבאה מאיטליה, PFM, אני דווקא אוהב יותר את הראשון שלהם - Storia di un minuto. להקה נוספת מאיטליה שאני אוהב יותר היא Banco, ש-3 האלבומים הראשונים שלה מצוינים, אני אוהב במיוחד את Darwin!. אלבום טוב נוסף מאיטליה: Museo Rosenbach - Zarathustra. Magma - להקה לאמיצים בלבד! משלבת אופרה/ג'אז/מינימליזם עם קצת רוק. האלבום היותר טובים של הלהקה לטעמי הם MDK ואלבום ההופעה החיה משנת 1975. Harmonium - להקה מהחלק הצרפתי של קנדה שהוציאה 3 אלבומים, האלבום השני שלהם משנת 1975 הקרוי Si on avait besoin d'une cinqueme saison שזה בעברית "אם היינו צריכים עונה חמישית", הוא האלבום האהוב עלי, של כל הזמנים. יש כאן שילוב של פולק ורוק מתקדם עדין ורך, עם כלים אקוסטיים ובלי שימוש בתופים. אלבום פשוט מושלם.

Apoca1ypse

New member
מישהו שמע את

Dream theater - five years in a Livetime, live in paris? ירד לי בלילה... לאברי ממש במיטבו!

למעלה