תוסף לאינג´קטורים!

zombie73

New member
תוסף לאינג´קטורים!

שלום לחבריי הפורום, הנני חדש פה ואני ומוכרח לציין שמועלים פה נושאים מעניינים ומגוונים ביותר!! המליצו לי בעבר לשים תוסף לאינג´קטורים לפונטו שלי ושחומר זה ישפר את התאוצה של הרכב וינקה את כל המערכות וכולה וכולה... האם בעלי הניסיון ביניכם יכולים להמליץ לי על תוסף זה? האם זה כדאי,מומלץ,נחוץ,יעיל וכה חשוב לרכבי?? מדובר בפיאט פונטו SX90 . אשמח לקבל גם מידע כללי על תוספים , מה מומלץ לשים וממה מומלץ להתרחק? תוסף דלק,שמן,הגה כח וכל מה שקשור לזה. להתייחסותכם האדיבה , אודה . חיים

© DrorZi

New member
ברוך הבא, תוספים:

הגענו למסקנה בפורום שתוספים לשמן זה לא מומלץ. שים שמן סינטטי טוב וזהו. תוספים לדלק, לגבי יכולות קסם אני לא מכיר אבל ניקוי כללי זה יכול לעזור, אני מעדיף את K44 (קצת יקר אבל אחד הטובים שיש לדעתי) כל המוטור אפ זה גניבה של כסף
דרור זי.

itzik93

New member
תוספים לדלק

לאחרונה יצא לי לבדוק את יעילות התוסף לניקוי אינג´קטורים של Liquy Moly ואני חייב לציין שמדובר באחד התוספים שבאמת הביא לשינוי מורגש ובאמת שהופתעתי. לא פחות מזה, הוא נותן תמורה מעולה למחיר. כמה נקודות חשובות שכדאי לשים לב אליהן: התוסף BG-44K הינו תוסף להסרת פיח מהשסתומים ולא ניקוי איג´קטורים, מחירו: כ 70-80 ש"ח. התוסף של Liquy Moly הינו תוסף לניקוי אינג´קטורים, מחירו: כ 25-30 ש"ח. על האריזות רשום במפורש את ייעודו של התוסף. ל BG יש גם תוסף לניקוי אינג´קטורים (אני חושב שיש עדיין באוטו-דיפו) ומחירו נע באיזור ה(כמעט) 100 ש"ח - לא יצא לי להשתמש בו. מניסיון, אני יכול להמליץ על התוספים הנ"ל - ה 44K מאוד יקר ופחות אפקטיבי למי שנוסע הרבה (פחות הצטברות פיח בשסתומים) - השני יותר אפקטיבי, הרבה יותר זול, מביא לשיפור מורגש ומשתלם יותר לאוטו (וגם לכיס). את ה 44K כדאי לשים כל טיפול גדול (בערך 10,000 ק"מ) ואת ה Liquy Moly אפשר לשים בכיף כל 5,000 ק"מ. איציק

שי ©

New member
תוסף האינג´קטורים של BG הוא מקצועי

לפי ההוראות יש להשתמש בו עם איזושהי מכונה מיוחדת ומעורבב בדלק... התוסף של LM עלה לי 33 ש"ח באוטו דיפו. האם אתה ממליץ להוסיף אותו על חצי טנק, טנק מלא, או טנק ריק ולנסוע איתו לתחנה? שי

itzik93

New member
ל BG יש תוספים מעולים

רק חבל שהם: א. יקרים ב. אין להם תוסף "קל" לניקוי אינג´קטורים (למיכל הדלק) בכל מקרה, ה 44K שווה את ההשקעה פעם ב 10,000 ק"מ. את התוסף (LM) שמתי רגע לפני התידלוק - ומלאתי מיכל מלא (תמיד לשים רגע לפני שממלאים דלק ע"מ שכל התוסף "ירד" למיכל הדלק ולא ישאר תקוע בצנרת שיורדת למיכל הדלק). בנוסף לנ"ל, ע"מ לנצל את מלוא היכולת של התוסף וליצור שימוש אינטנסיבי טוב (ולא בנסיעה רגועה בעיר), שמתי אותו רגע לפני שיצאתי לטיול בצפון. ערב יום למחרת (400 ק"מ אחרי) כבר הרגשתי שיפור משמעותי. מאחר והייתי מרוצה עד השמיים מהתוצאות (ואני יודע שקיבלתי את האוטו עם "ניוון שרירים" בגלל שהוא לא נסע הרבה) קניתי שבוע שעבר עוד פחית של אותו החומר לניקוי אינג´קטורים - והפעם שמתי אותה על חצי מיכל דלק (רוקנתי את תוכן הפחית למיכל והדלק ושמתי 50 ש"ח). כשרכשתי את הרכב (לפני כ 4.5 חודשים) יום למחרת שמתי 44K ומלאתי מיכל מלא, שינוי בנסיעה/כוח-מנוע לא היה (אפילו לא קצת). איציק

kompy

New member
לBG יש שתי שיטות

1)כל 10K ק"מ תוסף אחד למיכל דלק מלא. 2)כל 30K ק"מ או לפי המלצות יצרן הרכב יש לבצע ניקוי מרססים ע"י אינפוזיה כאשר 2-3 מיכלים לביצוע האינפוזיה ואחד נוסף שוב למיכל מלא. אין שיטה אחת שבאה במקום חברתה יש לבצע את שתיהן(כל זאת לפי המלצת BG ). קומפי שנוסע ברכב עם מאייד

שי ©

New member
כל 10K שמים את ה-44K, לא?

והוא מנקה רק את השסתומים, לא את המזרקים. כך לפחות אני מבין... אגב, ברוך הבא
שי

itzik93

New member
44K וניקוי פיח

בסובארו באר-יעקב ובמוסך המרכזי בהרצליה יצא לי לראות איך הם מצבעים ניקוי-פיח מהשסתומים בצורה יסודית - עם אינפוזיה, לרכב עם מאייד (!). קיים אצלם מתקן של BG (שקית אינפוזיה) שמתחברת לפחית עם פיה ממתכת שננעצת בפחית של התוסף (44K) - וממנה יורד צינור עם ברז קטן בקצה. מה שהם עושים זה דבר פשוט, מתניעים את הרכב - מעלים את הטורים דרך הבורג כיוון טורים בקרבורטור למשהו כמו בשקט 4,000 סל"ד (אין מד סלד, השערה שלי - אני יודע איך המנוע הזה נשמע ב 2000-3000 סל"ד ותאמינו לי שזה לא היה כזה...) ופותחים את הברז של האינפוזיה. במהלך הניקוי יוצא די הרבה עשן שחור דרך האגזוז (תלוי במצב הפיח במנוע כמובן) ואח"כ המנוע אמור להיות חזק יותר ושקט יותר (ומן הסתם גם חסכוני יותר) - זמן משוער של תהליך הניקוי בלבד: כ-10-15 דקות. דרך אגב - לפי מה שזכור לי הוא חיבור את הצינורית של האינפוזיה לחיבור של הצינור וואקום מפלג (שלף את הצינור של הוואקום מפלג והכניס את זה במקומו). דרך אגב, כל ה"תענוג" הזה עולה באיזור ה 180 ש"ח (הכל כולל הכל). איציק - צריך לבנות מתקן כזה דחוף

rtwingo

New member
מצויין, כי שמתי לפני כמה חודשים,

היה חבל לגלות בדיעבד שזרקתי לזבל (או יותר נכון לאינג´קטורים) כמה עשרות שקלים לחינם... ביאריס כבר שמתי ליקווי-מולי... אבל מה שחבל זה שהם לטווח כזה קצר- רק 5000 ק"מ, לעומת 10000 בK44... לגבי שיפור במגאן- הלוואי ויכולתי לומר שכן, אבל פרשיית התיבה היתה באמצע ועכשיו אני כבר לא כ"כ נוהג עליה... היא זקוקה לטיפול 60 אלף, ודחוף, אבל בקצב שההורים שלי נוסעים עליה, זה יהיה בשנה הבאה (2003)...

גרמי

New member
זה נשמע לי טוב מאוד

אתה חושב שזה נותן תוצאה יותר טובה משפיכת 44K לתוך מיכל הדלק? האם שפיכת התוסף למיכל כמעט ריק לא תשיג את אותה התוצאה? אני מתקרב לטיפול 110K, ולמכונית שלי יש עבר של הרבה נסיעות קצרות, וסובל מצריכת דלק מוגזמת לדעתי (8.5 ק"מ לליטר בממוצע). להזכירך - 309 1.6 מודל 92

itzik93

New member
גם אני חושב ככה

רק תיקח בחשבון שהניקוי הזה מתרכז ממש במנוע עצמו ולא בכל מערכת הדלק. לדעתי, בשביל להגיע לתוצאות טובות עדיף לעשות אינפוזיה בעזרת ה 44K למנוע ואח"כ לשים גם תוסף LM לניקוי קרבורטור במיכל הדלק. בנוסף לכל, לא לשכוח שאת האינפוזיה עושים אחת לכמה עשרות אלפי קילומטרים כך שבשאר הטיפולים יש לתחזק את הרכב בעזרת תוספים דרך מיכל הדלק. מה שמעניין אותי יותר בנושא הזה הוא האם עושים את אותו הדבר גם לרכבים מוזרקים או לא - כי אם כן, אני יעשה גם אצלי באוטו ככה (קיים צינור וואקום בסעפת היניקה שמאפשר זאת). איציק

גרמי

New member
לא אמור להיות לי בעיה בקרבורטור

ובשאר מערכת הדלק. המאייד עבר שיפוץ לפני פחות משנה, ויכול להיות שהוא לא בדיוק מכוון כראוי (עדיין לא מצאתי את בורג התערובת...), אבל נקי - כנראה שהוא כן. אתה תהיה בר"ג ביום ששי הזה? אולי תנסה לחפש לי את בורג התערובת?

rtwingo

New member
צריכת הדלק של ה309 היא אופיינית...

ל309, לא משהו בחריגה מהנורמלי (בצורה בוטה, לפחות).

itzik93

New member
אין בעיה

נעשה חיפוש לבורג התערובת - וסתם להשכלה כללית, למה אתה חושב שהרכב צריך כיוון ? רק בגלל תצרוכת הדלק הסבירה או שאתה מרגיש מחסור בכוח (תערובת עניה) או לחלופין עשן שחור (תערובת עשירה) ? מה היתה תצרוכת הדלק אחרי השיפוץ קרבורטור ? אה, ועוד משהו... תחכה עם הכיוון עד שתעשה טיפול 10,000 ק"מ - סיכויים טובים מאוד שתצרוכת הדלק תשתפר ואז לא תצטרך שום כיוון. איציק

kompy

New member
לאיציק-גם בהזרקה

בעבודתי הקודמת במוסך המרכזי של הרץ(מוסך מורשה גם לוולוו הונדה) השימוש באינפוזיה היה גם לרכבים בעלי הזרקת-דלק. בהונדה כל 30K בוולוו כל 45K קומפי משתמש קבוע.....ב44K נ.ב. יענקלה שחר עסקים רבים לו.

itzik93

New member
ECAR ?!

אולי אתה מתכוון ל MYCAR לפני המון המון זמן הייתי כותב שם ממש הרבה כבר למעלה משנה שאני לא מבקר קבוע שם, נותן גיחה אחת לכמה חודשים לראות אם השתנה משהו (למי שסקרן, ממש לא) וזהו. אתה גם כן משם ? עם מי הכבוד ? איציק

למעלה