תוסף ברזל B12

מפתחSoul

New member
תוסף ברזל B12

מהן תופעות הלוואי? יתכן והוא מגביר תיאבון? תודה

0 אור 0

New member
בהחלט

אחד מהסימנים הראשונים של אנמיה זה חוסר תיאבון, לכן אם יש באמת מחסור בברזל ו/או ב B12 אזי השלמת החוסר על ידי תזונה או תוסף מתבטאת מיד בשיפור של התיאבון.

מפתחSoul

New member
איזה יופי, תודה לכם!

סבלתי מחוסר תיאבון בערך מאז שנולדתי ומאז יש תקופות טובות יותר וטובות פחות. התחלתי בשבועיים האחרונים לקחת תוסף מזון B12 טבעי מאחר והיה מעט חוסר (אני בתת משקל טבעי) ובימים המאד אחרונים שמתי לב שאני מוצאת את עצמי לא מעט במטבח. גבר התיאבון. כך שמצאתי 2 פיתרונות בתוסף, גם אכילה וגם חיזוק. בהתחלה חשבתי שזו השפעה של גורמים אחרים, אחרי תגובתכם, אין לי ספק שגם לתוסף יש חלק בזה. נ.ב. לא אובחנתי כאנמית. פשוט בבדיקות שיגרתיות עלה מעט חוסר בברזל ובהרגשה שלי חוסר אנרגיות משווע.

אני אישית אף פעם לא סבלתי מתופעות לוואי

של אף אחד מהתוספים, ואני צורכת אותם לא מעט, לפי הצורך. אבל כמו כל דבר, זה עניין אינדוודואלי ואי אפשר לקבוע באופן גורף.

0 אור 0

New member
בהקשר של השרשור הזה

מודבר במישהי ש"תופעת הלואי" שהיא סובלת ממנה , זו ההשפעה הנכונה של התוסף (מה שמעיד על כך שהתוסף באמת היה נחוץ לה ולכן עוזר), אם אינך "סובלת" מתופעות כאלו, אז עדיף לא להשתמש בכלל בתוספים, ויש לי כמה הצעות טובות לגבי השימוש בכסף שיחסך.

hal767

New member
B12 אינו ברזל

ברזל הוא מינרל ו - B12 הוא וויטמין.

hal767

New member
כאמור אלו שני יסודות שונים לחלוטין.

ע"פ נוסח שאלתך הסקתי שאת מתייחסת אליהם כאל דבר אחד. B12 הינו וויטמין חשוב אותו הגוף צורך בכמויות מזעריות. באופן טבעי הוא אמור להיות מיוצר במעיים באמצעות חיידקים מסויימים, ושם הוא גם אמור להספג. הוויטמין לא נחקר מספיק ולא הכל ידוע עליו. גורמים שונים פוגעים ביכולת הגוף לייצר ולקלוט את הוויטמין - עישון, סמים, אלכוהול, תרופות שונות, הפרעות ומחלות במערכת העיכול, תזונה גרועה, לחצים נפשיים ממושכים ועוד. הגוף יכול לאגור את הוויטמין. תוסף הוויטמין הינו טבעי כי הוא מיוצר ע"י חיידקים במעבדה בדומה לדרך שהוא מיוצר במעיים. הוא אינו רעיל כמו הרבה תוספים אחרים, אבל הפרזה בצריכתו גורמת להפרת איזונים בגוף ולנזק. צריכת התוסף מחייבת פיקוח רפואי ובדיקות למעקב. הברזל הוא מינרל חשוב שניתן להשגה בקלות באמצעות תזונה טבעית נכונה. גורמים רבים קשורים למחסורו בגוף: דימום, תזונה גרועה, קפה, סוכר לבן, קולה, חומץ, מזונות מהחי, תה ירוק, קקאו ועוד. הגוף אינו אמור להיות צרכן גדול של ברזל בגלל יכולתו למחזר אותו. הוא מצוי ברקמות שונות בגוף. הגוף יכול לאגור ברזל בכבד, בטחול וגם באיברים אחרים. שימוש בתוספי ברזל עלול להיות בעייתי בגלל הנזקים שהם גורמים ובגלל העובדה שהגוף מסלק אותם במהירות בשל אי התאמתם לו. הם בהחלט שונים מהברזל הטבעי שנמצא במזון טבעי. מידע מפורט יותר ניתן למצוא באינטרנט ובסיפרות. שני היסודות האלה קשורים לייצור דם. מחסור בהם עלול לגרום לאנמיה.

מפתחSoul

New member
אם כך אינני מבינה

מה בדיוק אני צורכת ומה הגביר לי תיאבון? או שאכתוב מה כתוב על הקפסולות?

יעל ND

New member
ברור,

כנראה היא פשוט לוקחת ברזל בתוספת B12, משהו כמו פרוגראד.

ladybug4NLP

Active member
ועוד לגבי ויטמין B12

1. גלולה לבליעה לא ממש עושה עבודה כי הגוף לא יכול להשתמש בחומר והוא הולך לעיבוד בקיבה/מעיים 2. על כן יש להעדיף גלולות למציצה או טבליות שמניחים תחת הלשון 3. התוספים הנמכרים בארץ (כל התוספים הינם מסוג cyancobalamin שהגוף חייב להמירו ל-metthylcobalamin ובכך לאבד חלק מאיכות וכמות הויטמין הדרוש. 4. בחו"ל ניתן לקנות (וממש בזול) טבליות methylcobalamyn (תת לשון) (זה מה שאני משתמשת) 5. בארץ מצאתי בבית מרקחת אחד בלבד בתל אביב אך זה בטיפות שיש להחזיק במקרר ופחות נח. 6. לדברי הנטורופט שלנו, מינימום ויטמין B12 לאדם צריך להיות 350 בבדיקה (למרות שבקופ"ח המינימום הוא נמוך יותר). 7 כדאי לבדוק גם רמות של ויטמין D המחסור שלו-למרות שאנו בארץ שטופת שמש- גורם להמון צרות שלא תמיד עולים עליו. חובה לצרוך אותו בצורה שומנית או גלולה+חתיכת אבוקדו וכד'. שוב (לדברי הנטורופט שלנו) רמת הויטמין D לאדם בוגר בבדיקה צריכה להיות 100 (כשבבדיקות קופ"ח זהו הרף העליון) אז רק בריאות

למעלה