תוסף אומגה 3

I Gabe

New member
תוסף אומגה 3

בעיצת תזונאית התחלתי לקחת תוסף אומגה 3. לכדורים שקניתי יש טעם לוואי מזעזע של דגים מקולקלים ושום מאכל לא מצליח לטשטש את זה לגמרי. האם זה המצב עם כל היצרנים? יש טעם לנסות יצרן אחר?
תודה.

אבי519

New member
מנסיוני יש הבדלים בין יצרנים שונים

אתה לא חייב לקחת את התוסף אם אתה מקבל את האומגה 3 מהמזון .
אומגה 3 מהחי : מדגי ים כמו סלמון, טונה, מקרל, וביצים עשירות באומגה3 ...
אומגה 3 מצמחים : זרעי מרווה מרושתת, זרעי מרווה היספנית (צ'יה), זרעי פשתן, אגוזי קליפורניה (אגוז מלך), ירקות ירוקים , שמן קנולה , שמן פשתן.

דבר נוסף הוא שחשוב היחס בין אומגה 3 ואומגה 6 במזון- מה שקורה בגוף כשהוא מקבל יותר מידי אומגה 6 הוא משתמש באומגה 6 במקום האומגה 3 ואז יוצר את התרכובות הלא בריאות (כולסטרול "רע") אומגה 6 יש המון במזון שאנחנו אוכלים במיוחד בשמנים שאנחנו אוכלים : במיוחד בשמן חמניות ושמן תירס, ומרגרינה שעשויה מהשמנים האלה. כל המאכלים המטוגנים והאפויים עם שמן או שעשויים מתירס מכילים הרבה מידי אומגה 6 ומעט מידי אומגה 3 .
שמן סויה דווקא מכיל אומגה 3 אבל לא ביחס נכון לאומגה 6 ולכן השמן הזמין במטבח הממוצע שהכי בריא מבחינה זאת זה שמן קנולה.
(אגב בשמן זית ובשמן אבוקדו למרות שהם נחשבים "בריאים" אין כמעט בכלל אומגה 3 )

I Gabe

New member
תודה, באמת התחלתי בזמנו לקחת צ'יה

איכשהו מפספס הרבה ימים. חשבתי שעם כדורים יהיה לי יותר קל להתמיד אפילו שהם עשויים מדגים (אני צמחוני). שמן חמניות ותירס ובטח מרגרינה לא צורך. צורך מעט שמן זית או שמן אגוזים לסלט. ביצים אוכל יחסית מעטעד 4 בשבוע אבל באופן כללי פחות. חלב משתדל לצרוך סויה או שקדים. כמובן לוקח תוסף B12 והדיאטנית ביקשה להוסיף גם אומגה 3 ורופא המשפחה מיהר לחזק.

אבי519

New member
נסה זרעי פשתן - הם גם זולים וגם זמינים וגם טעימים

אני קולה אותם ב 130 מעלות בתנור למשך כשעה עם קצת מלח.
אחרי כן מנשנש ביחד עם פיצוחים אחרים.
בגלל שהם קטנים מאד קשה לאחוז אותם ביד , לכן אני מרטיב אצבע תוחב לצלוחית ואוכל את מה שנדבק לאצבע.(אפשר גם עם כפית).
זה מאד טעים , משביע, ומכיל הרבה אומגה 3 צמחי.
צריך ללעוס היטב כי אם בולעים אותם שלמים זה לא מתעכל.

I Gabe

New member
תודה, הולך לנסות את זה

למעלה