לא נראה לי שרק השילדה אחראית
על ספיגת הזעזועים, זה תלוי אומנם בשילדה אך גם בגלגלים, צמיגים, לחץ אוויר בצמיגים, מזלג קידמי (שלפעמים קשור לייצרנית השילדה ולפעמים לא), מוט כיסא במיוחד!!!, סטם וכידון (באיזור הידיים) ואף אוכף. זה מכלול של דברים. בדר"כ מי שבוחר באופניים תחרותיות הולך יותר על הקטע של הקשיחות באיזורים הנ"ל ולאו דווקא בבלימת זעזועים.(כי תאמין לי בתחרות הדבר האחרון שיהיה אכפת לך זה הבלימת זעזועים). מתי שקניתי את השילדת קרבון שלי (BH G-1) נאמר לי כי יש כמה אנשים בארץ שהחזירו את השילדה ולקחו שילדה אחרת בטענה שהם מרגישים ויברציות עצבניות במהירויות גבוהות (שאגב, הומלץ לי לקחת שילדה אחרת אפילו יותר זולה על מנת שאני לא אתבאס מהרכישה), אז מה אני אגיד לך? השבוע סגרתי 80 קמ"ש בירידה ולא הרגשתי שום ויברציות, נסיעה חלקה לגמרי. וגם נאמר לי שאני לא אצליח להשתלט על האופניים כי מלא אנשים טענו שפשוט הם מרגישים היגוי עצבני במיוחד, מאז שהחלפתי אופניים השתפרה לי קצת הטכניקה פלאים ויש לי הרבה יותר בטחון לקחת פניות (יחסית לאופניים הקודמות), לא שזה כל כך קשור לאופניים אבל ניחא... נראה לי זה תלוי גם בבן אדם וגם במכלולים שיש על האופניים.