תומך לחימה בשריון

• פותח הנושא gal74
  • פורסם בתאריך

gal74

New member
תומך לחימה בשריון

הי הבן שלי התגייס היום והוא התקשר עכשיו מזה מבואס קבל שריון תומך לחימה- משהו יכול להסביר לי מזה תומך לחימה ,ולתת לי טיפים איך לעודד אותו בזמן כזה. הוא נשאר עכשיו בבקום עצוב והלב שלי נשבר. תודה

שששאנל

New member
פירוש המושג תומך לחימה...

תומך לחימה או במושג צה"לי- תומכ"ל הוא חייל אשר אינו נמצא בשטח אש ואינו לוחם הוא הגב של הלוחמים. לדוגמא: תצפיתניות,הן בנות תומכות לחימה אשר נמצאות מעבר למסך ומביטות בגבולות ובשטחים עויינים כאשר הן מזההות מחבל הן מקפיצות לוחמים, הן העיניים של שלוחמיןם. חמליסטים,אנשים שיושבים בחמ"ל ובעצם נותנים ללוחמים את הפוקות מה לעשות ברגעי אמת בשטח אש. תומכ"ל הוא תפקיד חשוב לדעתי בצבא תומכי לחימה הם הגב והעיניים של הלוחמים שלנו אבל הם לא בשטח אש ממש. תומכ"ל של שיריון אני לא ממש יודעת מה זה..אבל זה טיפה יותר קרבי מתומכ"ל אחר, מקווה שעזרתי בהסבר תומכ"ל,מצטערת שאני לא יודעת מזה תומכ"ל שיריון.

מאקי

New member
תומך לחימה... בבקשה

המג"ד , מה לגבי תומכי לחימה... מה השיריון יכול להציע למלשב"ים שאינם יכולים להיות לוחמים עקב בעיות פרופיל או קב"א? אילו מקצועות תומכי לחימה אטרקטיבים יש לשיריון? תומכי לחימה מושיק ראשית, השריון הוא חיל טכני ולכן חשיבותם של תומכי הלחימה מאוד גדולה. צנחן גם כשהוא עייף, רעב וחולצתו קרועה יאזור כוחות ויסתער על היעדים. טנק, לעומת זאת, לא יזוז כאשר הזחל שלו פרוס או ללא דלק במיכליו, גם למשמע נאום ציוני חוצב לבבות. זאת חשיבות החיל הטכני התומך את הלחימה. הוא פועל לתחזוקה שוטפת ולתיקון הטנקים בשגרה וגם בלחימה, ואף תחת אש. (מפקד חוליה טכנית של אחת הפלוגות בגדוד, שמפקד על טכנאים, ביצע בשכם בתקופת "חומת מגן" חילוץ של טנק תקוע תחת אש רבה ותוך הפגנת אומץ רב שזיכה אותו בשבחים רבים). חיילי החוליות הטכניות (בהם מכונאי טנקים העוסקים במכונאות, חשמל, בקרת-אש, קשר וחובשים) הם חלק מהפלוגות הלוחמות. זה דבר שיש רק בשריון באופן כה בולט. למרות שהם תומכי לחימה, לכאורה, הם חיים יחד עם הלוחמים בפלוגה ועושים איתם הכל. הדבר דורש מהם רמה מבצעית לא מבוטלת. הם נכנסים כמובן עם הנגמ"ש שלהם יחד עם הטנקים לכל מקום שאליו מגיעים הטנקיסטים. בנוסף, פלוגת המפקדה, בה מרוכזים יתר תומכי הלחימה, היא חזקה וחשובה מאוד בגדוד שריון. לנהגי מיכלית הסולר יש תפקיד מהותי, כך גם לנשק. אין הוא אחראי רק על רובים אישיים, אלא גם על עשרות מקלעים מסוגים שונים ובגדלים שונים. וכן הלאה וכן הלאה. בקיצור - בחיל טכני גדלה מאוד תרומתו של תומך הלחימה. אין היא מסתכמת רק באימרתו של נפוליון כי "הצבא צועד על קיבתו". כאן יש קשר ברור בין העבודה של תומך הלחימה לבין יכולתו של הגדוד לפעול ולהילחם. תומך לחימה

gal74

New member
תומך לחימה

אני מבינה שזה מזה קרבי- גם תומך לחימה

מאקי

New member
אין לי מושג.... יבואו הבנים שהיו

שם ויסבירו.. אני הבאתי מובאה.. ולא עוד. מה מצב רוחו? הוא ביקש את זה?? מה היו האופציות?? מה הפרופיל שלו??

gal74

New member
מצב רוח

מצב רוחו נורא , הוא מבקש נ.מ הפרופיל שלו 72 כך שאין הרבה אפשרויות הוא אמר לי עכשיו בטלפון שהוא לא רוצה שריון מעדיף נ.מ ומתכוון לא להתפנות אני יודעת שהוא לא מאד חזק לעמוד על שלו מקווה שהכול יסתדר היום כבר אין לי לילה.

מאקי

New member
תראי .. את חייבת לאסוף את עצמך

בשבילו ובשבילך. ומנסיון.... שלי בחיים.... עדיף לקבל בחיוך כל דבר... זה מקל.... ובמקביל לל"ט

nuky1

New member
גם הבן שלי תומך לחימה אמנם לא

שריונר אלא בחיל הים אבל מאד מרוצה וקרבי ביותר. התפקידים שלהם חשובים בדיוק כמו של הלוחמים אי אפשר לומר שיותר אבל מלאי סיפוק. גם אצלנו היו רגעי שבירה ורצון לעבור לגבעתי אבל זה עבר .הוא רואה שהם עושים הרבה מאד. בל מקרה הרבה תמיכה ובהצלחה

למעלה