תום של ילדה

תום של ילדה ../images/Emo142.gif

פעם אמרו לי שתמימות היא לא מילה גסה, אז למה אני מרגישה שהיא כן
למה אני מרגישה שאסור בעולמנו להיות תמימים, כי אנשים לא יפסיקו לדרוך עלייך, כי אנשים לא יפסיקו לנצל אותך, כי אנשים לא יפסיקו לצחוק שאתה עדיין ילד קטן בגלל אותה התמימות. אז לי נשבר להיות הילדה הקטנה התמימה, נגמרו ימי התום, והגיעו ימי שירי החזקה שלא מוכנה להישבר יותר, שהתמימות ממנה והלאה. אבל מרגישה אולי קצת הפסד בתמימות הזאת שהולכת, התרחקות מהילד/ה שיש בכל אחד מאיתנו- הרי כולנו בכל גיל ילדים של החיים לא
האם אתם אנשים תמימים
מהי תמימות עבורכם

אני נאיבית מאד מאד.

מאמינה בבני אדם. במה שהם אומרים. במה שהם כותבים. אמנם פעם הייתי תמימה יותר. אני חושבת שיש דרגות לנאיביות. וחלק מהנאיביות שהייתה בי, נעלמה - וטוב שכך, כי זה עוזר להסתדר בחיים. אבל חלק נשאר. כי זה בילד-אין בנשמה.

sunshine2004

New member
אני שומרת

על התמימות שלי...היא מאוד חשובה לי... זה לא שאני לא מודעת לאכזריות של החיים, ובמובנים רבים אני לא תמימה מול החיים... ואפשר לראות את זה מנקודת ראות אחרת... אני בוחרת להסתכל על הצדדים היותר יפים של החיים...שהם ברובם תמימים...

BellA עלמה

New member
הייתי פעם מאוד נאיבית

היום אולי לא מראה את זה אבל אני הרבה פחות.

omer73

New member
תמימות:

האמת שאני דיי מפוצל בקטע הזה, מצד אחד לפעמים אני לוקח בערבון מוגבל מה שזרים אומרים לי ולא נותן אמון, ומצד שני לפעמים אני כן נותן לבנאדם להוכיח את עצמו כי "הוא אמר לי X ונתן מילה". אז באיזשהו מקום יש טיפה תמימות, אבל אני רואה בתמימות מכשול מסויים, כי לא חסרים אנשים רעים בימינו שפוגעים, מרמים, גוזלים, דורכים וכו' באנשים תמימים.

sunshine2004

New member
אבל...שאלה... ../images/Emo35.gif

אם אדם מוצא עצמו מנוצל ע"י אדם אחר...ומחליט לאבד את התמימות שלו... זה לא אומר שבעצם הוא נותן כוח לאדם שפגע בו...שזהו, מהיום הוא אדם אחר "בגלל מישהו"...ולא בגלל שהוא רוצה? אני מרגישה שזה בסדר להיות תמים...כל עוד אתה לא מוצא את עצמך במקומות שפוגעים בך שוב ושוב...מכל דבר לומדים... אנשים רעים תמיד יש...אבל גם טובים...

מה קורה אם -

נכווים שוב ושוב. מתי שהוא, מאבדים את האמון באנשים, או שזו בחירה סובייקטיבית שתלויה רק באדם עצמו, ולא במספר הפעמים שנכווה ונפגע.

BellA עלמה

New member
לא חושבת שזה נשלט

זה פשוט קורה ככל שאדם נכווה הוא בוטח פחות באנשים. אין פה בחירה לדעתי

sunshine2004

New member
זאת בעיה אם נכווים שוב ושוב

מאותו אדם. כשאני חושבת על זה שנית, כנראה שזה תלוי באדם עצמו. בחוזק שלו ובהחלטות שלו. אני נפגעתי מאנשים מאוד קרובים אלי ואפילו איבדתי אמון לזמן מסוים, אבל בחרתי שלא לתת לאחרים שום כוח עלי...(ועדיין לשמור על תמימות מסוימת
)

שלגיה 13

New member
גיליתי שני דברים בשנים האחרונות....

שלא יכולה להפטר מהתמימות כי היא תמיד צצה בסיטואציה כל שהיא, ו "סודי" נחשף. דבר שני, שאנשים מאד מעריכים את התמימות, ואוהבים את זה כי באמת אין הרבה אנשים עם ה "טוהר" הזה, כמו שאמרו לי.

למעלה