תולעת מוזרה

קוני

New member
תולעת מוזרה

הרגתי שתי תולעים שטיילו אצלי בבית אני חושש שהם באו מהגדר חי שלנו התולעת היא שחורה חומה בגודל של 8 ס"מ נראית כמו תולעת משי אבל בצבע אחר לגמרי ועם שערות מוזרות לכל אורכה. כשדורכים עליה (תסלחו לי) יוצא לה דם ירוק! וכאשר נוגעים בה היא מתעגלת למעין שבלול עגול . האם היא מגיעה מהגינה? איזה סוג של תולעת זו?

רחלילי

New member
אולי טוואי התהלוכה?

לא שאני יודעת על דם ירוק (לך דתע) אבל השיערות והצבע וההתעגלות זה זה לא לגעת בעיניים אחרי שנגעת בה. יש לך אורנים באזור הבית? תביט אם יש עליהם מין שקיות תלויות שקיות חומות מעלים של אורן. ממחטים כלומר. האם אתה רואה אותן בחוץ הולכות בתהלוכה? אם כל אלה קורים הזמן בדחיפות אתמחלקת התברואה של העיריה שלך. ואל תגעו בהם זה עושה גירודים ומסוכן לעיניים.

קוני

New member
יכול להיות

עפ"י התמונה לאחר בירור קטן ב GOOGLE הוא אכן נראה כך אבל מוזר ביותר אין שום עץ אורן בסביבה. אני חי בעיר הצפופה ויש גדר חי רגילה ועוד עצים אך לא עצי אורן האם יש זחל אחר אך דומה לזה שבתמונה?

כנראה אחד מסוגי ה"דובונים"

יש הרבה מינים, בדרך כלל לא גורמים לנזק גדול לצמחיה אך כדאי להיזהר כי השערות לעיתים צורבות אורי

ל ו ל י ת

New member
לא נראה בדיוק כמו טוואי התהלוכה

לטוואי יש יותר צבע חום ירוק והוא לא כזה בהיר. כמו שאמרו לך כאן יש להזהר מהשיערות.

למעלה