תולעת הפארק

תולעת הפארק

שלום
הכלבה שלי לא אוכלת כמעט בכלל מהרצפה, ותמיד נמצאת תחת השגחתי, בנוסף אני גרה בצפון הארץ ובהמלצת הוטרינר לא נותנת לה זריקה נגד תולעת הפארק על בסיס קבוע.
היום ברגע של חוסר תשומת לב, היא אכלה קקי בחוץ, הוצאתי לה מהפה מה שיכולתי אבל חלק היא אכלה.
במקרים כאלה אני כן מעדיפה לתת את הזריקה, השאלה שלי האם צריך לתת זריקה כמה שיותר מהר או שניתן לחכות יום יומיים עם זה?

מניעת תולעת הפארק

הי
לצערי - ההדבקה בתולעת הפארק יותר מסובכת מהמתואר כאן. ההדבקה מחייבת שלב של התולעת שמתפתח בתוך חיפושית זבל קטנה, ובנוסף - שלב הנדידה בגוף אחרי ההדבקה יכול להימשך חצי שנה (!)
מצד שני - שוב לצערי - אין מספיק מחקרים לגבי הפעולה של החומר שאנחנו נותנים למניעה. לכן לא ידוע אם האפקט שלו יעיל בשלב שמייד אחרי ההדבקה.. או יעיל יותר למניעה.. או ואלי הכי יעיל כשהתולעת כבר הגיע הלמקומות מסויימים וחשופה לאספקת הדם
בגלל זה - לאור התאור שלך - הייתי ממליץ כן לטפל באופן שגרתי מכאן והלאה.
ולגבי המקרה הנוכחי - אישית מרגיש לי שלחכות יומיים לא יעשה נזק, אבל כמו שכתבתי למעלה - אין לזה בסיס מחקרים מסודר
שבוע טוב
ארז

אני ממליץ על 3 חודשים

תדירות גבוהה מזה אני ממליץ לכלבים מאד מועדים או באזורים מאד נגועים (אם כי היום כל הארץ כבר נחשבת נגועה...)
כל 3 חודשים לפי התיאור שלך צריך להספיק
הרבה בריאות
ארז

דרזאב

New member
מניעת תולעת הפארק

כפי שציין ד"ר אבן חן, אין יותר מדי עבודות מחקר מסודרות שמוכיחות מהו אינטרוול הזמן ה"נכון" למתן הזריקה. במרכז המומחים שלנו אנו רואים לצערי הרבה מאד מקרים של כלבים אשר חולים במחלה והם מגיעים מכל רחבי הארץ (לפחות מבאר שבע ועד חיפה). ספציפי לגבי הכלב שלך הייתי ממתין כשבוע לפני מתן הזריקה.

לדעתי (וזוהי דעה אישית בלבד) הסיכון הוא גם באיזור המגורים, אך בעיקר פונקציה של אופי הכלב, ככל שהוא יותר "זבלן" הוא בסיכון גבוה יותר להידבקות ואז הייתי ממליץ על טיפול תכוף - אפילו מדי חודש, אבל לפחות כל שלושה חודשים. זאב

MDR1

מה הטיפול הממולץ לכלב בעל MDR1 ++ או +- אשר נידבק בטפיל?
ועד כמה החומרים המותרים לטיפול זמינים בשוק?

תודה

דרזאב

New member
טיפול לעומת מניעה

הרעילות של התרופה אשר מטפלת בתולעת הפארק בכלבים רגישים גנטית, היא תלויית מינונים. בכלב +- ניתן בד"כ להתחיל טיפול במינון נמוך ובהדרגה להעלות מינון תוך ניטור של תופעות לוואי. תופעות לוואי/רעילות יופיעו רק במינונים גבוהים ויתכן שיהיה אפשר לטפל בכלב כזה בהצלחה. בכלב ++ סימני רעילות יופיעו במינונים נמוכים בהרבה אבל עדיין ניתן לנסות העלאה הדרגתית של מינון התרופה. בכלבים רגישים כדאי להתרכז ולהקפיד על מניעה - כלומר יציאה עם מחסום פה! בנוסף מותר להשתמש בתכשיר הרבולושן שעשויה להיות לו פעילות מניעתית בדומה לזריקות אבל הדבר לא הוכח מחקרית. זאב

תוספת קטנה

היי
אם אנחנו כבר בעניין של תכשירים נוספים למניעה, יש עדויות די מעודדות לגבי היעילות של אדווקאט. למיטב ידיעתי, רוולושן לא הראה יעילות כלשהי במחקרים (אחד מהם נעשה ע"י ד"ר ערן לביא בבית דגן), אבל מחקרים חדשים על אדווקאט כן הראו יעילות והוא בטוח לשימוש גם לכלבים חיוביים ל MDR1
אני עדיין מעדיף את הזריקות באופן שגרתי, ומסכים עם זאב לגבי עניין התדירות ואופי הכלב, אבל למקרה שצריך חומר חלופי - זה הכיוון שהייתי בוחר

למעלה