תולעת הפארק

תולעת הפארק

שלום, האים כדי לחסן יורקשייר טרייר בן 4.5 חודשים בתולעת הפארק מכיוון שאחרי זה צריך לחסן אותו כל שלושה חודשים כל החיים (70 ש"ח לחיסון).

veredtered

New member
יש משהו שאני רוצה לציין

זה לא שאם נותנים זריקה אחת לתולעת הפארק אתם מחוייבים לעשות זריקות כל החיים. כך שכרגע - זה 70 שקל זריקה. זה לא 70 כפול ארבע כפול חיי הכלב
. בכל פעם שנותנים זריקה - הורגים את התולעים שמסתובבות בגוף באותו הרגע (בתנאי שלא הגיעו לשלב מתקדם של גרנולומות באיזור הוושט ואז החומר לא תמיד נכנס לתוך הגרנולומות האלה). תחשבו על זה כמו על כדור נגד תולעים - הוא לא מונע תולעים, הוא רק הורג אותם. כך גם הזריקה הזו נגד תולעת הפארק. יש לי לקוחות שבעיקר מטעמי זמן ו'לא זוכרים' לא עושים זריקות כל שלושה חודשים - אבל כן עושים פעם בשנה יחד עם החיסון השנתי. אז במשך חלק רב מהשנה הכלב שלהם חשוף ויכול להדבק ואף יכול למות מזה. אבל עדיין, בפעם האחת שהם עושים זריקה - יכול להיות שבזריקה הזו הם מצילים אותו, כי בדיוק חודש קודם הוא כן נדבק בתולעת והיא כן מסתובבת לו בכלי הדם כרגע והזריקה הזו, האחת והיחידה, היא זו שתציל אותו. אני קוראת לזריקות האלה ביטוח - גם כשעושים ביטוח, לא יודעים אם בדיוק עכשיו יפרצו לנו הביתה. ויכול להיות שלא יפרצו כלל, ושהכלב לא ידבק כלל, אבל יכול להיות גם שכן יפרצו ואז די באסה אם לא עשינו ביטוח... תחשבו על הזריקה נגד תולעת הפארק כביטוח רטרואקטיבי שלושה חודשים אחורה - היא הורגת את כל התולעים שהגוף אסף בשלושת החודשים שקדמו לה.
ורד (הוטרינרית)

למעלה