תולעים-שאלה דחופה

ארנזמי

New member
תולעים-שאלה דחופה

בוקר טוב, מתנצלת מראש על התיאורים הציוריים... במהלך סוף השבוע הכלב שלי שילשל בכל פעם כשיצאנו לטיול (ופעם אחת גם בבבית...). השלשול היה בכמויות סבירות (יחסית), וללא דם, ולכן החלטתי שאחכה ליום ראשון בשביל וטרינר. בסך הכל מצב רוחו טוב, והוא אכל ושתה. נתתי לו קצת אורז לאכול אבל עדיין היציאות היו נוזליות למדי. אתמול בטיול הלילי, לאחר ששלשל מעט, נעמד בפוזת קקי ויצאו לו "חוטים לבנים"... הם לא זזו, אבל הנחתי שמדובר בתולעים. היום בבוקר היו תולעים ביציאות שלו (הפעם כן זזו...) והיציאות היו כתומות! לא חום עם דם, אלא ממש כתום. האם זה דם? או שזה מוכר כצבע שנלווה לתולעים? שאלתי אם כן-הוטרינר לא יהיה היום עד ארבע. האם אפשר לחכות עד אז? או להבהיל אותו לוטרינר אחר? (בעיקר מודאגת מהצבע הכתום...) קצת רקע-הכלב בן 15 במצב טוב יחסית. מקבל פרדניזון באופן קבוע. גם עכשיו מצב רוחו עדיין טוב. הוא לא אכל מאתמול בבוקר אבל זה לא ממש חריג אצלו. תודה

טוב - עכשיו כבר 4

חלק מהתשובות ברורות לך - תילוע הוא צריך לקבל ובדיקת צואה הייתי עושה לו גם כן. יש מזונות שעוזרים עם מצבי שלשול כאלה - מזונות רפואיים לבעיות מעיים, ובכל מקרה הוטרינר שלך יתן מה שהוא חושב לנכון. למה הוא מטופל בפרדניזון קבוע?

ארנזמי

New member
תודה

אצל הוטרינר הוא קיבל נוזלים sc, מרשם לכדורים נגד תולעים, גאסטרו ואנטיביוטיקה, והוראות להאכיל בעוף ואורז. היא אמרה שתולעים שמקורן בפרעושים בד"כ לא גורמות לשילשולים, ושאלה אם הם היו עגולות או שטוחות. לא ידעתי להגיד.. וגם התלבטה בקשר להמשך מתן הפרדניזון, בגלל הנזק למעיים, אבל לא רצתה להפסיק בפתאומיות. אשמח לחוות דעתך בעניין (איני מכירה את הוטרינרית הזו, היא מחליפה את הוטרינר הקבוע שלי למשך כמה ימים) את הפרדניזון הוא מקבל בגלל שיעול כרוני שנובע כנראה בגלל טראומה לקנה, מלפני מספר שנים (לאחר שנשללו אפשרויות אחרות). תודה

ella100

New member
ארנזמי

כמה שנים הכלב שלך מקבל פרדניזון,באיזה מינון? תראי,כתבת את זה: "הוא לא אכל מאתמול בבוקר אבל זה לא ממש חריג אצלו. " אני מקווה שאת יודעת שפרדניזון נותנים אך ורק עם מזון ואם נותנים את זה בלי שהקיבה מוגנת עם מזון-זה יכול לגרום לדימומים,כיבים בקיצור:בלגנים וסבל לכלבך הסניור. ואף פעם לא מפסיקים את הפרדניזון בבת אחת,גם אם זה מינון מאד מאד נמוך. יש לזה כללים. ואם כלב מקבל תרופה כזאת שנים-יש מקום לבדוק אם זה עדיין נכון להמשיך בכך. שווה.

ארנזמי

New member
תודה

את הפרדניזון הוא מקבל במינונים משתנים כבר שנה בערך. שום דבר אחר לא עזר לו. כל פעם שניסינו לרדת מהפרדניזון השיעול מיד החמיר. כוונתי בעניין האוכל היתה שהוא לא מתנפל על האוכל בשניה ששמים אותו בצלחת, וקורה לפעמים שהוא אוכל ביום מסויים בבוקר, ולמחרת אוכל רק בערב. מטרת האמירה היתה, שאמנם הוא לא אכל מאתמול, אבל זה לא בהכרח מעיד על כך שהוא מרגיש לא טוב. בכל מקרה, את הפרדניזון הוא מקבל לאחר אכילה. היום בהוראת הוטרינרית לא נתתי לו משום שהוא בצום עד מחר בבוקר, אז יאכל ויקבל גם את הפרדניזון. תודה לך על האינפורמציה וההתעניינות.

למעלה