תולעים בעץ ?!

סן תאי

New member
תולעים בעץ ?!

פנה אליי חבר בבקשה לעזרה. בשני עצי בונסאי שלו 'ליבנה' ו'אולמוס' הוא זיהה נסורת עץ לחה על פני המצע, בבחינה מקרוב נמצאו נקבים בגזעי העצים (גזעים חיים לא JIN). על פניו נראה כמו תולעת. האם יש למישהו נסיון בטיפול במצבים מסוג זה?

minigan

New member
תולעים בעץ

דרוש בדחיפות מידע נוסף: קוטר הנקבים, מיקומם על העץ ומספרם על כל עץ. אם הנקבים בקוטר המאפשר זאת ניתן להחדיר צמר גפן טבול בתרכיז פירינקס נטו(לא מדולל). ניתן להשתמש בצמר גפן שעל מקלון לניקוי אוזניים. מיד לאחר החדרת הצמר גפן לאטום בפלסטלינה או משחת גיזום אלסטית. הפירינקס יתנדף בתוך הנקב, יגיע למזיק ויחסל אותו. צריך להזדרז, מזיקים מסוג כזה יכולים לגרום נזק בלתי הפיך בזמן קצר מאד. יתכן גם טיפול שונה אבל רק עם השלמת המידע החסר. אכנס שוב לפורום בקרוב. בהצלחה יוסי

minigan

New member
תולעים בעץ

דרוש בדחיפות מידע נוסף: קוטר הנקבים, מיקומם על העץ ומספרם על כל עץ. אם הנקבים בקוטר המאפשר זאת ניתן להחדיר צמר גפן טבול בתרכיז פירינקס נטו(לא מדולל). ניתן להשתמש בצמר גפן שעל מקלון לניקוי אוזניים. מיד לאחר החדרת הצמר גפן לאטום בפלסטלינה או משחת גיזום אלסטית. הפירינקס יתנדף בתוך הנקב, יגיע למזיק ויחסל אותו. צריך להזדרז, מזיקים מסוג כזה יכולים לגרום נזק בלתי הפיך בזמן קצר מאד. יתכן גם טיפול שונה אבל רק עם השלמת המידע החסר. אכנס שוב לפורום בקרוב. בהצלחה יוסי

סן תאי

New member
תודה יוסי

אין לי את המידע הנוסף. אני מקווה שהחבר יעלה לפורום וימסור את הנתונים הנחוצים להשלמת התמונה.

oferez

New member
תולעים

לי היה מיקרה דומה, נסורת, חורים, אזור קליפה יבש והולך. קילפתי את הקליפה וחפרתי במנהרות. יצא מזיק שנראה כמו חיפושית עם המון רגליים סנטימטר אורכה. צבע אפור. דומה לחיפושית שהופכת עצמה לכדור. הדבר שהיה לי בידיים היה תרסיס נגד כינמות וריססתי. החרק מת. העץ חי הענף חציו חי וחציו אכול, נראה טוב. עפר

minigan

New member
זחלים נוברים

חיפושיות קליפה חודרות דרך ה"עיניים"/ניצנים והתגובה של העץ היא להפריש שרף במקום החדירה כהגנה. ההדברה שלהן על ידי ריסוס כל השלד במונוקרון/דימקרון. מאד יעיל. אם לא מרססים העץ פשוט מת במהירות. נפוץ העצי פרי נשירים גלעיניים (דובדבן, אפרסק וכו'). חיפושית הקפנודיס (הזחלים שלה) למשל נוברת מתחת לקליפה ומכרסמת את צנורות השיפה. הזחל של פרפר בשם סס הנמר חודר לגזע (בדרך כלל בבסיס) בחור בקוטר כ-1 ס"מ ומותיר נסורת על המצע. הוא מתקדם בתוך העצה מעלה לאורך הגזע. כאן מומלץ הטיפול שהצעתי בפירינקס ספוג ב"צמר גפן". חשוב מאד לטפל במהירות אם מגלים זיבת שרף או סימני נסורת. יום טוב יוסי

dharani

New member
דימקרון חומר מתאים סיסטמי

דימקרון פירנקס=דורסאן דזיקטול נוזלי לקחת מזרק ופשוט להזריק בלחץ לתוך החורים החומרים האלו סיסטמים ניספגים בריקמת העץ ומונעים מיזחלים שטרם היתגלו בעיקר סס הנמר הוא המזיק הראשי

amihaye

New member
כדורית armadillium

חרק שאוהב סביבה לחה,בתוך גזעים,מרתפים וכו..מתכנס בעצמו והופך כדורי.

אולמוס

New member
תןלעים מעצבות

במספר בונסאים שיש לי שמתי לב לאחר מספר שנים- שבעבר עברו "טיפול" של תולעים וחיפושיות נוברות שכנראה נטשו את המקום והעץ המשיך להתפתח ללא נזק נראה לעין. התוצאה: אולמוס עם גזע חלול חלקית שאולי אעשה עמו משהו נאה יותר ואפרסק או שקד עם מינהרה די גדולה בפנים הגזע שכבר עברו שנים מאז ביקר בה המזיק. ייתכן שאשתמש באפקט שנוצר. אגב אחד מחברינו הותיקים בבונסאי דווקא טעןפעם שהמזיקים בזית "סייעו" לו לא מעט בעיצוב גזעים וענפים. הייתי נזהר בנושא זה כי בכל זאת המזיקים האלה בד"כ מסוכנים למדי. אגב, לפני שנים הרבה נהגנו להדביר תולעים נוברות בעצי אפרסק ושזיף בגינה בעזרת השחלת צמר גפן ספוג בבנזין לבן- לנקב בו שכנה התולעת (תרופת סבתא שבד"כ פעלה לא רע)..

למעלה